Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Eszméletlen nagy csata lesz”

2011. október 6. 21:48
Császár Gábort is meglepte az együttes Kielcében nyújtott gördülékeny játéka. Szombaton (18:15) újabb nehéz ellenfél, a dán Silkeborg vár a veszprémi kézisekre az arénában.

Mint ismeretes, a magyar bajnok kiváló játékkal startolt a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Mocsai Lajos együttese lényegében esélyt sem adott a kiváló erőkből álló lengyel bajnoki ezüstérmesnek (25:29).

Ahogyan azonban azt a sorozatban az évek során megszokhattunk, most sincs idő kiélvezni a siker édes ízét, hiszen szombaton (18:15) újabb komoly erőpróba vár az MKB-ra a Veszprém Arénában.

A bakonyiak a dán Bjerringbro-Silkeborg ellen hazai pályán is bemutatkoznak az elsőszámú európai kupasorozatban. A dán pontvadászat előző kiírásának ezüstérmese a BL-nyitányon közel állt a vaskos meglepetéshez, hazai pályán ugyanis a szünetben még vezetettek a spanyol Atletico Madrid ellen (16:15), végül pedig csak hárommal maradtak alul (27:30) a világsztárokat felvonultató hispánokkal szemben.

– Minek köszönhető, hogy ilyen magabiztosan fölé kerekedtek a riválisnak? – kérdeztük a Kielce ellen öt gólt szerző Császár Gábort.
– Voltak kusza körülmények a csapat körül az elmúlt időszakban. Gondolok itt a felkészülésre, s azt követő sajtóvisszhangra. Ebből teljesedett ki egy olyan erő, amely kijött a vasárnapi mérkőzésen. Mindenki bizonyítni akarta, hogy az elhangzott vádak alaptalanok, s emellett természetesen kellően fel is készültünk a meccsre. Nagyon vártuk már, hogy meglássuk, hogy hol tartunk igazán. Kicsit csalóka kép, nem hinném, hogy a csoportból sok csapat fog ilyen „könnyedén” játszani Lengyelországban. Tízzel is vezettünk meccsközben, mondhatjuk, hogy ezúttal nagyon összejöttek a dolog.


Császár Gábor: a közönségünk az egyik legfőbb erényünk

– A Kielcében nyújtott játék csattanós válasz lehet azoknak, akik az idény elején kételkedtek Önökben.
– Igen, mondhatjuk ezt is. Szerencsére azért a csapat ennyire nem foglalkozott ezekkel a kritikákkal, ellenben folyamatosan arra törekedett, hogy minél jobb eredményt érjük el. Minden mérkőzés fontos, hiszen nagyon kemény csoportban vagyunk és nem szabad hibázni. Természetesen bizonyítani akar az ember mindig mindenkinek, de leginkább önmagának szeretne. Azt gondolom, hogy elsősorban most is így tettünk.

– Az első kör alapján le lehet vonni bármilyen következtetést?
– Nem, ez még nagyon korai lenni. A Bajnok Ligájában más sok mindenre volt példa, s idén is sok minden előfordulhat. Tartottunk a találkozótól. Beszélgettük is a srácokkal, hogy az összecsapás akár vízválasztó is lehet. Meg mondom őszintén, hogy ez a könnyedebb, gördülékeny játék talán még minket is meglepett. A meccs közben elért nyolc-tízgólos vezetésre előzetesen nem számítottam. Néhány hét múlva egyébként már lehet, hogy okosabb leszek, s meg tudom mondani, hogy milyen szintet képviselünk ebben a nemzetközi mezőnyben.

– Szombaton újabb nehéz meccs, újabb erős ellenfél vár Önökre.
– A Silkeborg már akkor is erős volt, amikor Dániában játszottam, ahol mindig az éremesélyesek között tartották őket számon. Véleményem szerint azóta még inkább megerősödtek. Egységes, motivált, fiatal társaság érkezik hozzánk, akik precíz, gyors kézilabdát játszanak. Mennek előre hátrányban is, nagyon kellemetlen a stílusuk. Tízezer ember előtt majdnem meg tudták cibálni az oroszlán bajuszát (az Atletico Madrid elleni meccsükre gondolok). Sokan evidensnek tartják, hogy a mérkőzést meg kell nyernünk – ami jogos elvárás, hiszen itthon minden találkozót be kell húznunk –, de hogy ez eszméletlen nagy csata lesz, az biztos.

– Mit kell nyújtani a sikerhez?
– Stabilan tartanunk kell azt a teljesítményt, amivel elindultunk, s ezúttal is meg kell találnunk a nyerő taktikát. Sok időnk nincs arra, hogy alaposan felkészüljünk az ellenfelekből, hiszen a sorozatban hétről hétre jönnek az aktuális feladataok. Ám apróbb dolgokat mindig lehet módosítani, s ez most is meg fogjuk tenni. Itthon az egyik legfőbb erényünk a teltházas közönségünk, a szurkolás mindig nagy erőt ad nekünk, az ellenfelet pedig olykor-olykor el is rettenti.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B-csoport, 2. forduló:
Október 8. (szombat) 18:15
MKB Veszprém KC–Bjerringbro-Silkeborg
Veszprém Aréna
TV: Digi Sport

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.