Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

NB I-eseket vert a Pannon Egyetem csapata / Cell – Cup nemzetközi kézilabda fesztivál második játéknap

2008. augusztus 12. 11:44
A vasárnapi két vereség után tegnap a debreceniek felett győzedelmeskedett a Pannon Egyetem csapata. Izgalmas pillanatokat, jó mérkőzést láthatott a balatonfüredi sportcsarnokba kilátogató közönség, végig veszprémi vezetés után 25:23- mal zárták a küzdelmet. Meccs után a veszprémiek előző évi csapatkapitányával, Rideg Istvánnal beszélgettünk.
Erősebbnek gondolták a Debreceni Sport Iskola csapatát, nem volt akkora mértékű ellenállásuk, küzdeni akarásuk, mint amire egy NB I-ben szereplő ifi csapattól számítottak. A kezdő felállásban némi változás történt az előző napihoz képest. Kapuban Baltai Gergely kezdett, bal szélső: Mátravölgyi Norbert, mellette Mayer Kornél, Koronczai Attila, Földesi Csaba, Láng András és Angyal András. Cserék: Rideg István, Szunyog Csaba, Koronczai Attila, Németh Péter, Slajkó Balázs, Nagy Gábor, Szeghalmi György, Bodrogi Zoltán, Mátravölgyi Norbert, edző: Huszti Géza.


István elmondta, a vasárnapi csehek elleni mérkőzésen befelé bicsaklott a jobb térde, így megnyúltak benne a szalagok, ezért csak fokozatosan terhelhető. Megtudtuk azt is, hogy bajnokságuk öt hét múlva veszik kezdetét, addigra az új edzőjük igyekszik megtalálni azt az ütőképes csapatot, akiket pályára küldhet majd. Bár az eddigi edző, Pischné Bankó Zsuzsa munkájával is meg voltak elégedve a Pannon Egyetem csapatának játékosai, azért hiányzott egy férfi tréner, árulta el lapunknak a jobb szélen és jobb átlövő poszton játszó Rideg István. Huszti Gézát és munkáját maximálisan elfogadta a csapat. Edzéseken és mérkőzéseken vannak elvárások, amiket megkövetel, de bíztató dicsérettel is ellátja, buzdítja játékosait. A bajnokság kezdetéig még rejtély az idei csapatkapitány személye, titkos szavazással fognak választani egymás közt.

„Vasárnapihoz képest előrelépés volt a Debrecen elleni meccsünk, jobban védtek a kapusaink, koncentráltabb volt a csapat, javult a teljesítményünk. Az eddigi össze szokatlanság lassan eltűnik, kezdjük érezni egymás mozgását, a hozzáállásunk is megfelelő, játékunk ennél már csak egyre jobb lesz.” ─ mondta a mindenki által csak Öcsinek becézett Rideg István.


Ma az Egyesült Arab Emírség csapatával vívnak csatát a hazaiak 13.10 órakor a Március 15. úti régi MKB csarnokban. Mai ellenfelük vereséget szenvedett a debreceniektől, így papírforma szerint mindenképp nyerni kéne a meccset. Öcsit kérdezve kemény meccsre számítanak, rengeteg futással, sprinttel, hajtással, mivel az arabok rendkívül jó fizikummal rendelkeznek, és hatalmasat ugranak, de bizakodóan néznek előre, természetesen nyerni szeretnének. A szellemi, lelki ráhangolódás sem hiányzik csapatukból, pályán kívül is rengeteg időt töltenek együtt a csapattagok.

Álló sor: Molnár Menyhért, Láng András, Rideg István, Szunyog Csaba, Koronczai Attila, Németh Péter, Slajkó Balázs, Földesi Csaba, Huszti Géza (edző)
Guggoló sor:Angyal Attila, Nagy Gábor, Mátravölgyi Norbert, Szeghalmi György, Baltai Gergely, Bodrogi Zoltán, Mayer Kornél

Kintli Tímea

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.