Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egy Perez nem csinál nyarat

2011. október 29. 14:25
Megtört a hároméves sikersorozat: a Pick Szeged óriási csatában egy góllal legyőzte a veszprémieket a kézilabda élvonal szombati csúcsrangadóján.

A férfi kézilabda élvonal csúcsrangadóján a tavalyi ezüstérmes Picket fogadta a címvédő veszprémieket az újszegedi sportcsarnokban. A találkozó elsőszámú kérdése az volt, hogy a Tisza-partiak több mint három esztendő után le tudják-e ismét győzni a rekordbajnokot. A hazaiaknál Ancsin, Törő és Beocanin, a mieinknél pedig Fazekas maradt ki sérülés miatt.

Iváncsik Gergő révén a Veszprém szerzett vezetést, a fiatal Nagy Norbert találatival 2:2-ig tartották a lépést a hazaiak, majd gyorsan meglépett hárommal a Mocsai-csapat. Emberelőnyben sem tudott közelebb kerülni a trónkövetelő, Sulic találatival a játékrész első harmadának végén 4:7 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban Mikler helyére Tatai állt be a vendéglátóknál, aki előbb Vujin, majd Császár büntetőjét is hárította. Átlövésből sem talált a Pick egyre agresszívebb védekezésének ellenszerét az MKB, a Csongrád megyeiek így Buday vezetésével felzárkóztak mínusz egyre (21. perc: 7:8). Támadásban Császár és Perez is szerepet kapott, utóbbi bombáival ismét megléptek a mieink (24. perc: 7:12). Ám Tatai továbbra is kiválóan védett, a volt veszprémi hálóőr főszereplésével a szünetre kettőre csökkentették a különbséget a szívósan védekező szegediek (félidő: 11:13).


Marko Vujin, a Veszprém játékosa (b) és Lékai Máté (Szeged) küzd a labdáért a Budapest Bank férfi liga NB I rangadón, a Pick Szeged-MKB Veszprém mérkőzésen, az új-szegedi sportcsarnokban.
MTI Fotó: Kovács Anikó

A fordulás után tíz (!) percig gólképtelenek voltak Iváncsikék, előnyük így három minutum elteltével elolvadt. Sőt, Zubai, Prodanovics és Buday góljával kisvártatva már három volt közte (39. perc: 16:13). Mocsai Lajos időkérését követően Vujin törte meg a veszprémi gólcsendet, majd Perez faragta egyre a hátrányt. A hazaiaknál pedig az első játékrészben gyengén teljesítő Lékai talált magára, akinek a betörés találatival a találkozó háromnegyedénél is a Pick ment kettővel (44. perc: 18:16).

A mieink legjobbja – a Csehovszki elleni BL-meccshez hasonlóan – ismét Perez volt, aki tízzel a lefújás előtt egyenlített, sőt, Korazija a vezetést is visszavette (54. perc: 19:20). Ezt követően azonban újabb vendég gólcsend következett, a rendkívül magas hőfokon pörgő rivális pedig újabb 3:0-s szériát produkált. A hajrában még felcsillant a remény a pontszerzésre, az MKB VKC kétszer is visszajött mínusz egyre. Az utolsó perc kétgólos szegedi fórral kezdődött, ezt pedig már taktikusan kihúzták Bajorhegyiék, akik drukkereik óriási örömére legyőzték a bajnoki címvédőt (végeredmény: 24:23).

Férfi kézilabda NB I, 9. forduló:
Pick Szeged–MKB Veszprém KC 24:23 (11:13)
Újszegedi sportcsarnok, 2500 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
Szeged: Mikler – Nagy N. 3, Lékai 5, Buday 8 (4), Zubai 3, Sulc 2, Vadkerti 1. Csere: Tatai (kapus), Bajorhegyi 1, Czina, Prodanovic 1, Gidai. Vezetőedző: Skaliczki László.
Veszprém: Alilovic – Iváncsik T. 1, Sulic 3, Laluska 1, Ilyés, Terzic, Iváncsik G. 2. Csere: Vujin 7 (1), Császár 1, Vilovski, Perez 7, Gulyás, Korazija 1. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Kiállítások: 6, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/1.

