Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 9. Gergely
Veszprém
10°C
2024. május 9. Gergely
Veszprém
10°C

Letették a füredi foci jövőjének „alapkövét” / Megalakult a Balatonfüredi Kölyök Labdarúgó Club (BKLC)

2008. augusztus 25. 20:30
A Balatonfüredi Kölyök Labdarúgó Club hétfő este - helyi sportbarátok körében - megtartotta alakuló közgyűlését a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban.
Az esemény a tisztségviselők megválasztásával kezdődött. A jelenlévő vendégek - valamennyien a balatonfüredi labdarúgáshoz kötődő sportemberek - Majer Tamást elnökként, Makó Istvánt, illetve Magyar Zoltán főszponzort pedig alelnökként választották a klub élére.


Majer köszöntőjében elmondta, hogy a labdarúgó utánpótlás-egyesület megalakítása egy hiánypótló, civil kezdeményezés, melynek célja, hogy szervezett és profi körülményeket biztosítson a sportolni-futballozni vágyó helyi és környékbeli gyermekek számára. Az egyesület egyszerre tekinti feladatának a labdarúgás tömegbázisának bővítését, a játék népszerűsítését, az egészséges életmódra nevelést, a versenyzési lehetőség megteremtését, valamint a közösségfejlesztést.

Kiemelt törekvés a környezettel való együttműködés, beleértve a környékbeli önkormányzatokat, illetve a füredi iskolákat is. Az újonnan megválasztott elnök kihangsúlyozta, hogy a BKLC nem konkurense kíván lenni a Balatonfüredi Futball Clubnak, hanem a felnőtt egyesülettel együttműködve, egymást segítve kíván funkcionálni.


A csapat színe: kék-fehér

A csapatba nemcsak a balatonfüredi, hanem a város környéki 6-14 éves fiatalokat is várja az egyesület. A gyerekekkel a helyi sportéletben évtizedek óta szerepet vállaló, szakképzett edzők foglalkoznak, akik a labdarúgás oktatása mellett nagy figyelmet fordítanak a nevelésre, a játék igazi örömének megismertetésére és a megfelelő csapatszellem kialakítására.

Az esemény díszvendége Glázer Róbert labdarúgóedző, korábbi szövetségi kapitány volt, aki köszöntőjében méltatta az efféle vidéki „műhelyek” szerepét a labdarúgásban, s kiemelte az utánpótlás-nevelés fontosságát. A Hévíz vezetőedzője felajánlotta segítő közreműködését az alakuló együttesnek.


A toborzás szeptember első hetében indul, az egyesület várja a jelentkezőket. Ezt követően indulhatnak a foglalkozások, az egyelőre két korcsoportot (7-8 és 9-10 évesek) indító egyesület edzői pontos, előre meghatározott munkaterv szerint dolgoznak majd. Érdeklődni Majer Tamás elnöknél lehet a 06 /30/ 530-4541-es telefonszámon.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.