Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az olaszokkal egy csoportban a címvédő spanyolok

2011. december 2. 19:57 // Forrás: MTI
A címvédő és világbajnok spanyol válogatott Olaszország, Horvátország és Írország együttesével került azonos négyesbe a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság pénteken, Kijevben tartott csoportsorsolásán.

A legnehezebb kvartettnek tűnő B csoportban a vb-ezüstérmes hollandok mellett az Eb-második németek, továbbá a dánok és a portugálok kaptak helyet. Ebben a négyesben csak a portugálok nem nyertek még Eb-t, ők 2004-ben ezüstéremig jutottak. A németek háromszor (1972, 1980, 1996), míg a hollandok (1988) és a dánok (1992) egyszer-egyszer hódították el a trófeát.

A házigazdák közül a lengyelek nem panaszkodhatnak a sorsolásra, ugyanis a csehekkel, a görögökkel és az oroszokkal kerültek azonos csoportba. A nyitómeccset a 2004-ben aranyérmes görögökkel vívják június 8-án, Varsóban.

Az ukránok négyesében sor kerül egy presztízsrangadóra, ugyanis az angolok és a franciák is a D csoportban kaptak helyet, akárcsak a svédek.

A csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe. A finálét július elsején, Kijevben rendezik.

Az Eb csoportbeosztása:
A csoport: Lengyelország, Csehország, Görögország, Oroszország
B csoport: Hollandia, Dánia, Portugália, Németország
C csoport: Spanyolország, Írország, Horvátország, Olaszország
D csoport: Ukrajna, Franciaország, Svédország, Anglia

vehir.hu
további cikkek
Lang Ádám elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne játsszon klubjában labdarúgás Lang Ádám elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne játsszon klubjában Elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne lépjen pályára ciprusi klubcsapatában Lang Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott védője, aki március végén szenvedett lábközépcsont-repedést egy edzésen. tegnap 23:21 Tóparti rangadóval folytatódik a vármegyei küzdelem vármegyei foci Tóparti rangadóval folytatódik a vármegyei küzdelem A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal előttünk álló fordulójában a Balatonalmádi a Balatonfüredi USC-t fogadja, míg a listavezető, címvédő Úrkútra könnyed ütközet vár a sereghajtó Várpalota ellen. 2024. április 25. 14:09 EURO-2024: kijelölték a játékvezetőket labdarúgás EURO-2024: kijelölték a játékvezetőket Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden nyilvánosságra hozta a nyári, németországi kontinensviadalon mérkőzéseket vezető bírók névsorát, amelyben a romániai magyar Kovács István is megtalálható. 2024. április 24. 8:45 Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón vármegyei foci Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott a listavezető Úrkút az üldöző Fűzfővel – képriport a rangadóról, összefoglaló a forduló eredményeiről. 2024. április 22. 12:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.