Nyilatkozatok (forrás: a veszprémi klub hvatalos oldala)

Skaliczki László: – Többször fordítottuk mega meccset, ehhez kellett a védekezésünk feszessége, ezzel nyertük meg a meccset. Nagyon jól megoldottuk a visszarendeződésünket, amivel megakadályoztuk a vendégeket abban, hogy sok könnyű gólt szerezzenek. Ilyen nehéz sorozatban, amiben most vagyunk, a Veszprémet megállítani hatalmas fegyvertény volt a csapattól.

Vadkerti Attila: – Büszke vagyok a csapatomra és köszönöm a szurkolóknak a fantasztikus hangulatot. A Veszprémnek további sok sikert kívánok a Bajnokok Ligájában.

Mocsai Lajos: – A Szeged megérdemelten harcolta ki a győzelmet. Csapatomat indokolatlanul kényelmessé tette az elején megszerzett többgólos vezetés. A Szeged jó és kellemetlen harcmodort választott. A kiállítási arányt túlzottnak találom, de nem ez miatt veszítettünk, inkább az volt a baj, hogy a mai napon a saját színvonalunk alatt kézilabdáztunk. A szegedi közönség csodálatos hangulatot teremtett a mai meccsen.

Iváncsik Gergő: – Gratulálok a Szegednek, a hibáinkat nagyon jól kihasználták. Sajnos a múlt héten mutatott rossz formánkat átmentettük a mai meccsre is. Nem kell elkeserednünk, tovább kell dolgoznunk, lehet, hogy ez a mai meccs még pont jókor jött, mindenképpen figyelmeztetésnek kell vennünk.

További értékelések (a mérkőzést közvetítő RTL Klub televíziónak)

Tatai Péter: – Nem találok szavakat, ez egy csodálatos nap. Tegnap Mikler Rolanddal beszélgettünk arról, hogy ma nyerhetünk, s még a végeredményt is eltaláltuk.

Lékai Máté: – Óriási érzés Szegeden legyőzni a Veszprémet. A végletekig kihajtottuk magunkat. Köszönjük a szurkolást. Az első félidőben nem játszottunk igazán jól, a másodikban azonban kiválóan védekeztünk, s többet lőttünk, mint a Veszprém.

Marko Vujin: – Furcsa érzés volt veszíteni, hiszen idehaza három éve nem kaptunk ki. A mai napon azonban a csapatomnak sem támadásban, sem védekezésben nem sikerült semmi. A Szeged jól játszott, megérdemelten nyertek. Kissé fáradtak voltunk, de ez nem lehet kifogás. Muszáj tovább mennünk.

Zatkalik Dávid
további cikkek
Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben kézilabda Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben Fazekas Gergő tíz góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 31-30-as győzelméhez a Górnik Zabrze otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén. 2024. április 22. 21:58 Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója Telekom Veszprém Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója A Veszprémi Szurkolói Egyesület vezetője, Gyurákovics István portálunk vadonatúj podcastjében a Vehír21-ben mesélt a vezérszurkolói szerepéről és az ehhez fűződő élményeiről. Latolgatta a Telekom Veszprém idei hazai és nemzetközi esélyeit, valamint beszélt a férfi kézilabda-válogatott olimpiai csoportjáról. Több más érdekes téma mellett szóba került a szurkolói közösség és a kézilabdaklub között tavaly év végén kialakult nézeteltérés és annak békés lezárása is. Valamint nálunk vallott először a széles nyilvánosság előtt súlyos betegségéről is. 2024. április 22. 22:51 Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Fejér-B.Á.L. Veszprém Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Az idény végén távozik az első osztályú kézilabda-bajnokságból kieső Fejér-B.Á.L. Veszprém éléről Danyi Gábor. A vezetőedzői feladatokat ősztől a horvát Dinko Dankovic veszi át. 2024. április 22. 19:36 Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában kézilabda Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában Ilic Zoran öt gólt lőtt a HSV Hamburg csapatában, amely házigazdaként 33-33-as döntetlent játszott a VfL Gummersbach együttesével a német férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. 2024. április 21. 22:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.