Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 9. Gergely
Veszprém
19°C
2024. május 9. Gergely
Veszprém
19°C

Edzőtáborok Veszprém háza táján / Nem sokára minden sportágban megkezdődik a bajnokság

2008. augusztus 25. 14:17
Már javában zajlanak az edzések a veszprémi sportegyesületeknél, gőzerővel készülnek a közelgő bajnokságra. Gyöngyöző testek, vizes pólók, fújtató emberek. Ez jellemzi mostanában a tornatermeket, edzőpályákat. Szinte minden csapathoz érkezik új játékos, erősítve ezzel a veszprémi kereteket. Felkészülési tornákból sincsen hiány, alaposan megdolgoztatják a nyáron kicsit elernyedt testeket. Szükség is van rá, hiszen minden sportágban erős mezőnnyel kell szembe nézniük a veszprémi játékosoknak. Új játékosokon kívül edzők terén is frissül az állomány. Átlagosan még egy-két hétig tartanak az intenzív erőnléti terhelések, s csak azután kerülnek elő a sportágra szabott sportszerek.

Legkorábban az NB II-ben szereplő Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) Lizards floorball csapata vág neki az idei szezonnak, az ő első bajnoki meccsükre tegnap, augusztus 24- én került sor. Rudas FT Dunaújváros – VESC Lizards 5:8. Nagyon jó mérkőzés volt, tudtuk meg a csapat edzőjétől, Kovács Tamástól. S bár a meccs 2/3-adánál még az ellenfél vezetett 5:2- re, az edzőtábornak köszönhetően kitűnő fizikai állapotban lévő veszprémiek egy nagy hajrával 5:8-ra fordították az eredményt. A felkészülést már három hete megkezdték, tudtuk meg az edzőtől. Mivel a nyáron minden játékos kicsit hanyagolta fizikai képességeit, így eddig főként erősítő gyakorlatok, futás, alapozás alkotta a tréningeket. Most már az alaptechnikák javítása, gyakorlása, ügyességfejlesztés, taktikai csapatfeladatok töltik ki az edzésidő jelentős részét, mondta a tréner.

Ennek eredményességét jól mutatja az első nyertes bajnoki meccs is. A felkészülés keretei között augusztus 20– án a Magyar Kupa győztes Komárom csapatával játszott edzőmeccset a VESC Lizards floorball csapata. Játékos állományuk nem csökken, sőt egy új kapussal „gazdagodnak”. Augusztustól a veszprémi Csomor Tamás bővíti a keretet. A veszprémieken kívül a budapesti Diamonds SK, a Miskolci Floorball Egyesület, a Paksi Floorball Club, a dunaújvárosi Rudas Floorball Team, valamint a szintén budapesti Ares HC U21 indul a másodosztályos floorball bajnokságban. Ez összesen 16 mérkőzést jelent a csapatnak. Alapszakaszban oda – visszavágókra kerül majd sor, ezt követően az első 4 helyezett további körmérkőzéseket vív egymással, így fog kialakulni a végleges sorrend. A mezőny a tavalyi évhez hasonló, elsődleges cél, benn maradni az első 4 – ben, majd dobogós helyezést elérni, árulta el az edző.

Csapattagok: Rabb Gergely, Koscsó Ádám, Tóth Péter, Knór Gábor, Kuti Balázs, Kiss Zoltán, Kis Szilveszter, Jánosa Márton, Török András, Holéczy Gergely, Kolossváry Dávid, Dallos Dániel, Kulitsán Gábor, Fergelt István, Sütöri Péter, Boldizsár László

Edző: Kovács Tamás


A veszprémiek közül az idén NB II – be feljutó VESC kézilabdásai vágnak neki másodikként a bajnokságnak. Az első mérkőzésüket szeptember 14 – én, Szentgotthárdon játsszák. A felkészülést ők is három hete kezdték meg, ez magába foglalja a két hete lezajlott 12. Cell - Cup Nemzetközi Kézilabda és Kulturális Fesztivált, ahol a csapat részt vett ugyan, de mivel ifjúsági tornáról lévén szó, koruk miatt díjazásban nem részesülhettek. Felkészülés szempontjából azonban kiváló alkalmat adott a külföldiek elleni mérkőzések sorozta a csapatnak az összeszokásra. Nem elhanyagolható szempont az sem hogy a mérkőzések alatt a csapat új edzője, Huszti Géza szemügyre vehette játékosai képességeit.

A torna lezárta óta, nagy terheléssel dolgoztatja a kéziseket trénerük. Napi egy edzésen teremben zajlanak erősítő feladatok főként zsámollyal, medicin labdákkal. Az intenzív terhelés után, a hét második felétől már azért a kézilabdák is előkerültek, árulta el szerkesztőségünknek a csapat új edzője.

