Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
13°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
13°C

Újra kikapott, így még ki is eshet az MKB

2012. február 16. 17:28
Négygólos vereséget szenvedett az orosz Csehovszki Medvegyi vendégeként az MKB Veszprém KC a Bajnokok Ligájában.

A Kielce elleni fiaskót követően az orosz bajnok Csehovszki Medvegyi együtteséhez utazott a veszprémi férfi kézilabdacsapat a Bajnokok Ligájában. Mint ismeretes, az őszi találkozó óriási csatát hozott a Veszprém Arénában, ahol a mieink mindössze két góllal tudtak diadalmaskodni.

Vujin kihagyott büntetőjével indult a mérkőzés, majd Sulic hibázott ziccerben. A folytatásban is rendkívül körülményesen, sok hibával szőtte támadásait az MKB, míg az oroszok megbízhatóan hozták a tőlük megszokott játékot, s Kovaljov góljával 4:1-re megléptek. A játék képéről árulkodó adat, hogy a második veszprémi gólt a 10. percben lőtte Vujin. A Terzic-csel, Ilyéssel és Vujinnal fémjelzett három átlövős játék nem hozta meg a várt eredményt, így a folytatásban Császár kapta meg a karmesteri pálcát.

A változtatásnak is köszönhetően a félidő derekára egy gólra zárkózott a Mocsai-csapat (15. perc: 6:5), egyenlítés helyett azonban emberhátrányban is hengereltek a „Medvék”, akik Filipov vezetésével 5:0-s szériát produkáltak (21. perc: 11:5). Az utolsó tíz percben aztán – Vilovski, Perez és Fazekas – beállásával huszáros hajrát vágott ki a magyar bajnok. A mieink védekezése egyre inkább összeállt, Fazekas védésekkel mutatkozott be, a gyors indításgóloknak köszönhetően pedig fokozatosan faragott hátrányából az alakulat. Gulyás és Császár főszereplésével így sikerült az egyenlítés a szünet előtt (13:13).


Császár Gábor hétszer volt eredményes, hiába... (archív fotó)

A második játékrész elején Perez tartotta a lépést a vendéglátókkal, 16:15-ös hazai vezetést követően azonban ismét Koksarovék lépték meg hárommal. A kapuját visszafoglaló Alilovic tehetetlennek bizonyult az orosz átlövőkkel szemben, miközben a vendégek támadó gépezete tovább akadozott. A 42. minutumban így kialakult az addigi legnagyobb hátrány, féltucatnyi gól volt közte (22:16).

Az utolsó negyedórát is mínusz hattal kezdte az MKB VKC. Mocsai Lajos iőkérése után, 24:18-as állásnál először a Gulyást váltó, BL-mérkőzésen először pályára lépő Urban zörgette meg a hálót, majd Iváncsik Gergő és Császár is betalált. Az irányító újabb két gólja után Vujin is betalált, így öttel a vége előtt kettőre olvadt a különbség (26:24). Még az 57. percben is reális esélye volt a magyar bajnoknak a pontszerzésre, 27:25-nél azonban a Medvegyi koncentrált jobban.

A 30:26-os végeredmény egyben azt is jelenti, hogy a további eredmények kedvezőtlen alakulása, és egy esetleges Madrid elleni vereséggel még ki is eshetnek a sorozatból a veszprémiek.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B-csoport, 9. forduló:
Csehovszki Medvegyi–MKB Veszprém KC 30:26 (13:13)
Gólszerzők: Filippov 6, Harbok 5, Aszlanyan, Kovaljov, Selmenko, Csipurin, Dibirov 3-3, Koksarov 2, Ivanov, Sztarih 1-1, ill. Császár 7, Pérez 6, Iváncsik G., Vujin 4-4, Gulyás 2, Vilovski, Urban, Sulic 1-1

Nyilatkozatok (forrás: mkbveszprem.eu):

Vladimir Maximov: – A védelmünk hozta meg a meccset, emellett döntő volt az is, hogy sok labdát szereztünk, amellyel nagy előnyt tudtunk szerezni. Harbok nagyon jól játszott, kritikus pillanatokban mindig volt valaki aki segített a csapatnak átlendülni a holtponton.

Sergei Harbok: – Szeretném megköszönni a Veszprém korrekt játékát, tudom, hogy nekik is fontos volt. A jó kapusteljesítmény sokat segített a győzelem megszerzésében.

Mocsai Lajos: – Gratulálok a Medvegyinek a győzelemhez. Kiélezett meccs volt, mindkét csapat jól felkészült a másikból. A zárt védekezésük elbizonytalanított bennünket, sok labdát szereztek. Úgy gondolom a végjátékban a szerencse a hazaiakkal volt.

Császár Gábor: – Nehéz bármit mondani egy ilyen meccs után. Rosszul kezdtük a meccset, az oroszok hat góllal is vezettek. Sikerült visszajönnünk a meccsbe, de a második félidőben gondjaink voltak a támadásokkal, és a védekezésünk sem tudott jól működni. Kicsit jobban játszottunk, mint múlt héten, de ez nem volt elég a győzelemhez. Van még egy esélyünk, azt kell megragadnunk jövő héten. Gratulálok a hazaiaknak.

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.