Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közelebb a könyvtárhoz

2011. október 30. 23:47
28 millió forintot nyert olvasásnépszerűsítő és könyvtárhasználatot segítő programokra, honlapfejlesztésre a Városi Művelődési Központ és Könyvtár.

Hihetetlenül felgyorsult életet élünk, s nem feltétlenül jó irányba haladunk, hiszen egyre nehezebb feldolgozni a minket ért ingereket, s ez jelentősen befolyásolja életünket – mondta a napokban tartott projektzáró rendezvényen Halmay György. Hozzátette, a pályázatnak köszönhetően visszakaphatjuk a klasszikus műveltséget. A megújuló honlapok, a digitális adatbázis, valamint a szebb környezet mellett a legfontosabb az, hogy a diákok számára ne legyen idegen a könyvtár, hiszen az ifjúság a nemzet szellemi gazdagodását szolgálja – hangsúlyozta az oktatási, ifjúsági és sport bizottság elnöke.

– A kultúrában és az oktatásban dolgozóknak össze kell fogniuk annak érdekében, hogy a gyerekeknek gazdagabb életük legyen – vélekedett Wágnerné Horváth Emőke projektmenedzser, majd részletezte a pályázat veszprémi eredményeit. Kötelező és választott elemekből állt össze a projekt, melynek részeként interaktív, többnyelvű könyvtári honlapok jöttek létre a tanulási szükségleteknek és a különböző felhasználói csoportok igényeinek megfelelően, emellett könyvtár-népszerűsítő programok is megvalósultak. Összesen több mint 28 forintot költöttek ilyen célokra, valamint új bútorok beszerzésére, képzésekre, online szolgáltatások bővítésére a Városi Művelődési Központ és Könyvtár intézményeiben.

A TÁMOP-3.2.4-09/1-2010-0025 „Otthon a könyvtárban” elnevezésű pályázaton összesen több mint 38 millió forintot nyert el a veszprémi intézmény a sümegi művelődési központtal közösen. 

Cseh Zoltán
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.