Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Sikeres hazai premier

2011. október 8. 19:39
Az MKB Veszprém KC magabiztos győzelemmel mutatkozott be hazai közönsége előtt a Bajnokok Ligájában a roppant szívós Silkeborg ellen.


Képgalériánk (nagy méretű képekkel) megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Idénybeli első hazai Bajnokok Ligája mérkőzésén a dán bajnoki ezüstérmest fogadta Mocsai Lajos együttese a csaknem teltházas Veszprém Arénában, ahol a hazai drukkerek ezúttal is káprázatos miliőt teremtettek. A kezdő sípszó előtt a sérült Fazekas Nándor mezében profi világbajnok ökölvívónk, Balzsay Károly lépett a kezdőkörbe, aki óriási tapsvihar közepette végezte el a találkozó kezdő dobását.

Ilyés adta meg az összecsapás alaphangulatát sistergős bombájával, amit Alilovic fokozott egy védéssel. Hansen egyenlítő találata után újra Ilyés volt eredményes, majd Sulic és Laluska lövése talált utat a kapuba (5. perc: 4:1). A magyar bajnok hátsó alakzata kiválóan tette a dolgát, s szemlátomást Alilovic is átmentette a Kielcében mutatott formáját. Igaz, a remek hazai kezdés nem rettentette el a silkebrogiakat, akik elsősorban gyors ellentámadásaikkal tartani tudták a lépést (11. perc: 6:4). Szerencsére a veszprémi gólzsák, Vujin is megtalálta a jó lövőformájátt, s két alkalommal is a hálóba jutatta a játékszert. Ám a skandinávokat ez sem zavarta, akik Kirkeegard vezetésével visszajöttek mínusz egyre (20. perc: 11:10).

A játékrész második felében Császár vette át a karmesteri pálcát, beállóban pedig Vilovski váltotta Sulicot. A Veszprém pedig tovább keményítette védekezését, amelynek köszönhetően az északi alakulat az utolsó tíz minutumban egyetlen alkalommal tudott csak betalálni. Eközben a hazai támadó sor Császár vezetésével hat alkalommal is mattolni tudta a Bjerringbro kiváló képességű hálóőrét, Landint. Mocsai Lajos időkérése után Császár és Perez is betalált, így pont a félidei pihenőre alakult ki az addigi legnagyobb különbség (17:11).

A térfélcsere után Gulyás rohamozott Iváncsik Tamás helyén. Óriási iramban és gyors gólváltásokkal folytatódott a játék. A vendégek újabb rohamokat indítottak a felzárkózás érdekében, így Arrenius és Kirkegaard duplájával ötre olvadt a különbség (37. perc: 20:15). A mérkőzés első kétperces kisbüntetését Hansen kapta, ám a dánok emberhátrányban is roppant szívósan kézilabdáztak. Kiválóan megérezte a hazai publikum, hogy elkel a buzdításuk, ezért még nagyobb hangerővel bíztatták a kedvenceket. Vujin a találkozó háromnegyedénél lőhette az első hazai büntetőt, a hétméterest ugyan elhibázta, nem sokkal később akcióból azonban már nem rontott (44. perc: 24:16).

Az utolsó negyed órában igazi gálaelőadást rendezett a Mocsai-csapat, amely Császár és Vujin bombáival folyamatosan növelte előnyét. Úgy tűnt, hogy a mieink a tízes lélektani határt is átléphetik (54. perc: 29:20), azonban a vendégek ekkor sem adták fel a küzdelmet, s hármat még berámoltak a végjátékban. A 32:25-es végeredményt Vujin alakította ki egy hatalmas erejű lövéssel.

Az MKB ellentmondást nem tűrve múlta felül ellenfelét, így két forduló után négy begyűjtött ponttal büszkélkedhet a sorozat "B" jelű csoportjában.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B-csoport, 2. forduló:
MKB Veszprém KC–Bjerringbro-Silkeborg 32:25 (17:11)
Veszprém Aréna, 4900 néző. Vezette: Juronovic, Mrvica (horvátok).
Veszprém: Alilovic – Iváncsik T. 2, Vujin 8 (1), Sulic 4, Ilyés 2, Terzic 4, Iváncsik G. 1. Csere: Laluska 1, Császár 6, Perez 2, Vilovski 1, Gulyás 1. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Silkeborg: Landin – Kirkegaard 5, Nielsen M. 2, Nielsen K., Arrenius 3, Lauge 1, Petersen 6 (2). Csere: Green (kapus), Tuzolana 2, Hansen 3, Zvizej M., Baagoe 3, Olafsson.
Vezetőedző: Carsten Albrektsen.
Hétméteresek: 2/1, ill. 3/2.
Kiállítások: 2, ill. 2 perc. 

