Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Focifarsang Veszprémben

2012. február 15. 9:16 // Forrás: Veszprémi Petőfi Színház
Eperjes, Éles és Csoknyai újra együtt játszik – színészek, újságírók, politikusok, focisták a parketten.

Színészek, újságírók, politikusok, világklasszis sportolók, egykori élvonalbeli futballisták közreműködésével nagyszabású városi focifarsang lesz Veszprémben február 19-én, vasárnap délelőtt 10 órától a Március 15-úti sportcsarnokban. A Veszprémi Petőfi Színház csapatában együtt játszik majd Oberfrank Pál igazgató, Eperjes Károly művészeti tanácsadó, valamint Éles József, Csoknyai István és Török Lajos kézilabdázók.

A régi veszprémi színész-újságírók focirangadójának, az úgynevezett SZÚR-nak hagyományait szeretné Lékó Sándor televíziós újságíró folytatni a királynék városában. Ezért kereste meg a Petőfi Színházat, hogy a helyi és környékbeli újságírókból, tévésekből álló médiacsapat kihívja a társulat színészeit egy kispályás mérkőzésre. A teátrum elfogadta a meghívást, és a szervezésben is szerepet vállalt. Így született meg a veszprémi focifarsang, kiegészülve a helyi közéleti csapat és az 1988-ban NB I-be feljutott Veszprém FC régi labdarúgóinak közreműködésével.

A Veszprémi Petőfi Színház csapatában Oberfrank Pál, Eperjes Károly, Máté P. Gábor, Baranyi Péter színművészek mellett ott lesz Perlaki Róbert díszlettervező, szcenikus, a teátrum Örökös tagja, és vendégként mezt húznak a világklasszis egykori veszprémi kézilabdázók Török Lajos, Csoknyai István és Éles József. Utóbbi két sportoló tiszteletbeli színész is, hiszen a Sobri című filmben pandúrokat játszottak a Milfait Ferkót alakító Eperjes Károly mellett. A teátrum csapatában a szervezési és műszaki állomány több tagja is játszik majd.

A városi közéleti csapatot Porga Gyula, Veszprém polgármestere vezeti, a gárdában helyi képviselők mellett a tervek szerint szerepel dr. Kovács Zoltán kormánybiztos is. A régi veszprémi focisták együttesét Rugovics Vendel irányítja, az elképzelések szerint pályára lép a sikercsapatból többek között Csík Ferenc, Szécsi János, Bognár Péter, Andorka Gábor, Végh Zoltán, Kelemen Miklós, Csomai József és Tóth Gábor.

A mérkőzések kétszer tízpercesek lesznek. A négy csapat körmérkőzést vív egymással a végső helyezésekért. A nézők ingyen tekinthetik meg a városi focifarsangot. Az utolsó hivatalos SZÚR 24 éve volt Veszprémben.
 

vehir.hu
további cikkek
Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Gulyás Gergelynek mutatták be azt a tervet, amivel szeretnék elnyerni Veszprémnek Európa Sportrégiója 2026 címet. ma 15:14 Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Több mint nyolcezer kárbejelentés érkezett a szeptember 13-16. közötti viharok nyomán a biztosítókhoz, amelyek 1,1 milliárd forintot fizettek már ki vagy tartalékolnak kárkifizetésre - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken. ma 11:06 A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat Pénteken a Jutasi úti műfüves pályán rendezték meg az autómentes napot és a sportágválasztót.  ma 12:28 Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Árvai Anita, a Veganeeta megálmodója és üzemeltetője a közösségi médiában részletesen indokolta, hogy miért hozta meg a nehéz döntést. Gondolatait viszont azzal zárta: „Hogy lesz-e Home, valahol, valamilyen formában? Hát hagyhatlak én titeket étterem nélkül?” ma 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.