Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Önkormányzati kupa

2012. március 6. 10:40 // Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal
19. alkalommal rendezte meg a megyei önkormányzat a hagyományos sportnapot, idén Balatonfüred volt a házigazda.

A versenyközpontot a Balaton Szabadidő Központban helyezték el a szervezők. Itt folytak az asztalitenisz, kispályás labdarúgás, darts, sudoku, sporttörténeti vetélkedő, zsetonszerző verseny, játékos sorversenyek és a kötélhúzás küzdelmei. A kertészeti szakközépiskolában a kosárlabda, az Anna Grand Hotelben a bowling, a pincelőtéren a lövészet került megrendezésre.

Rekordlétszámú nevezés érkezett: az eseményen kilenc önkormányzat, két kistérség és a megyei kormányhivatal, a megyei intézményfenntartó központ és a megyei önkormányzat közös csapatai vettek részt.

A rendezvényt Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Bóka István polgármester nyitották meg. Összesen 400 fő vett részt a sportnapon. Csaknem valamennyi versenyszámban megdőltek az eddigi részvételi rekordok. Tizenegy labdarúgócsapat, nyolc kosárlabdacsapat játszott.

A nap egyik kiemelkedő színfoltja volt a brazil nagykövetség vendégjátéka. A magyar csapatban a balatonfüredi öregfiúk mellett játszott dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Bóka István polgármester és dr. Veress Gábor kórházigazgató is.
A szünetben capoeira bemutatót tartottak a vendégek, ami nagy sikert aratott. A házigazdák 2:1 re győztek a brazilok ellen.

A program keretében kiállításon mutatták be Balatonfüred város sporttörténetét és a város olimpikonjait. A kézilabdázók és a vitorlázók ereklyéi nagy sikert arattak. Olimpiai oklevelek, kitüntetések, olimpiai egyenruhák, válogatott kézilabdamez és sok emléktárgy volt látható.

A résztvevők összesen tizenkét versenyszámban küzdhettek és vehették át jól megérdemelt okleveleiket a megye és város vezetőitől, dr. Kovács Zoltán kormánymegbízottól, Lasztovicza Jenőtől, a megyei közgyűlés elnökétől, Brányi Mária, Veszprém MJV alpolgármester asszonyától és dr. Bóka István polgármester úrtól.

Az összetett pontversenyben a győzelmet a megyei kormányhivatal, a megyei intézményfenntartó központ és a megyei önkormányzat közös csapata szerezte meg, megelőzve a Várpalotai önkormányzat és a Pápa kistérség csapatát.

A vidám hangulatú nap jó házigazdája volt Balatonfüred városa.
 

Az eredményeket itt találhatják meg olvasóink.

vehir.hu
további cikkek
Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Gulyás Gergelynek mutatták be azt a tervet, amivel szeretnék elnyerni Veszprémnek Európa Sportrégiója 2026 címet. ma 15:14 Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Több mint nyolcezer kárbejelentés érkezett a szeptember 13-16. közötti viharok nyomán a biztosítókhoz, amelyek 1,1 milliárd forintot fizettek már ki vagy tartalékolnak kárkifizetésre - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken. ma 11:06 A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat Pénteken a Jutasi úti műfüves pályán rendezték meg az autómentes napot és a sportágválasztót.  ma 12:28 Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Árvai Anita, a Veganeeta megálmodója és üzemeltetője a közösségi médiában részletesen indokolta, hogy miért hozta meg a nehéz döntést. Gondolatait viszont azzal zárta: „Hogy lesz-e Home, valahol, valamilyen formában? Hát hagyhatlak én titeket étterem nélkül?” ma 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.