Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vízválasztó lehet – szomszédvári rangadó előtt

2011. november 9. 18:14
Az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság pénteki (19:15) meccsén a nyáron alaposan megerősödött Siófokot látja vendégül a Veszprém Barabás KC.

A televíziós közvetítés miatt a szokottnál később (19:15) kezdődik a Veszprém–Siófok összecsapás a Március 15. utcai sportcsarnokban. Az NB I 8. fordulójának találkozója akár vízválasztó is lehet, hiszen az eddig hét egységet gyűjtő VBKC győzelme esetén utolérheti a kilencpontos vendégeket.


Ismét tévés meccsen bizonyíthatnak

Ami az elmúlt évek egymás elleni párharcait illeti, kijelenthető: a siófokiak kevés sót ettek meg a mienkkel szemben. A Balaton-parti együttes ugyanis legutóbb a másodosztály 2007/08-as idényében múlta felül a bakonyiakat. Az azóta lejátszott két NB I/B-s és négy élvonalbeli meccsen mindannyiszor a Barabás-lányok hagyhatták el győztesen a játékteret. A válogatott játékosokat felvonultató Somogy megyei alakulat elleni ütközet azonban minden eddiginél nehezebbnek ígérkezik.

– Ha a válogatott keretre (amelyben három veszprémi és két siófoki kapott helyet) pillantunk, nyugodtan aposztrofálhatjuk rangadónak is a pénteki meccset.
– Nekünk lényegében minden mérkőzés rangadó. Ez a párharc azonban valóban egy már tradicionálisnak mondható, szomszédvári rangadó. Amelynek ezúttal igen komoly tétje van, hiszen győzelem esetén pontszámban utolérhetjük őket – válaszolt megkeresésünkre Gyurka János vezetőedző.

– Ellenfelünk derekasan beerősített a nyáron
– Kétség kívül nagyon megerősödött a siófoki együttes, amely igen határozott, jó teljesítményre képes társaság. Gyorsan össze is tudtak kovácsolódni. Imre Vilmos kollégámnak ráadásul minden pozícióra van két játékosa

– Mire hívta fel a lányok figyelmét?
– Még feszesebben és koncentráltabban kell játszanunk, mint tettük azt a Debrecen ellen. A Siófok ugyanis pillanatok alatt ki tudja használni a támadásbeli hibáinkat. Döntő lesz, hogy milyen százalékban tudjuk eredményesen befejezni a támadásainkat, s mennyi technikai hibát vétünk. Ez meghatározza, hogy hány indításgólt kapunk, ami egyébként a tópartiak egyik fő erőssége. Kérdés továbbá, hogy mennyire tudjuk semlegesíteni az átlövőiket, de meg kell jegyeznem, hogy az ellenfél kézilabdázói vonalról és szélről is egyaránt veszélyesek. A siker érdekében mindenkinek koncentráltan és fegyelmezetten kell pályára lépni.

– Nagy tehát a tét. Mi kell tenni, hogy ez ne nyomasztólag, hanem ösztönzőleg hasson a tanítványira?
– Fejben kell feldolgozni, hogy ez egy ugyanolyan mérkőzés, mint a többi, s mindenkinek tudnia kell, hogy mi a feladata. Ezen a szinten már mindenkinek tudni kell ezzel a teherrel kézilabdázni. Nem csodát kell tenni, csak meg kell megbirkózni a tét súlyával, amely ugyanúgy nyomni fogja a Balaton-partiak vállát. Bízom benne, hogy a csapatom hozni fogja az idehaza elvárható teljesítményt. Ehhez elő kell venni a mentális képességeket, s a játékosoknak egymást kell segíteni. Szeretnénk nyerni, ehhez sikeréhesen, de borzalmasan fegyelmezetten kell játszani.

A szakember a Hornyák Dóra érkezésével kapcsolatos pletykákat nem kívánta kommentálni, azt azonban elismerte, hogy létszámhiánnyal küszködnek.

– Nem titok, hogy kevesen vagyunk a belső pozíciókra. Remélem, hogy ezt most is tudjuk kompenzálni. A Siófok nagy nyomást fog ránk helyezni, ezért okosan kell gazdálkodni az energiánkkal. Továbbra is hiányzik a csapatomból egy olyan kvalitású belső ember, aki mérkőzéseket tud eldönteni. E téren a Siófok jobban áll. Ez nem azt jelenti, hogy nem bízom a fiatalokban, de ők meccseket még nem dönthetnek el. Meg kell adni nekik is a lehetőséget, de tudni kell, hogy mit várhatunk el tőlük.


 

Ábrahám: Nagyon szép éveket töltöttem Veszprémben

A nyáron Veszprémből Siófokra igazoló Ábrahám Szilviát edzés után értük utol, akit beilleszkedéséről, s természetesen a pénteki találkozóról is faggattuk.

– Remekül sikerült a beilleszkedés az új csapatomba, amelynek második legidősebb tagjaként könnyen elfogadtak a társak. A szokásos menetrendnek megfelelően, teljes gőzzel készülünk a Veszprém elleni rangadóra. Küzdelmes, szoros mérkőzésre, igazi rangadóra számítok, hiszen mindkét klub kiválóan erősített a nyáron. Remélem, hogy legyőzzük a Barabást. Persze nehéz ezt kimondanom, hiszen jó szájízzel jöttem el Veszprémből, ahol nagyon szép éveket töltöttem. Az útjaink azonban elváltak, s profi játékosként most a jelenlegi együttesem sikereiért dolgozom. Egyelőre még nincs bennem különösebb drukk, de biztos vagyok benne, hogy furcsa érzés lesz a Veszprém ellen játszani. Igaz ez akkor is, ha a tavalyihoz képest szinte teljesen kicserélődött a bakonyi együttes – fogalmazott a kiváló beállós.


Bérletesek figyelem!

A klub közleménye szerint a jelenleg érvényes bérleteket vonalkódosra cserélik a pénteki meccs előtt. Az egyesület kéri a szurkolók együttműködését az új beléptetési rendszer kialakításában.


Női kézilabda NB I 8. forduló:
November 11. (péntek) 19:15
Veszprém Barabás KC–Siófok-Galerius Fürdő
Március 15. utcai sportcsarnok
TV: SportKlub

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. ma 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. tegnap 13:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.