Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Médinhángöri”

2011. november 7. 9:56
Idén is megrendezték a 7. Pannonfíling Mozgóképes Találkozót az Expresszóban, ahol a közönség huszonnégy rövidfilmet láthatott.

A veszprémi szórakozóhely a hétvégén immár hetedik alkalommal látta vendégül az amatőr filmeseket, valamint a munkájuk iránt érdeklődő közönséget. A programra nevezők maximum tizenöt perces filmekkel készülhettek, ezen kívül még fotósverseny is várta a magukat megméretni vágyókat. Olyan jelentkező is volt, aki visszatérő alkotóként vett részt a Pannonfílingen, és ezt már a hatodik alkalommal tette.

A 2005-ben útjára indult helyi filmfesztivál központi témája „minden, ami pannon”. A szervezők az amatőr filmeseket és az amatőr filmek iránt érdeklődőket célozták meg a találkozóval, ezáltal pedig fel kívánták pezsdíteni a dunántúli (veszprémi) kulturális életet.

Németh Csaba az egynapos találkozóval kapcsolatban kiemelte, hogy sokan voltak kíváncsiak a rendezvényre és részben ennek, részben pedig a moderátor Szőke Andrásnak is köszönhetően jó beszélgetéseket hallhatott a közönség. – Újdonság volt a fotósverseny, ezen felül pedig a Méhkasaula-fényfestése is színesítette a programot – hangsúlyozta a rendezvény egyik szervezője.

Az amatőr filmesek találkozóján első helyet ért el Hegedüs 2 László Rögtön jövök című alkotásával, második helyen végzett az Anyám könnyű álmot ígért a La Habana Műhelytől, a dobogó harmadik fokán pedig Bátyai Nóra és Harangozó Vince végzett a Törődéssel. A közönségdíjat Nagy Kálmán vihette haza Választás című művéért.

Az első helyezett jutalma két belépő a 2012-es VeszprémFest-re, a második helyen végzett alkotó egy veszprémi panzióban tölthet el egy hétvégét másodmagával, a harmadik helyezett pedig könyveket és DVD-ket vehetett át. Ezeken felül Gombor József és Debreczeny József festőművészek egy-egy festményével is gazdagabbak lettek a győztesek.

A nézőszámra idén sem lehetett panasz, a találkozón sok veszprémi vett részt. Az egynapos rendezvényt színesítette, hogy a Nyitott Műterem által készített alkotásokat a nap végén a győzteseknek ajándékozták.
 

Balassa Gergő

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.