Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Bajnokok

2012. február 6. 17:47
Az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium csapata hétvégén megnyerte a Kézilabda Diákolimpia VI. korcsoportos országos döntőjét.

Az „iparisok” az országos döntőt a Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskola csapatával játszották. A megyei döntőn csaptak össze velük először, ott a Jendrassik győzött, így ők egyenes ágon jutottak az országos döntőbe. Az Ipari a nagykanizsai selejtezőben nyert a Csurgó és a Nagykanizsa ellen, és így kerültek a veszprémi országos döntőbe, amelyet a Magyar Diáksport Szövetség és a Veszprém Megyei Diáksport Szövetség rendezett a hétvégén a Vetési gimnáziumban.

– Remek volt a hangulat, sok néző előtt játszottunk, köszönhetően – gondolom – a két veszprémi csapatnak. Az első meccset a döntőn szintén a Jendrassik-Venesz csapatával játszottuk, óriási hangulatú mérkőzésen, teltház előtt döntetlent értünk el ellenük. Majd a Nyíregyháza, a Mezőkövesd és a Szeged legyőzését követőn a döntőben végül 24–19-re bizonyultunk jobbnak a Jendrassik csapatánál – mondta Kobán László, az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium igazgató-helyettese, testnevelés szakos tanár, a csapat felkészítő tanára.

– Hogyan értékeli az eredményt?

– Óriási fegyvertény a fiúktól, elsősorban mint csapat szerepeltek kiválóan; a gyerekek négy-öt éve együtt játszanak, egy osztályba járnak, és most teljes erőbedobással együtt küzdöttek a végső győzelemért a döntőben. A gárda legjobbja Kisék Bence volt. Az, hogy erős mezőnyben két veszprémi csapat jutott a döntőbe, gyakorlatilag az MKB Veszprém sikere, hiszen e két iskola adja az MKB utánpótlását. Külön köszönet ezért Kiss Szilárdnak és idősebb Kiss Szilárdnak, akik az MKB utánpótláscsapatát vezetik, illetve ezeket a srácokat edzik.

– Szerepelt már ilyen jól Kézilabda Diákolimpián iparis csapat?

– Tavaly Gyöngyösön egy korcsoporttal lejjebb is sikerült aranyérmet szereznünk, illetve a 2000-es évek elején Gulyás Péterék is megnyerték a diákolimpiát.

– Mi volt az ön szerepe a sikerben?

– Csupán annyi, hogy gyümölcsöztettem azt a remek és kiváló munkát, amit ez egyesületi edzők végeztek a fiúkkal, és úgy érzem, sikerült összefogni őket. Odatették magukat az iskola színeiért a nagy, ősi riválissal szemben, és kemény, de sportszerű csatában nyertünk. El tudtam velük hitetni, hogy esélytelenként is le tudják győzni a Jendra csapatát, amelynek tagjait jól ismerik, hiszen az MKB utánpótlásnál együtt edzenek, egy csapatban játszanak.
 

A bajnokcsapat tagjai: Albert Tóth László, Füzi Attila, Gulás Máté, Gyene Norbert, Csiki Bence, Kisék Máté, Kisék Bence, Kozma Máté, Pásztor Máté, Pető Martin, Vizes Patrik, Sápi Adorján. Testnevelő tanár: Kobán László.

Szaksz Balázs
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.