Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bravúros Barabás-siker

2011. október 15. 19:27
A veszprémi női kézilabdacsapat több jó egyéni teljesítményt felvonultatva 29:26-ra legyőzte a Debrecent az élvonal szombati meccsén.

Két hét szünet után folytatódott az első osztályú női kézilabda bajnokság, amelynek 6. fordulójában az előző kiírásban ezüstérmet szerző, az idei tabella harmadik helyén álló debrecenieket fogadta a Veszprém Barabás KC a Március 15. utcai csarnokban.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A kilátogató nyolcszáz néző legnagyobb örömére Farkas kezdte a gólgyártást, majd Nagy Ivett is betalált, Kudor vezetésével azonban öt perc után kettővel megléptek a vendégek. A remek formában játszó Emberovics vezetésével szinte azonnal egyenlítettek a mieink, sőt Bulath révén már az előny is a mieinknél volt (8. perc: 5:4). A játékrész első harmadának végéig felváltva estek a találatok, a bakonyiak tovább keményítették védekezésüket, miközben a lányok elöl is kellően koncentráltnak bizonyultak, s zsinórban hármat lőttek (16. perc: 9:6).

Igaz, a fáradságos munkával összeszedett előnyt le is adta a Gyurka-csapat, Sopronyi vezetésével ugyanis pillanatok alatt egyenlítettek a hajdúságiak. Ám a vezetést nem vette át a Debrecen, sőt, nem sokkal később a szintén remeklő Farkas góljaival ismét három volt közte (23. perc: 12:9). A kapuban Kiss Éva is feljavult, Földes Kata pedig hibátlanul lőtte be a helyzeteit. A hajrában újra felzárkózott egyetlen gólra az ellenfél, Bulath pedig egy gyönyörű időntúli szabaddobással 15:13-re alakította a félidei eredményt.

A második játékrészt a Körstner-csapat kezdte jobban, amely öt perc elteltével egalizált (16:16). A veszprémiek lendületét viszont nem sikerült megtörni, Kiss Éva ugyanis kiválóan elkapta fonalat a kapuban, s a védelem továbbra is jól zárt. Eközben a széleken sem remegett meg a Barabás-lányok keze, Földes Kata mellet Juhász is mattolta Triffát, Bulath révén pedig már három volt közte (37. perc: 19:16).

A találkozó háromnegyedénél már négy volt a hazai előny (24:20). Körstner Vilmos időkérése sem segített tanítványain, Hornyák Dóra révén ugyan kettőre még visszajöttek, ezt követően azonban újabb (a mérkőzésen a sokadik) 3:0-s szériát produkálták Farkasék (53. perc: 27:22). A hajrában így már nem forgott veszélyben a mienk idénybeli harmadik hazai győzelme (29:26).

A Veszprém remek csapatmunkával, s több kiváló egyéni teljesítménnyel múlta felül a bajnokság egyik élcsapatát. A kétségkívül bravúros teljesítményt vastapssal honorálta a publikum.

Női kézilabda NB I, 6. forduló:
Veszprém Barabás KC–DVSC-Fórum 29:26 (15:13)
Veszprém, 800 néző. Vezette: Bacs, Bán.
Veszprém: Kiss É. – Földes K. 6, Emberovics 5, Farkas 5, Mayer 2, Bulath 5, Nagy I. 1. Csere: Földes V. 1 (1), Juhász 3, Borkowska 1. Vezetőedző: Gyurka János.
Debrecen: Triffa – Csáki 2, Léránt 1, Hornyák D. 5 (1), Szűcs G. 1, Kudor 4, Kazai 1. Csere: Sopronyi 7 (1), Dakos 2, Szilágyi 2, Slakta 1, Karnik. Vezetőedző: Köstner Vilmos.
Hétméteresek: 3/1, ill. 4/2.
Kiállítások: 8, ill. 16 perc.

Edzői nyilatkozatok

Gyurka János: – Jól kezdtünk, fegyelmezettek, taktikusak voltunk az első félidőben. Többször is vezettünk három góllal, nem tudtuk azonban tovább növelni az előnyünket. Technikai hibáink után könnyű kontra találatokat kaptunk. Ennek ellenére végig kézben tartottuk a mérkőzést. Kiss Éva nagyon jól védett, amire óriási szükségünk volt, hiszen ezzel lélektani előnybe is kerültünk. Végig bíztunk egymásban, s nagyot harcoltunk.
 

Körstner Vilmos: – Sokat hibáztunk ahhoz, hogy itt ma nyerni tudjunk. A ziccerek kihasználásában volt a legnagyobb hiányosságunk, ami el is döntötte a mérkőzést.




 

Galéria
Veszprém Barabás KC – DVSC-Fórum 29:26 (15:13)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. ma 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. tegnap 13:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.