Nyilatkozatok

Carsten Albrektsen: – Óriási küzdelem volt, végig nagy nyomást helyeztek ránk a hazaiak. Próbáltunk becsülettel küzdeni, de nagyon sok hibát ejtettünk. Kettő helyett hatgólos hátránnyal mentünk a szünetre, amely soknak bizonyult, a második félidővel azonban elégedett vagyok. Az MKB Európa egyik legjobb csapata, amit már Kielcében is bizonyított, így tudtuk, hogy szinte lehetetlen Veszprémben nyernünk. Bízom benne, hogy a jövő héten több szerencsével járunk a Berlin ellen.

Miha Zvizej: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz Veszprémben győzni. Az első félidőben nagyon sok hibát vétettünk, ami megbosszulta magát. Csodálatos a hangulat ebben az arénában. Reméljük, hogy a jövő héten javítani tudunk.




Mocsai Lajos: – Nagyon sportszerű meccset láthattunk a dán kézilabdázás egyik kiváló reprezentánsa ellen. A megszerzett négy ponttal elindultunk azon az úton, amit a csapat célul tűzött ki. A csapatunk védekezése és a kapusunk együttműködése ezúttal is jónak bizonyult. Az indításoknál nagy csata volt, hiszen ez mindkét csapat erőssége. Óriási volt a futásmennyiség. Úgy vélem, hogy a két gárda között a felállt fal elleni játékban volt különbség. Mi igen kreatívan, sokszínűen játszottunk ma, s mindig volt valaki nálunk, aki továbblendítette a játékunkat. Több jó teljesítményt láthattunk nálunk, de véleményem szerint a legfontosabb az az összetartás, amely bennünket jellemez.

Marko Vujin: – Gratulálok a Silkeborgnak a korrekt, sportszerű játékhoz. Régóta nem játszottunk ilyen nagy meccset az arénában. A második félidőben jobban működött a támadásunk, ami döntő tényező volt. Négy pontunk van, a jövő héten megyünk Madridba, s megpróbálunk ott is jól szerepelni. Szépen, lassan, fokozatosan kell előrelépnünk. Úgy vélem, jó állapotban vagyunk, szeretnénk tovább menni a megkezdett úton.

A mérkőzés előtt írtuk: „Eszméletlen nagy csata lesz”

Galéria
MKB Veszprém KC–Bjerringbro-Silkeborg 32:25 (17:11)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Golovin szerint több fontos területen is nagyot fejlődött a női kéziválogatott női kézilabda-válogatott Golovin szerint több fontos területen is nagyot fejlődött a női kéziválogatott Golovin Vlagyimir szerint kommunikációban, felelősségvállalásban, munkamorálban, dinamikában, motiváltságban, céltudatosságban és az önbizalom terén is nagyon sokat fejlődtek az olimpiai kvótás magyar női kézilabda-válogatott játékosai az elmúlt években. ma 17:12 Férfi kézilabda Európa-kupa: az FTC döntetlent játszott az elődöntő első meccsén kézilabda Férfi kézilabda Európa-kupa: az FTC döntetlent játszott az elődöntő első meccsén A Ferencváros házigazdaként 28-28-as döntetlent játszott a görög Olimpiakosz csapatával a férfi kézilabda Európa-kupa elődöntőjének első mérkőzésén, szombaton. ma 17:05 Szerződést hosszabbított kapusával a szegedi kézilabdaklub kézilabda Szerződést hosszabbított kapusával a szegedi kézilabdaklub Az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdaklub szombaton meghosszabbította Nagy Martin egyszeres válogatott kapus szerződését. ma 16:57 Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak férfi kézilabda-válogatott Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak Ligetvári Patrik szerint a párizsi olimpián sem lesz félnivalója a januárban Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatottnak. ma 16:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.