Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mi se gondoltuk, hogy így alakul

2011. november 4. 19:19
Az elején csak a sötétben tapogatózott az I. Futsal Club Veszprém játékosa, Szabadfi Péter, de mára egyértelmű, hogy minden összeállt egy sikeres csapathoz.

– Nyáron hívták fel a figyelmem, hogy indul egy futsal csapat Veszprémben, s mivel szeretek focizni – NB II-ben, valamint Ausztriában játszottam –, örömmel vállaltam a szereplést.

– Hogyan emlékszel vissza a kezdetekre?

– Sötétben való tapogatózás volt, nem ismertem személyesen a csapattársakat, a szabályokat is el kellett sajátítani, s a labda sem olyan tulajdonságokkal bír, mint amit megszoktam. Egy teljesen normális, alkotó közeg jött össze a pályán, ez jelentősen megkönnyítette a csapatépítést. Jó közösség – remek edzőpárossal, s remek vezetéssel.

– Magasra tettétek a mércét rögtön a bajnokság elején. Veretlenek vagytok, a Fradi sem tudott gólt rúgni nektek.

– Ezeket az eredményeket már senki sem veszi el tőlünk, mi se gondoltuk, hogy így alakul. Előbb-utóbb jönnek olyan mérkőzések, amelyek komolyabb nehézséget okoznak, várjuk a folytatást. Eddig nagyon jól kijött a lépés, mindenki kihozta magából a legtöbbet, esetenként a vártnál is jobban teljesítettünk. Az ellenfelekkel most találkoztunk először, nem tudjuk felmérni, ők mennyire hozták azt a szintet, ami tőlük elvárható.


Szabadfi Péter

– A szezon végén mi adhat okot majd az ünneplésre?

– A vezetőség szeretné, ha az első osztályba kerülnénk, de nincs meghatározva pontos időpont erre. Én már akkor is elégedett lennék, ha a rájátszásban dobogós helyezést érnénk el.

– Az elmúlt napokban nagy nevű ellenfelekkel küzdöttetek meg a pályán. Itt volt a Ferencváros, valamint az első osztályban játszó Haladás. Ez nem okozott különösebb feszültséget?

– Néhány csapattársamon láttam kis mértékű megszeppenést, de nem ez volt a meghatározó.

– Olyannyira, hogy sikerült gólt szerezned a Fradival szemben.

– Nem vagyok izgulós fajta, jó érzés volt megrezegtetni a hálójukat. Fiatal gyerekek zöld mezben játszottak – nem a nevükön gondolkodtam.

– Milyen a kapcsolat a szurkolókkal?

– Eddig csak pozitív visszajelzés érkezett hozzám, de lehet, hogy csak azért, mert barátok. Igaz, korábban ők is szkeptikusan fogadták a kezdeményezést, de most már várják a következő mérkőzést.
 

Cseh Zoltán
további cikkek
Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón vármegyei foci Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott a listavezető Úrkút az üldöző Fűzfővel – képriport a rangadóról, összefoglaló a forduló eredményeiről. tegnap 12:21 Tömösvári duplájával kimászott a gödörből a Veszprém Practical VSC Tömösvári duplájával kimászott a gödörből a Veszprém A Practical VSC 2-0-ra nyert a Dorog vendégeként a labdarúgó NB III vasárnapi mérkőzésén. A címvédésért küzdő veszprémiek számára jól jött a siker, hiszen az elmúlt három fordulóban – a szurkolók nagy bánatára – elmaradt a győzelmük. 2024. április 21. 19:15 A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros labdarúgás A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén. 2024. április 20. 18:56 Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik vármegyei foci Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi fordulójában a listavezető Úrkút az üldöző Balatonfűzfő otthonába látogat. A csapatokat jelenleg két pont választja el egymástól, a tópartiak győzelem esetén megelőzhetik címvédő riválisukat. 2024. április 18. 8:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.