Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

A KEK-ben is a döntőbe jutás a tét

2008. április 11. 18:13
Szombaton 16 órától férfi kézilabda Kupagyőztesek Európa Kupája elődöntő visszavágó mérkőzésen fogadja az MKB Veszprém KC a svájci bajnok Kadetten Schaffhausen GCZ együttesét a Március 15. utcai sportcsarnokban.
 

A bajnokságban már döntős a Veszprém, miután összesítésben magabiztos, 3-0-ás sikert aratott a PLER együttese ellen. A döntő másik résztvevőjének kiléte még kérdéses, a Pick Szeged – Dunaferr SE párharc jelenlegi állása 2-1.

A KEK elődöntő múlt heti első mérkőzésén Schaffhausenben a veszprémi gárda a második félidő elejéig rendkívül magabiztosan és fegyelmezetten játszott, szinte leiskolázta ellenfelét, a félidei hatgólos előnyét a találkozó 37. percére már tízgólosra hizlalta. A hátralévő időben aztán egy rövidnek nem nevezhető rövidzárlat következtében gondoskodott róla, hogy a visszavágó is tartogasson izgalmakat a veszprémi szurkolók és sportbarátok számára.

A szombati összecsapáson reméljük, hogy a Mocsai-legénység megkíméli szurkolóit az újabb ősz hajszálaktól és a teltházas veszprémi katlanban a hazai közönség megszokott fantasztikus buzdítását élvezve, azt a játékát hozza, amelyet a kinti találkozó számunkra kedvesebb részében produkált. Ha így lesz, a helvétek nem állhatják útját a mieinknek a hőn áhított célhoz vezető úton. Nevezetesen, hogy az 1992, 1993 és 1997 után ismét finálét játsszon abban a sorozatban, amelynek trófeáját – fennállásának legnagyobb sikereként – már elhódított 1992-ben.

A másik elődöntő első összecsapásán szintén remizett a német Rhein-Neckar Löwen és a spanyol BM Valladolid. A Mannheimben elért 27:27-es döntetlennek a hispánok örülhettek jobban, hiszen az, hogy német riválisuk egyetlen gólos előnyt sem tudott kiharcolni a visszavágóra, mindenképpen bizakodásra adhat okot számukra. A sérüléséből a közelmúltban visszatért, ex-veszprémi Buday Dániellel felálló németek pedig joggal bízhatnak abban, hogy a világ kétségkívül legerősebb bajnokságában edződő csapatuk idegenben is képes lehet a bravúrra.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.