Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Repülő rajtot vet a veszprémi dzsúdó

2012. január 20. 11:21 // Forrás: Horváth László
Alig hogy befejeződött a 2011-es év, máris komoly nemzetközi versenyeken mérettették meg magukat a veszprémi cselgáncsozók.

2011-ben a veszprémiek 74 versenyzője 56 versenyen vett részt, ahol 123 arany, 64 ezüst és 86 bronzérmet szereztek.

Míg a kezdő judósok január 14-én övvizsgáztak (közülük 28 fő tett le sikeres vizsgát), addig a többiek külföldön harcoltak az érmekért.

Lendva (Szlovénia)

Január 14- én szombaton a bakonyiak immár hagyományosan a szlovéniai Lendván vettek részt meghívásos versenyen. A versenyzőket Takács Attila edző kísérte el. A kilencfős csapat derekasan helytállt az erős mezőnyben.

Az első aranyérmet Takács Boglárka szerezte, testvérének, Regőnek most nem sikerült mérkőzést nyernie.

Csuta Krisztián imponáló teljesítménnyel utasította maga mögé a mezőnyt, a döntő kemény, látványos küzdelmet hozott, de Krisztián ezt a feladatot is megoldotta. Ugyanebben a súlycsoportban Répási Áron is remekül szerepelt, egyetlen vereségét Krisztián döntőbeli ellenfelétől szenvedte el, majd a vigaszágon a 3. helyig menetelt.

Kékesi Szabolcs népes (16 fős) mezőnyben ért el szép eredményt, a kezdeti lendületet egy vereség törte meg, majd a vigaszágon három meccset nyerve jutott el dobogó harmadik fokáig. Érdekesség, hogy ebben a súlycsoportban mindhárom magyar induló a dobogón végzett.

Hajdú Balázsnak ezúttal nem sikerült túllépnie első ellenfelén, nagy iramú mérkőzésen kis különbséggel kapott ki.

Ender Tamás éppen lemaradt a dobogóról, két – pillanatnyi figyelmetlenségnek köszönhető – veresége mellett egy látványos ippon győzelmet aratott.

Kékesi Péter és John Dávid egy súlycsoportban indultak, de amíg Péternek nem sikerült tovább lépnie az első körből, Dávid a vigaszágon nagyot harcolva küzdött fel magát a dobogóra, harmadik lett.

Dutch Open Espoir – Eindhoven (Hollandia)

Eindhovenben a"Matsurs Dutch Open Espior" nemzetközi meghívásos versenyen szerepeltek a Veszprém Judo SE versenyzői. Ezen a hétvégén Horváth Dorottya, Horváth László Levente és Windischmann Bence mellett Dóczy Kálmán (Koroncó), Boros Bence (Nagyatádi JSE) és Rudinszky Ádám (Eger) is a veszprémi klubot erősítették.

Remek és gyönyörű helyszín, tizenkét tatami, és telt ház az arénában, ahol a versenyről szóló tájékoztató nyomtatvány alapján 9 ország 1642 versenyzője nevezett a kétnapos versenyre. Külön kiemelték a következő országokat, Amerikai Egyesültállamok, Anglia, Lengyelország, Dél-Afrika, Indonézia és nem utolsó sorban Magyarország.


Horváth Dorottya (a kép jobb oldalán)

Dorottya 35 indulóból négy győzelemmel és egy verességgel a harmadik, Levente negyvenegy indulóból öt győzelemmel és egy vereséggel a harmadik, Ádám tizennégy indulóból két győzelemmel és egy verességgel a harmadik helyen végezet.

Sajnos Bencének, Kálmánnak, és Boros Bencének ez a verseny nem sikerült, mindhármukat lábfogás miatt léptették le (szabálytalan technika).


Horváth Levente (a képen jobbról az első)

Két magyar csapat, a zirci Vincze Judo Klub és a Veszprém Judo SE nevezett a versenyre. Természetesen a zirci fiatalok is remekül küzdöttek, Szilai Martin a második helyen végzett.

– A veszprémiek még egy napig Eindhovenben tartózkodtak, ahol részt vettek a versenyt követő edzőtáborba, és nagyon sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodva tértek haza - nyilatkozta Horváth László a klub elnöke, aki külön köszönetet mondott Vincze Lajos edzőnek, aki a veszprémi versenyzőiket is hasznos tanácsokkal segítette a nap folyamán.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.