Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Erőfelmérő előtt a Barabás KC

2011. október 13. 18:52
Két hét szünet után folytatódik az első osztályú női kézilabda-bajnokság. Szombaton (17:15) a bajnoki ezüstérmes Debrecent látja vendégül a Veszprém a Március 15. utcai csarnokban.

A mieink az utolsó mérkőzésükön időntúli hétméteressel ugyan legyőztek a Kiskunhalast, a mutatott produkcióval azonban nem kápráztatták el híveiket, így minden bizonnyal volt mit kijavítani a kéthetes bajnoki szünetben.

– Egy kisebb felkészülést produkáltunk az elmúlt időszakban – válaszolt megkeresésünkre Gyurka János. – Sajnos az első héten két meghatározó játékosunk, Mayer Szabina és Bulath Anita derék-, illetve gerincprobléma nem tudott velünk készülni. Igaz, a héten már az együttessel dolgoztak, de természetesen még nincsenek szászázalékos állapotban. Emberovics Míra fazonban felépült, aki a többiekkel együtt becsületesen készült – hangsúlyozta a szakember.

A vezetőedző szerint meghatározó lesz a szombati összecsapáson, hogy Mayer és Bulath kondicionálisan mennyit veszített az elmúlt időszakban, az ugyanis nyilvánvaló, hogy hatvan percen keresztül nem számíthat a szolgálataikra a stáb.

– Beállóban van két játékosunk, aki képesek pótolni Mayert. A belső pozíciókban viszont csak a fiatalokhoz tudunk „nyúlni”, akik egyelőre még nem rendelkeznek kellő rutinnal, bár a felkészülés alatt ők is szépen teljesítettek – húzta alá a tréner.

A válogatott nemrégiben kinevezett norvég szövetségi kapitánya a héten kihirdette az Eb-selejtezőre készülő együttes keretét, amelybe a bakonyiktól Bulath és Kiss bekerült, s a bővebb listán Juhász Gabriella neve is olvasható.

– Nem lepett meg a hír – szögezte le a bakonyiak mestere. – A mutatott teljesítményük alapján eddig is úgy gondoltam, hogy ők oda valók, oda tartoznak. Mindkettejükkel nagyon jó dolgozni, öntudatos, célratörő játékosok, akik alázattal művelik ezt a sportot. Juhász Gabi is ott van a bő keretben, aki még nem tudta teljesen felvenni a szükséges frekvenciát, neki még szoknia kell ezt a közeget.

Visszatérve a VBKC soron következő feladatára: a Sport Klub televízió élő közvetítése miatt a megszokott időpontnál korábban, 17:15-kor kezdődik az összecsapás.

Ami pedig az ellenfelet illeti, a nyári szünetben meghatározó játékosaik távoztak – Bulath Anita, Kiss Éva és Juhász Gabriella épen Veszprémbe költözött –, ám a hajdúságaik így is jól kezdték a szezont, hiszen öt győzelem mellett egyetlen versséget szenvedtek a mieinket is legyőző váciaktól.

– Noha a Debrecen is alaposan átalakult, így is összeszokott csapatuk van, hiszen Szűcs Gabit, Kudor Kittit és Léránt Vivient leszámítva évek óta együtt készülnek. Igaz a keret mostani tagjai tavaly kevesebb lehetőséget kaptak. Rendkívül harcos, nagy küzdő, jó szellemű társaság alakulat érkezik hozzánk, amelynek soraiban szintén válogatott játékosok rohamoznak – figyelmeztetett Gyurka.

– Biztos vagyok benne, hogy nagy csatát fogunk vívni ellenük. Bízom benne, hogy a Győr és az Érd elleni találkozóhoz hasonlóan ezúttal is fel fogunk nőni a feladathoz. Nekünk rövidebb a kispadunk, ezért okosan kell beosztani az erőnket. Acélosnak kell lennünk, számunkra a védekezés hatékonysága kiemelt feladat. Ezen dolgoztunk az elmúlt időben. Hatvan percen keresztül, az utolsó verejtékig kell küzdenünk.

Női kézilabda NB I 6. forduló:
Október 15. (szombat) 17:15
Veszprém Barabás KC–DVSC-Fórum
Március 15. utcai sportcsarnok

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.