Játékosok terén is frissülnek a kézisek, öt új ember érkezik hozzájuk. Németh Péter igazol át az NBII – es Kisbér csapatából, rajta kívül Vilhelm Szilárd (bal szélső), Major Attila (irányító), Bakos Zsolt (jobb szélső) és Koroncai Attila (irányító) erősíti az idei évtől a Veszprém csapatát. A Pannon Egytem csapatán kívül a Szetgotthárd, a Győri ETO, a Komárom, Ács, Szombathely, Tapolca, a várpalotai UNIO, a szintén várpalotai Bányász, Kesztehely, a Győrújbarát, és Celldömölk csapata indul a bajnokságban. Az edző elmondása szerint ez elég erős mezőnynek számít, de a sorsolás egész jó, az akaraterő is megvan mindenkiben, így bátran vágnak neki a szezonnak.

Csapattagok: Molnár Menyhért, Láng András, Rideg István, Szunyog Csaba, Koronczai Attila, Németh Péter, Slajkó Balázs, Földesi Csaba, Huszti Géza (edző), Angyal Attila, Nagy Gábor, Mátravölgyi Norbert, Szeghalmi György, Baltai Gergely, Bodrogi Zoltán, Mayer Kornél, Vilhelm Szilárd, Major Attila, és Bakos Zsolt.

Edző: Huszti Géza


Harmadikként a kosárlabdások vágnak neki az idei szezonnak. Az NBI B – ben szereplő, A osztályba majdnem feljutó VESC Kosárlabdásai számára szeptember 2-3. hetében kezdődik a bajnokság, tudtuk meg a csapat edzőjétől, Molnár Istvántól. A felkészülésük már augusztus 1-je óta napi két edzés alkalmával tart. Edzéseik főként fizikai, de a megújult csapatszerkezet miatt taktikai elemeket is magába foglal. Három kiváló játékosát veszítette el veszprémi „kosárcsapat”. Faragó Péter a Budaörs csapatába igazolt, Hegedűs Gergely az A osztályban szereplő Körmend csapatában folytatja sportpályafutását, Szokolik Gergő pedig úgy döntött, abbahagyja a kosárlabdázást. Helyettük viszont három játékos érkezik a csapathoz. Az elmúlt években a veszprémi csapatban játszó, s a tavalyi szezonban a Fehérvár KC-be igazolt Pataki Zoltán visszatérésével erősödnek a kosarasok. Szintén a Fehérvár KC – ból érkezik még Hidi Tamás és Fekete Csaba is. A kerethez tartozik természetesen Mándity Máté is, akinek térdszalag-szakadásából való mielőbbi felépülésére várnak. Ez a folyamat, a nemrég befejeződő gyógytornája után még kb. két hónapot vesz igénybe. Visszavárják a csapatba a jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban tartózkodó Lacza Pétert is, aki várhatóan szeptember közepén tér haza. A mezőny erősödött az előző évihez képest, válaszolta kérdésünkre a mindenki által, csak „KicsiBácsi”-nak becézett tréner. Legtöbbet a Nagykanizsa csapata erősödött, de rajtuk kívül a budaörsi Enternet, és a Sopron is erősebb lett. A veszprémiek ellenfelei közé tartozik még a 2008-2009-es bajnokságban a Sárvár, a Fehérvár KC , a budapesti Honvéd, a szintén budapesti Diana Sport Egyesület, a Budafok, a Bonyhád és a Pápa csapatai is. Ez a csapatlétszám az alapszakaszban 20, valamint a rájátszásban plusz 8 mérkőzést jelent a VESC kosárlabdásainak. Elsődleges cél mindenképpen az első 4 – be bejutni, majd a lehetőségekhez mérten a legjobb helyen végezni, sőt akár a felsőbb osztályba jutást kiharcolni, mondta „KicsiBácsi”.

Csapattagok: Szarvas Gábor, Mérész Csaba, Szatmári Bálint, Mándity Máté, Pataki Zoltán, Hidi Tamás, Fekete Csaba, Ugaros Máté, Pintér Ádám, Fábián Balázs, Száraz Tamás, Bovánovics Miklós és Lacza Péter.

Edző: Molnár István


A Veszprémi Egyetemi Sport Club NBI – es női röplabda csapata október 4 – én 16.00 órakor hazai pályán vívja első idei bajnoki meccsét az egri Szabóker Agria RC ellen. Már augusztus 1 – jén egyéni edzésterv alapján minden játékos megkezdte a felkészülést, az együttes csapatedzések múlt héten kezdődtek meg az egyesületnél.

Az idei év az első, hogy külön edzenek a junior és a felnőtt csapattagok. A juniorok a felnőtt keretbe új játékosként visszatérő Szelle Dóra irányításával napi két edzésen vesznek részt. A felnőtt kerettagok Fehér Tibor vezetésével napi két gyakorlati és egy elméleti tréningben részesülnek. Az edzések főként fizikai, állóképesség- és gyorsaságfejlesztő gyakorlatokból állnak rengeteg szökdeléssel, medicinlabdás feladatokkal, tudtuk meg a felnőttek trénerétől, Fehér Tibortól. Tibor azt is elmondta, év közben heti 5 edzése lesz a röplabdásainknak. A felnőtt kerethez tartozó Jezerniczki Tímea heti 3 – szor a juniorokkal edz, 2 alkalommal pedig a felnőtt csapattal.

