Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. november 26. Virág
Veszprém
5°C
2024. november 26. Virág
Veszprém
5°C

Ételekkel is javíthatjuk hangulatunkat

2011. november 25. 16:57 // Forrás: MTI
Jó hangulatjavítók a természetes eredetű omega-3 zsírsavak, amelyek a lazacban, a lenmagban és a dióban vannak jelen nagy mennyiségben.

Hangulatunkat, ezen keresztül viselkedésünket is befolyásolja, hogy mit eszünk; az Amerikai Családorvosok Akadémiája által ajánlott hangulatjavító ételek listáját idézi a HealthDay News című ismeretterjesztő portál.

Jó hangulatjavítók a természetes eredetű omega-3 zsírsavak, amelyek a lazacban, a lenmagban és a dióban vannak jelen nagy mennyiségben. Emelheti a kedvet a triptofán, amely pulykában, szójában, vörös húsban és tejtermékekben található meg. Jót tesz az avokádóban, olajos magvakban és zöld, leveles zöldségekben nagyobb mennyiségben jelen lévő magnézium, valamint a gyümölcsökben és zöld, leveles zöldségekben megtalálható folsav. A B12-vitamin is hozzájárul hangulatunk javulásához, ezt nagyobb mennyiségben vehetjük magunkhoz a tejtermékekkel, hússal és hallal.

Az akadémia állásfoglalása azonban hangsúlyozza, hogy az étrendi változtatások depresszió esetén önmagukban nem helyettesíthetik az orvosi kezelést.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.