Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ez nem az építkezés éve lesz

2012. február 21. 22:18
Adósságot növelő költségvetés címmel tartott sajtótájékoztatót Hartmann Ferenc (MSZP), de szólt a dráguló szociális kiadásokról is.

A központi költségvetés döntései ismét hátrányosan érintették az önkormányzatokat, mert az csak 1140 milliárd forintot biztosít a tavalyi 1170 milliárd forinttal szemben – kezdte országos kitekintéssel keddi sajtótájékoztatóját Hartmann Ferenc, majd a város tervezett idei költségvetését elemezte. Úgy fogalmazott, ezzel a költségvetéssel a Fidesz tovább növeli a város adósságát, ami a teljes költségvetési főösszeghez viszonyítva eléri a 46,8 százalékot. – Még mindig nem tudjuk, miként akarja ezt csökkenteni a városvezetés – hangsúlyozta.


Hartmann Ferenc

A bevételi oldalon 780 millió forintra számítanak ingatlanértékesítésből. – Tavaly a tervezett 660 millióból 220 millió valósult meg, az ingatlanpiac kilátásai pedig semmit sem javultak – húzta alá a szocialista politikus. Megjegyezte, a tervezet szerint kevesebb jut idén iskolafelújításra, közutak fenntartására, közvilágításra, közcélú foglalkoztatásra és a civil szervezetek, szabadidő- és diáksport támogatására is. Hartmann Ferenc kiemelte, ez nem az építkezés éve lesz, sokkal inkább az önkormányzatiság, az önkormányzati autonómia felszámolásának kezdetét jelenti ez a költségvetés.

A sajtótájékoztatón elhangzott még, inflációt meghaladó mértékben emelkednek a szociális alap- és szakellátások intézményi térítési díjai, többek között drágább lesz a gyermekétkeztetés, szűkül a pénzbeli és természetben nyújtott gyermekvédelmi és szociális ellátások köre is.

Hartmann Ferenc beszélt még a szerinte meggondolatlanul kivetett ingatlanadóról. Véleménye szerint a városvezetés adminisztratív úton igyekszik korlátozni az egyes városrészek eseteges elszakadási törekvéseit, vagy a helyi demokráciát, ugyanis a népszavazással megegyező eredményességi és érvényességi feltételhez köti a leválást előkészítő falugyűlés határozatképességét. Javaslata szerint a falugyűlés határozatképessége a választópolgárok számának 10 százalékában legyen meghatározva.
 

Cseh Zoltán
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. ma 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.