Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Olimpikonok megyei támogatása

2008. augusztus 7. 16:05
A pekingi világversenyre készülő Orbán Éva kalapácsvető, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) versenyzője és Pegan Zoltán, vitorlázó világbajnok és paraolimpikon vehette át a megye 200.000 forintos támogatását a megyei közgyűlés elnökétől, Lasztovicza Jenőtől.
A lehetőségeinkhez képest igyekszünk támogatni sportszervezeteket és magukat a sportolókat is. 2006-ban 10 millió, 2007-ben 5 millió forintot tudtunk erre szánni, és most örömmel nyújtom át támogatásunkat Orbán Évának és Pegan Zoltánnak - mondta Lasztovicza Jenő - Talán minden gyerek álma, hogy egyszer részt vegyen az Olimpián valamilyen sportágban, vagy más komoly, világszintű versenyen érjen el kimagasló eredményt. Nekem is volt ilyen álmom, de a kitartás, tehetség és szorgalom hármasa a sport területén nem adatott meg nekem. A teljesítményetek példa lehet minden fiatal számára, látható, hogy hova juthat el ezekkel a tulajdonságokkal az ember. Az országunk méretét tekintve jó helyen állunk az olimpiai eredmények rangsorában, de a mostani nyári olimpia talán az utóbbi idők legerősebb mezőnyét mutatja fel. Amellett, hogy a legnagyobb létszámú esemény a verseny történetében, több olyan nagy ország is bejutott, ahol bőven van miből merítenie a sportszervezeteknek.
Bízom benne, hogy minden Pekingben versenyző sportolónk fair küzdelemben, mindent beleadva szép eredményeket ér majd el. Ha nem is szereznek olimpiai érmet, de önmagukat legyőzve, egyéni rekordjukat megdöntve térnek haza - tette hozzá - Kívánom, hogy érezzétek jól magatokat, tegyetek meg mindent a győzelemért, és lélekben feltöltődve lássunk titeket viszont!


Lasztovicza Jenő átnyújtja az oklevelet Orbán Évának


Pegan Zoltán

Köszönöm a lelki és anyagi támogatást. Az ilyen segítség és az itthon értünk szurkolók sokat jelentenek számunkra - mondta Pegan Zoltán. Minden sportoló számára sokat jelent az olimpián való részvétel, biztos vagyok benne, hogy sok élménnyel térünk haza - tette hozzá Orbán Éva.
Lasztovicza Jenő a versenyzőknek egy megyei sportkönyvekből álló ajándékcsomagot és a támogatásról szóló oklevelet adott át, ezután Földesi Tibor, a VEDAC ügyvezető igazgatója és Böröcz Péter, a Mozgáskorlátozottak Vitorlázó Sportegyesületének elnöke írta a támogatási szerződést a versenyzők nevében.

vehir.hu
további cikkek
Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. Veszprémi Állatkert Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. A húsvéti hangulat garantált a Gulya-dombi bejáratnál strucctojásokkal díszített rendhagyó tojásfával. ma 2:55 A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. ma 2:41 Momir Ilics: fantasztikusan játszottunk Telekom Veszprém Momir Ilics: fantasztikusan játszottunk Momir Ilics vezetőedző szerint fantasztikusan játszott a Veszprém csütörtökön, amikor 37-30-ra nyert a Szeged otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a negyeddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén. tegnap 22:03 Csak a különbség volt kérdéses Erről jut eszembe… Csak a különbség volt kérdéses A mondás szerint kétszer nem lehet belelépni ugyanabba a folyóba. A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a Szeged-Veszprém magyar derbin bebizonyosodott, hogy bizony lehet. ma 6:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.