Felkészülésüket segíti a szeptember 13-14 – én városunkban megrendezésre kerülő nemzetközi Balaton Kupa, melyen 3 kölföldi (cseh és szlovák csapatok) valamint 3 hazai csapat méri össze játékát. A felnőtt csapat az idei évtől 12 főre karcsúsodott. Nagy Eszter külföldi munkavállalása miatt felfüggesztette játékát, valamint Kintli Mónika és Egyed Mariann ez évi szerepeltetése is kétséges. Erősödik viszont a csapat a Kaposvárról érkező, ex BSE – s Bodnár Ritával, valamint a Miskolc csapatától visszatérő Zsoldos Edinával. Szelle Dóra átigazolása még tárgyalás alatt van. A nemsokára kezdődő idei bajnokságban visszalépett a Jászberény csapata, így a tavalyi másodosztály 3. helyezettje, a Nyíregyházi Főiskola vette át a helyét. Újul a mezőny a másodosztályból elsőként feljutó Agria RC Eger, valamint a másodikként feljutó Palota Böllhof csapataival is. Rajtuk kívül kell még küzdenie a veszprémi csapatnak a Kalocsa, a szombathelyi Haladás VSE, a székesfehérvári MÁV Előre, valamint az Extra Ligából kiesett Tatabánya Volán SE csapataival. Szerkezetileg erősödik a VESC női röplabda csapata, így ezzel a játékos anyaggal az NBI Liga első 3 helyére szeretnének eljutni, árulta el lapunknak edzőjük. Hozzátette, idén már 6. éve fognak első osztályban szerepelni a lányok, s ez lesz az első alkalom, hogy nem a bent maradás, hanem az előrelépés a cél. A december 21 – éig lezáruló alapszakaszban 14 mérkőzése lesz a csapatnak, ami egy meccs erejéig kiegészül az ifjúsági válogatottal. A rájátszással együtt véve kb. 28 mérkőzése lesz a röplabdásoknak.

Felnőtt kerettagok: Kovács Anikó, Borsos Anna, Tobak Eszter, Környei Dóra, Zsoldos Edina, Szelle Dóra, Bodnár Rita, Pintér Eszter, Benedek Dorottya, Kintli Tímea, Szűcs Katalin valamint Jezerniczki Tímea. (Kintli Mónika, Egyed Marianna)

Edző: Fehér Tibor



Szintén október 4-én, szombaton kezdik meg a bajnokságot, az NBI-ben szereplő férfi röplabdások, tudtuk meg a Company Nyelviskola Veszprémi Röplabd Club ügyvezetőjétől, Jánosik Gergelytől. Az első mérkőzést hazai pályán vívják, a Fehérvár csapata ellen. Mint az összes hazai meccsre, erre is szombaton 16.00 órakor kerül sor a Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tornatermében. Az eddigi játékosok közül mindenki marad, illetve Balta Krisztián játéka még kérdéses, ő munkaelfoglaltság miatt nem tud minden edzésen részt venni, ami az új edző, Szabó Gábor egyik legfőbb elvárása a csapattagokkal szemben. Az új tréner, aki egyben új játékos is lesz, Dunaújvárosból érkezik. Eddig feladó és liberó poszton szerepelt, most is az utóbbi pozícióban láthatjuk majd kibontakozni. Érdemes tudni róla, hogy az 1998 - as Röplabda Európa Bajnokságon a Magyar Férfi Röplabda Válogatott tagjaként elnyerte a legjobb liberónak járó díjat. Erősíti még a csapatot szeptembertől a szintén a Dunaferrből érkező Tóth Tibor, aki feladó, valamint első-hátsó ütő poszton játszik. Rajta kívül érkezik a csapathoz a Kométa Kaposvár - tól a nyitó – fogadó és U23-as válogatott Czintula Mihály.

Az edzések már ennél a csapatnál is javában tartanak, napi egy alkalommal. Sok erősítő, gyorsító feladattal.

Kérdésünkre, hogy milyen elvárás van a csapattal szemben, Jánosik Gergely elmondta, ezzel a játékosállománnyal a felsőházba való feljutás a cél. Alsóházban a Company Nyelviskola Veszprémi RC – n kívül szerepel még a Székesfehérvár, a Szolnok, a Csepel, a Győr és a Nyíregyháza csapata. Megtudtuk azt is, hogy a január 15 – éig tartó alapszakaszban 15 mérkőzése lesz a veszprémi fiúknak, ezt követi majd 12 helyosztó meccs. A rájátszás mérkőzéseit reményeik szerint már a felsőházban játszhatják. Így összesen kb. 35 mérkőzés vár erre a dinamikus, fiatal csapatra. Elszántságukat jelzi, hogy már két hete megkezdték a felkészülést a szezonra. A napi taktikai, valamint erőnléti edzések a veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tornatermében, valamint a szabadban folynak. Az edzéseken kívül előre láthatólag három felkészülési tornán is részt vesz a csapat. A legközelebbi tornára augusztus 29-30-án kerül sor Dunaújvárosban, azután szeptember közepén utazik a csapat Fehérvárra, majd szeptember végén, egy szlovákiai kupán mutatkozik be.


Kintli Tímea

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.