Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

19 nemzet harca / 12. nemzetközi Cell - Cup kézilabda fesztivál

2008. augusztus 11. 10:42
Tegnapi nap folyamán lezajlott a 12. Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda és Kulturális Fesztivál első játéknapja. A veszprémi Pannon Egyetem csapata két szoros mérkőzést játszott, ám végeredményben sajnos mindkettőn vereséget szenvedtek.
A csapat eddigi edzője Pischné Bankó Zsuzsanna két gyermeke mellett nem tudta vállalni a további edzősködést, így az eddig megye I-ben játszó, s most NB II-be feljutó veszprémiek ősztől új edzővel vágnak neki a bajnokságnak. A mostani tornát egyfajta felkészülésnek tekintik. Nagy Gábor, a veszprémiek egyik irányítója elmondása szerint ez a torna arra szolgál, hogy új edzőjük felmérje a csapat játékerejét. Az új tréner, Huszti Géza, eddig az alsóörsi megye I-es csapatnál edzősködött. A csapat eddigi tapasztalatai szerint a tanító szakmai tudása kifogástalan, céltudatos, tudja, mit akar elérni, megfelelő kemény szigor uralkodik az edzéseken.

Hétfőtől három edzése volt a Pannon Egyetem csapatának tudtuk meg Németh Pétertől, a veszprémiek egyik új játékosától. Bár Péter már korábban is látogatta a csapat edzéseit, most úgy döntött, ott hagyja otthoni (kisbéri) NB II-es csapatát, s a veszprémiekkel folytatja sportpályafutását. Indoklásként csak annyit mondott, egyetemisták révén sokkal fiatalosabb, ütőképesebb, hajtósabb csapatra lelt.

Péter mellett még négy új játékossal bővül a keret. Szeptemberben érkezik Vilhelm Szilárd(bal szélső), és Major Attila(irányító), valamint tegnap már bemutatkozott Bakos Zsolt (jobb szélső)és Koroncai Attila (irányító) is.

Cell - Cup keretein belül első meccsüket a HC Orange csapata ellen játszották, s bár volt, hogy három pontos fölénnyel vezettek, végül fizikumuk nem bírta, így 21:23 –ra maradtak alul, franciákkal szemben. A kezdő hetes: Mátravölgyi Norbert, Mayer Kornél, Koroncai Attila, Angyal András, Földesi Csaba, Rideg István, valamint a kapuban Szeghalmi György. Csere: Slajkó Balázs, Nagy Gábor, Németh Péter, Huszti Ambrus és Baltai Gergely.

Második meccsükön a kezdő hetes Rideg István, Bakos Zsolt cserével lépett pályára. De szintén minden csapattag kapott játéklehetőséget. Az előző mérkőzéshez hasonlóan szintén 1989-90-es születésű fiúk ellen küzdöttek. A tornán szinte minden csapat másod osztályban szerepel, így minden meccsen keményen meg kell küzdeni a pontokért. Így történt ez a TJ Sokol Nove Veseli - Pannon Egyetem mérkőzésen is. Nagyon hajtós játék volt, s bár a kapusuk védekezése nem volt túl erős, a többiek lőttek, ahonnan csak tudtak, mondta Nagy Gábor. Erőszakosan játszott, védekezett a cseh csapat, de még a megengedett keretek közt maradtak. S bár a kezdés ezen a meccsen is jól indult, a fizikai kimerültség miatt vesztettek 31-24-re, tudtuk meg Slajkó Balázstól, a Pannon Egyetem egyik beállójától. Balázs hozzátette még azt is, hogy az elmúlt három edzés után, amit elvártak maguktól, azt teljesítették, de még rengeteget fognak fejlődni, hisz meglátszott rajtuk az összeszokatlanság és az erőnléti edzések hiánya, amiket az elkövetkezendő hetek edzésein igyekeznek pótolni.

A mai Debrecen elleni meccsen is bátran, bizakodóan állnak pályára délután 15.10-kor a balatonfüredi sportcsarnokban. Mivel NB I-es ifi csapat ellen kell harcolniuk, kemény küzdelemnek állnak elébe, természetesen, sportolói hozzáállással, nyerni szeretnének. Szurkoljunk együtt a veszprémi csapatnak!

Este 20.00 órakor vette kezdetét a felvonulás Veszprém sétáló utcáján, majd az Óváros-téren folytatódott a megnyitó ünnepség. Fellépett többek között a szombathelyi kötélugró csoport, mely látványos produkcióval kápráztatta el a közönséget.



Őket követték a Szegedről és Szentesről érkező capoeirasok, akik akrobatikus elemeket mutattak be, tüzes effektekkel megspékelve.









Kisfilmnek is szemtanúi lehettünk, egészen 1997-től 2007-ig mutatta be az eddigi Cell-Cup vidám pillanatait.

Köszöntőt mondott Veszprém város alpolgármestere, Porga Gyula



Megnyitotta a fesztivált a Gyermekszív Alapítvány elnöke, Süle Nándor.

A megnyitó ünnepség után a helyszínen utcabál, valamint hajnali 02:00-ig az Expresszo Cell-Cup Clubban buli várta a sportolókat és sportbarátokat.


Kintli Tímea

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.