Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újoncot avatott és kiütéssel nyert az MKB

2011. október 25. 20:43
A veszprémi férfi kézilabda alakulat a tizenegy találatig jutó Korazija vezetésével magabiztos győzelmet aratott a vendég tataiak ellen az NB I 8. fordulójában.

A Bajnokok Ligája küzdelmei miatt majd’ egy hónap elteltével lépett pályára bajnokin ismét a listavezető MKB Veszprém KC: a kedd esti találkozón az eddig négy pontot gyűjtő tataiak látogattak a Veszprém Arénába.

A vendég alakulat élvonalbeli szereplésével kapcsolatban aggasztó hírek láttak napvilágot az elmúlt időszakban. Az anyagi gondokkal küszködő klub helyzetét jól jellemzi, hogy játékosaik saját autójukkal érkeztek a találkozóra.


Kuzma Norbert

A kezdő sípszó előtt a klub emblematikus játékosát, a 39 esztendősen visszavonuló Kuzma Norbertet köszöntötte vastapssal a publikum, aki ajándékmezt vehetett át a két egyesület képviselőitől. Vendégoldalon a befejezés, a hazaiaknál pedig a kezdet miatt lehet utólag majd emlékezetes az összecsapás. Először léphetett ugyanis pályára első osztályú felnőtt mérkőzésen a bakonyiak fiatal tehetsége, Kancel Ottó.


Kancel Ottó

A mérkőzés első gólját a Kanyó-csapat szerezte, amelyre válaszként négyet lőtt az MKB. Vujin vezetésével támadásban hengereltek a veszprémiek, védekezésben azonban nem sikerült elérni a kellő hatásfokot, így a játékrész feléig tartani tudta a lépést a rivális a mieinkkel (14. perc: 10:8).


Marko Vujin

A félidő második felében aztán alaposan feljavult Liszkai teljesítménye, elől pedig Császár és Korazija remekelt. A hazaiak két 4:0-s szériájának köszönhetően a szünetre így máris tízre nőtt a különbség (félidő: 21:11).


Császár Gábor

A fordulás után sem változott a játék képe: a címvédő megerőltetés nélkül is helyenként kifejezetten látványosan kézilabdázott, a vendégek pedig kvázi dacból mindnet megtettek a tisztes helytállásért. Császár és Korazija gólerős játékának azonban továbbra sem találták az ellenszerét. De dicséretet érdemel Gulyás is, aki szép passzokkal hozta helyzetbe társait. A találkozó háromnegyedénél a már-már hagyományosnak tekinthető, Gulyás és Korazija nevével fémjelzett „kínai” gólnak is tapsolhatott a közönség (45. perc: 33:16).


Gulyás Péter

A meccs utolsó negyedórájában Hud és a saját nevelésű Kancell is pályára lépett. Sőt, mindketten fel is iratkoztak a gólszerzők közé. A hajrában aztán Schuch és Laulska is megszórta magát, utóbbi jól helyezett lövésével öttel a vége előtt már húsz volt közte.


David Korazija

A Veszprém gólzáporos meccsen (végeredmény: 45:24) hangolt a szombati csúcsrangadó, amelyen a magyar bajnok az ezüstérmes Pick Szegedhez látogat.


Schuch Timuzsin

Férfi kézilabda NB I, 8. forduló:
MKB Veszprém KC–Tatai HC 45:24 (21:11)
Veszprém, 800 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
Veszprém: Liszkai – Iváncsik T. 2, Schuch 5, Laluska 4, Ilyés 1, Terzic 4, Korazija 11. Csere: Vujin 5 (1), Császár 7 (1), Gulyás 1, Hud 3, Kancel 2 (1). Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Tata: Czérna – Kuzma, Szám 4, Kanyó Balázs 2, Hódi-Pongrácz. 3, Kiss Á. 3 (1), Kanyó Bence 2. Csere: Melhardt, Kovácsovics (kapusok), Hegedűs 2 (1), Hajdú, Basky 2, Lehőcz, Benis 2, Endrédi 4. Vezetőedző: Kanyó Antal.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2

Mocsai Lajos: – A mai találkozó kiváló alkalom volt a nyitott védelem elleni tapasztalatszerzésre, s a nagy futómennyiség is hasznosnak bizonyult. Emellett játéklehetőséget tudtunk adni a fiataloknak. Gratulálok Kancel bemutatkozásához, valamint Hud és Schuch játékához. Azokat pedig, akik a szombati BL-meccsen sokat kiadtak magukból, pihentetni tudtam. Szerdán és csütörtökön két-két edzéssel készülünk rangadóra, pénteken pedig utazunk Szegedre. Nagyon nagy meccset várok.

Ünneplés helyett tűzvédelmi próba

Az összecsapás után – ahogyan azt a műsorközlő korábban előre jelezte – tűzvédelmi próbát tartottak a létesítményben. A katasztrófavédelem által vezényelt megelőzési akcióban – egy valódi tűzeseset modellezve – pillanatok alatt kiürítették a csarnokot, majd néhány perc múlva a lánglovagok is a helyszínre érkeztek.

Galéria
MKB Veszprém KC–Tatai HC 45:24 (21:11)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. tegnap 13:39 Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. 2024. április 24. 20:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.