Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C

Mozgalmas dzsúdó-ősz

2011. október 11. 11:52 // Forrás: Horváth László
Az elmúlt hétvégén a veszprémi dzsúdósok három helyszínen – Balatonfüred, Cegléd, Ungvár (Ukrajna) – is tatamira álltak.

I. Ronin kupa Balatonfüreden

Tizennyolc versenyző képviselte a Veszprémi Judo SE-t az első alkalommal megrendezett füredi versenyen, ahol a legkisebbektől a diák „A” korosztályon át a serdülő korcsoportig voltak érdekeltek a küzdelmekben.

A verseny nagyon jól szolgálta a legfiatalabbak felkészülését, akiknek még kevés versenytapasztalata van, s ezt itt tudták gyarapítani. Persze éremgyűjteményüket is, ugyanis szinte mindenki dobogós helyezéssel térhetett haza. Aki pedig nem, az bizonyára kettős akarattal fog majd ezután edzeni.

Néhány versenyző igazán jó formában és a régen elvárt teljesítménnyel rukkolt elő, ilyen Kapcsándi Lóránt, Hergovits Luca, Takács Regő, Kékesi Szabolcs, Lennert Vilmos és Lőrincze Ditta.

Sajnálatos módon egy sérülés árnyékolta be a napot. John Dávid két nyert mérkőzés után enyhe agyrázkódást szenvedett, ezért vissza kellett lépnie. Az aranyéremért már nem tudott megküzdeni, de így is bronzérmes lett.

Eredmények:
1. hely: Lennert Vilmos, Hergovics Soma, Répási Áron, Takács Regő, Lőrincze Ditta, Kondics Márton, Takács Boglárka, Fehér Olivér, Kapcsándi Lóránt, Hergovics Luca, Fülöp Bence.
2. hely: Schreyer Viktor, Dabrónaki Marcell, Gazda Patrik.
3. hely: Kiss Csongor, Havelda Ádám, Kékesi Szabolcs, John Dávid.

Transcarpathia Cup Ungvár (Ukrajna) U-16

Windischmann Bence a magyar serdülő válogatott tagjaként Ukrajnában versenyzett a Transcarpathia-upán. Súlycsoportjában harmincnégyen mérlegeltek, Bence az 5. helyen végzett, ahol egy évvel idősebbekkel is kellett küzdenie.

Bence október 16-án, Mosonszolnokon az ifjúsági válogatott tagjaként a Duna-kupán szerepel. Szlovákia és Ausztria legjobbjaival fognak megmérkőzni, remélhetőleg remek hangulatban. A megnyitó 10.30-kor lesz, a küzdelmek 11 órakor kezdődnek a mosonszolnoki sportcsarnokban.

U23-as női - férfi egyéni nyílt országos bajnokság

Cegléden rendezték az U23-as korosztály nyílt országos bajnokságát. A veszprémi egyesületet Horváth Dorottya képviselte, aki ifjúsági kora ellenére a hetedik helyet szerezte meg a nemzetközi mezőnyben.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.