Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új pályák Eplényben

2011. december 7. 19:17 // Forrás: MTI
Az idei szezonban új snowboard parkkal és kezdő pályákkal bővül az eplényi Nordica Síaréna.

A sícentrumban idén hivatalosan december 17-én kezdődik a szezon, ahol a négy normál és két tanuló felvonó elindulásával a síelők és snowboardozók rendelkezésére áll majd az összesen négy és fél kilométeres pályarendszer - közölte a létesítmény kommunikációjával foglalkozó cég szerdán az MTI-vel.

Az eddigi két kilométeres kék fokozatú lejtő mellett idén egy 550 méter hosszú, 70 méteres szintkülönbséggel rendelkező új tanulópályát is kialakítanak, a létesítmény ezek mellett két tanulópályával, egy közepes nehézségű piros pályával, és két profiknak ajánlott fekete pályával rendelkezik. A pályarendszer különlegessége, hogy Eplényben található hazánk legmeredekebb, 30 fokos lejtésű fekete pályája. Az idei szezonban új, háromszáz méteres snowboard park felállítását is tervezik.

A síaréna honlapjának tájékoztatása szerint jelenleg egy felvonó üzemel, az este fél 9-ig nyitva tartó, kivilágított pályát a hóágyúzásnak köszönhetően 20-70 centiméteres hó borítja.

A Nordica Síaréna idén 20 téli sportversenynek ad majd otthont, itt rendezik többek között a Magyar Sí kupafutamot, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség versenyét, és amatőr bajnokságokat. A Showdown extrém hétvégén freestyle versenyek, és a Snowboard Szövetség Kupafutam is várja az érdeklődőket.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.