Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Folklór hét az egyetemen

2011. október 10. 10:51
Hetedik alkalommal várja az érdeklődőket a Pannon Egyetem népszerű rendezvénye október 10. és 14. között.

Felföldi Gábor érdeklődésünkre elmondta, a hagyományoknak megfelelően minden ősszel, október első felében tartják a folklór hetet. – Az ötnapos programsorozatot annak idején azért indítottuk útjára, mert több öntevékeny csoportunk is kapcsolódott a folklórhoz. Idővel ez az esemény kiteljesedett, és egyre több profi előadót tudtunk meghívni – mesélt a kezdetekről az egyetem közművelődési titkára.


Felföldi Gábor

– Hétfőn egy tanár-diák meseesttel nyitunk, ahol a Pannon Egyetem polgárai egymásnak olvasnak fel történeket. Az ötödik folklór héten hívtunk először díszvendéget az eseményre, idén Korzenszky Richárd perjel úr tisztel meg minket jelenlétével. Az est a magyar népmesék hagyományainak ápolásáról szól – kezdte a hetedik folklór hét ismertetését Felföldi Gábor.

Kedden a Lúdas Matyi kultuszé lesz a főszerep, a TIT Váci Mihály Irodalmi színpad mutat be egy adaptációt. A szerda hagyományosan a néptáncról és a népzenéről szól. Csütörtökön nótaest és borkóstolás a program, ahol a hangulatfelelős a Magyarnóta Kör lesz. A pénteki napon batyus bállal és a Jó Hangulat Klubbal zárják a programsorozatot.

Felföldi Gábor úgy látja, az egyetemi hallgatók egyre nagyobb számban vesznek részt az eseményen, és bízik abban, hogy idén is sokan látogatnak el a hetedik folklór hét itt olvasható programjaira.


EGYETEMI FOLKLÓR HÉT – OKTÓBER 10–14.

Október 10. hétfő 19 óra, B épület konferenciaterem
TANÁR-DIÁK MESEFELOLVASÓ EST
Hol volt, hol nem volt… – a Pannon Egyetem oktatói, dolgozói és hallgatói olvasnak fel magyar népmeséket. Díszvendég: Korzenszky Richárd perjel úr. A meseolvasók között a következő oktatók biztosan ott lesznek: Piglerné Lakner Rozália (MIK), Abonyi János (MK), Géczi János (MFTK), Horváth Ottó (MK), Szalai István (MK)
Szeretettel várjuk a mesehallgató közönséget!

Október 11. kedd 19 óra, E épület kamaraterem
LÚDAS MATYI ELŐADÁS
A Lúdas Matyi kultuszról előadást tart Kovács Gábor a Magyar Irodalomtudományi Tanszék oktatója. Fazekas Mihály Lúdas Matyiját felolvassák a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad tagjai. A cselekmény fekete-fehér némafilmen elevenedik meg.

Október 12. szerda 19 óra, E épület kamaraterem
NÉPZENEI KONCERT ÉS NÉPTÁNC BEMUTATÓ
A veszprémi Kőris Zenekar és a Botorka Táncegyüttes (Balatonalmádi) műsora.

Október 13. csütörtök 19 óra, B épület konferenciaterem
NÓTAEST ÉS BORKÓSTOLÁS
Hangulatfelelős a Magyarnóta Kör. Közreműködik: a Veszprémi Egyetemi Kórus, Hermann Viktória a Georgikon Kar borásza és Nádasi Elemér (tangóharmonika, ének).

Október 14. péntek 19 óra, E épület kamaraterem
TÁNCVIGALOM ÉS BATYUS BÁL
Népek táncai a Jó Hangulat Klubbal, Timár Lajos vezetésével.

(A programok látogatása ingyenes.)
 

Balassa Gergő
további cikkek
Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. tegnap 17:47 Tető alá került a Ficánka óvoda terasza közélet Tető alá került a Ficánka óvoda terasza Vásárral és új pergolával ünnepelték Szent Mihály napját a kádártai Ficánka Tagóvodában csütörtökön. tegnap 11:06 Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. tegnap 10:37 Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. 2024. szeptember 26. 13:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.