Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Idegenben is a hazai teljesítmény kell

2011. október 27. 22:30
Szombaton (18:15) a KEK-győztes Ferencváros vendégeként lép pályára a Veszprém Barabás KC az első osztályban.

A bakonyi lányok a kézilabda NB I két héttel ezelőtti fordulójában imponáló teljesítménnyel fektették két vállra a bajnoki ezüstérmes debrecenieket a Március 15. utcai csarnokban. Szombat azonban még a legutóbbinál is keményebb feladat vár az együttesre: az eddig öt meccset nyerő, s csak a Győr ellen veszítő Fradi otthonában kell helytállni.


A DVSC ellen volt ok az örömre

– Ugyanúgy készültünk ezúttal is, mint az előző meccsre, azzal a különbséggel, hogy a válogatott játékosaink egy hétig távol voltak tőlünk. Remek munkát végeztek a lányok az elmúlt időszakban, így bizakodva mehetünk a fővárosba. Szeretnénk ugyanúgy játszani, ahogyan azt a Debrecen ellen tettük. Bár idegenben idén még egyszer sem játszottunk igazán jól – fogalmazott Gyurka János, majd hozzátette: akkor lesz igazán érett, összeforrott társaság, hogyha idegenben is jó teljesítményt tud nyújtani.

A VBKC vezetőedzője szerint a Ferencváros otthonában csak a Győrnek lehetnek vérmes, ennek ellenére mindet elkövetnek, hogy megnehezítsék a zöld-fehérek dolgát.

– Nagyon kompakt csapattal találkozunk a hétvégén, amely Zsivkovics és Cifra érkezésével tovább erősödött az elmúlt idényhez képest. Előbbi elsősorban támadásban, utóbbi pedig inkább védekezésben jeleskedik. A célunk az, hogy végig próbáljunk partiban lenni velük. A Fradi egyik legnagyobb fegyvere a lerohanás, amelyet nagyon gyorsan és hatékonyan űznek. Ez ellen nagyon kell készülnünk, hiszen Elek Gábor tanítványai kegyetlenül kihasználják ellenfeleik hibáit.

A szakember elmondta, hogy kisebb sérülések ezúttal is sújtják a gárdát, olyan probléma azonban nincs, amely miatt valakinek ki kellene hagyni a találkozót.

A fővárosiak rangadóra készülnek


A videó forrása: ftckezilabda.hu

Időpontváltozás

A klub tájékoztatása szerint a Siófok elleni következő (november 11.) hazai bajnoki időpontja a SportKlub televízió élő közvetítése miatt 19:15-re módosult. Szintén eldőlt, hogy az Alcoa elleni Magyar Kupa mérkőzést november 1-jén (kedden) 18:30-kor rendezik Székesfehérváron.

Női kézilabda NB I, 7. forduló:
Október 29. (szombat) 18:15
FTCVeszprém Barabás KC
Budapest (FŐTÁV-FTC Aréna)

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.