Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

A kézi- és a teniszpályán is otthon van

2011. november 17. 21:44
A veszprémi teniszező és kézilabdázó tehetség, Kalocsai Péter előbbi sportágban két nap alatt három arany- és egy bronzérmet szerzett a fővárosban.

November 12-én Budapesten rendezték meg a Match-point Teniszklub országos „play and stay” (bővebben keretes írásunkban) teniszversenyét, mely az év egyik legfontosabb országos megmérettetésének számít. A veszprémi Kalocsai Péter a korábbi viadalokhoz hasonlóan magabiztos játékkal szerezte meg az első helyet korosztályában, majd a négy évvel idősebbek között egy értékes harmadik helyezést ért el.


Kalocsai Péter

Másnap szintén a fővárosban szerepelt a nyolcesztendős tehetség, aki a Park Teniszklub által szervezett tornán az előző napi kiváló teljesítményét is felülmúlta: előbb saját korosztályában, majd a két évvel idősebbek között is sikerült győznie. Érdekesség, hogy a verseny főszervezője és Péter két korosztályos döntőjének bírója az egykori kiválóság, Temesvári Andrea volt.

Városunk sportolója ebben az évben a Magyar Tenisz Szövetség harminc hivatalos versenyén indult különböző korosztályokban, amelyből huszonhat versenyen diadalmaskodott, három megmérettetésen ezüstérmet szerzett, egy alkalommal pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Mindemellett Veszprém megyében egyéniben és párosban is megyebajnok a két évvel idősebbek (2001-es születésűek) között.

Kézilabdában az Éles Kézisuli tagjaként idén korosztályos magyar bajnoknak (2001-es születésűek) és bajnoki második helyezettnek (2002-es születésűek) mondhatja magát. Mindemellett a Cell Kupa nemzetközi kézilabdatorna korosztályos győztese és legjobb játékosa.

Kiváló teljesítményéért iskolája, a Hriszto Botev Általános Iskola „Veszprém megye legjobb sportolója” díjra jelölte gyermek kategóriában.

„Play and stay”

A magyar fordításban „játssz és maradj” módszer lényege, hogy a gyerekek életkoruknak és adottságaiknak megfelelő méretű pályán és megfelelő típusú felszereléssel tanulják meg a játékot. Ennek köszönhetően könnyebben tanulnak, gyorsabban fejlődnek, sikerélményük lesz, ezért szeretni fogják a teniszt, s kitartanak mellette.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.