Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Fájó vereség – a hajrában fordított a Siófok

2011. november 11. 21:11
Óriási csatában szinte végig vezetett a Veszprém a Siófok ellen, a hajrára azonban "elfogyott" a Gyurka-csapat. A vendég öt másodperccel a vége előtt lőtték a győztes góljukat.

Az első osztályú női kézilabda bajnokság 8. fordulójában a nagy rivális Siófokot látta vendégül a Veszprém Barabás KC a Március 15. utcai csarnokban.  A hazaiknál három, a túloldalon pedig két magyar válogatott kerettag szerepelt a keretben, így joggal kapott többhelyütt rangadó minősítést a találkozó.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A vendégek kezdték eredményesebben az összecsapást, kihasználva, hogy a mieink többször is eladták a játékszert (3. perc: 2:4). A folytatásban aztán magukra találtak a bakonyiak, akik a játékrész első harmadának végén utol is érték a riválist (10. perc: 5:5). Sőt, Bulath és Farkas révén kettővel meg is léptek. Imre Vilmos tanácsai használhattak a Balaton partiaknak, hiszen a szakember időkérése után kisvártatva ismét döntetlen volt az állás (13. perc: 8:8). Szikrázóan kemény összecsapást láthatott a majd’ ezerfős publikum. Mindkét fél óriási elánnal küzdött, a vendégek időnként a durvaság határát súrolva védekeztek.

10:10-ig felválta estek a találatok.11:10 után azonban – hiába a különleges dátum – ismét veszprémi gól született, majd Bulath újabb magabiztosan értékesített büntetőivel először a találkozón három volt közte (21. perc: 13:10). Érdekesség, hogy a Barabás a kezdő sorával – tehát mezőnycsere nélkül – játszotta végig a félidőt, amelynek tagjai testvériesen meg is osztoztak a találatokon. Eközben a riválisnál jórészt a két „nehéztüzér”, Bogdanovic és Mörtel és a balszélső Szepesi termelte a gólokat. Hattal a félidő előtt már négy volt a különbség (24. perc: 16:12), ami kettővel a szünet előtt ugyan a felére csökkent, ám Mayer és Juhász révén így is plusz néggyel fordulhatott a Veszprém (19:15).

A térfélcsere után Kiss Éva is megvillantotta tudását a hazai kapuban, támadásban pedig Azari kapta el a fonalat. A jobbszélső duplájával a találkozó kétharmadánál már öt volt közte (41. perc: 24:19). Földes Viktória, Szabdfi, a hajrában pedig Nagy kapott néhány percnyi játéklehetőségét, ezt leszámítva viszont továbbra is a kezdő hatosa volt pályán a Barabás KC-nak.

A lelkes szurkolótábora által hajtott Somogy megyeiek egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet, s a volt veszprémi Ábrahám révén háromra fel is zárkóztak (51. perc: 26:23). Imre Vilmos tanítványai előtt – a válogatott Herr Orsolya védéseinek is köszönhetően – egyértelműen felcsillant a pontszerzés lehetősége, miközben a mieink teljesen elkészültek erejükkel. Így öt minutummal a vége előtt hiába vezetett 28:25-re a Gyurka-csapat, másféllel a vége előtt egyenlített a Siófok. Gyors gólváltás után a mieink próbálkozása kimaradt, a mezőny legjobbja, Bogdanovic azonban öt másodperccel a vége előtt sem hibázott (29:30),  rendkívül értékes pontokhoz juttatva az övéit.

A veszprémiek küzdőszellemére – akárcsak az első ötven perc játékára – nem lehet panasz, a találkozón azonban bebizonyosodott az, amit Gyurka János vezetőedző már hét közben előre vetített: a belső posztokon óriási létszámhiánnyal küzd a társaság.

Női kézilabda NB I 8. forduló:
Veszprém Barabás KC–Siófok-Galerius Fürdő 29:30 (19:15)
Veszprém, 900 néző. Vezette.: Kékes Cs., Kékes P.
Veszprém: Kiss É.– Azari 6, Mayer 6, Emberovics 4, Bulath 6 (4), Farkas 3, Juhász 3. Csere: Lengyel (kapus), Szabadfi, Földes V. 1 (1), Nagy I. Vezetőedző: Gyurka János.
Siófok: Herr O. – Bódi 2, Bogdanovic 10, Ábrahám 3, Szalai 1, Mörtel 8, Szepesi 6. Csere: Bloj, Kovács A., Németh Cs. Vezetőedző: Imre Vilmos.
Hétméteresek: 6/5, ill. 2/0.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

Edzői nyilatkozatok

Gyurka János: – A végjátékban elfáradtunk, így nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket, illetve megfelelően visszazárni. Ez megbosszulta magát, hiszen ekkor kaptuk a kontárgólokat. Fájó az utolsó két perc, hiszen lett volna lehetősségünk, hogy véghezvigyük azt, amiről álmodtunk. A sport azonban ilyen…


 

Imre Vilmos: – Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztuk. Külön örömteli, hogy egy jó hazai csapatot győztünk le. Elmondhatjuk, hogy a végjátékban a szerencse is mellénk állt.




 

A mérkőzés előtt írtuk: Vízválasztó lehet – szomszédvári rangadó előtt

Galéria
Veszprém Barabás KC – Siófok-Galerius Fürdő 29:30 (19:15)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.