Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Kiváló kezdés! – a Kielce kipipálva

2011. október 2. 16:33
A veszprémi kézilabdacsapat négygólos győzelmet aratott a Kielce vendégeként a Bajnokok Ligája csoportkörének nyitómeccsén.

A legrangosabb európai kupasorozat csoportkörének első fordulójában a Kielce együtteséhez látogatott a Veszprém. Mint ismeretes, a lengyel válogatott gerincét adó gárda a saját pályáján rendezett szabadkártyás tornán vívta ki a BL-részvételt. Az alakulat játékerejét jelzi, hogy a viadal döntőjében a német Löwent fektették két vállra.

A bakonyi csapatból a bokatörés után lábadozó Fazekas kivételével mindenkire számíthatott Mocsai Lajos vezetőedző. A gárdát a hagyományoknak megfelelően szépszámú szurkolótábor kísérte el a közép-lengyelországi városba. El is kelt persze a magyar drukkerek támogatása, hiszen a mérkőzésnek otthont adó Hala Legionow félelmetes atmoszférájáról ismert.

Alilovic és Szmal is védésekkel mutatkozott be, bő három perig érintetlenek maradtak a hálók, majd Iváncsik Gergő talált be kétszer is gyors ellentámadások végén. A hazai gólcsendet Stojkovic törte meg, ám ezt követően a mieink vágtak zsinórban négyet (11. perc: 1:6). A vendéglátóknak alaposan meggyűlt a baja a kitűnően működő veszprémi hatos fallal, s a mögötte parádézó Alilovic-csal. Bogdan Wenta a játékrész felénél időt kért (15. perc: 3:9), ám érdemi változásokat ez sem eredményezett.

A Mocsai-csapat védekezésben és támadásban is magasan ellenfele fölé nőtt. A játékrész kétharmadánál Vujin higgadtan értékesített büntetője és Iváncsik Tamás szélről lőtt találata után már nyolc volt közte (21. perc: 6:14). A félidő hajrájában Perez is beállt, Mocsai Lajos időkérése után pedig Császár vette vállára az övéit, s két életerős bombával tartotta a különbséget. A Kielce a roppant agilis Sulic játékának sem találta az ellenszerét. A félidei 10:17-es állást a lengyelek legjobbja, Stojkovic alakította ki.


Alilovic az MKB egyik legjobbja volt (archív fotó)

Álomszerűen kezdődött a második felvonás is. Vujin, Iváncsik Gergő és Terzic pontosan helyezett lövése után már tíz volt közte (35. perc. 10:20). A vendéglátók a rutinos Jurasik vezetésével mindent elkövettek, hogy ledolgozzák hátrányukat, mínusz ötnél közelebb azonban nem jutottak (44. perc: 16:21).

Alilovic szinte már megbabonázta a kielcei „nehéz üzéreket”, a veszprémieken pedig a Szmalt váltó Cleverly sem tudott kifogni, így pillanatok alatt ismét nyolcra nőtt bakonyi előny. Az utolsó szalmaszálba kapaszkodott a Wenta-csapat, tízzel a vége előtt Stojkovic 20:25-re alakította az állást. Zaremba kétperces kisbüntetése után Császár azonban betalált, a hajrában így már abszolút nem forgott veszélyben a magyar bajnok diadala. Iváncsikék érett, taktikus játékkal teljesen megérdemelt győzelmet (25:29) arattak a jelentős játékerőt képviselő Kielce ellen. A találkozó végén lejtett spontán veszprémi örömtánc is jelezte: a ma megszerzett két pont még sokat érhet a végelszámolásnál.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B-csoport, 1. forduló:
KS Vive Targi Kielce–MKB Veszprém KC 25:29 (10:17)
Legjobb dobók: Stojkovic 8, Jurasik 5, Tkaczyk 3, illetve Vujin 6, Iváncsik G. 5, Sulic 5, Császár 5.

További eredmények a csoportból:
Csehovszkije Medvegyi (orosz)–Füchse Berlin (német) 31:31 (15:18)
Bjerringbro-Silkeborg (dán)–Atlético Madrid (spanyol) 27:30 (16:15)

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.