Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Pályázati és önkormányzati pénz a kamerában? / – jön a visszaszámláló lámpa –

2008. augusztus 29. 14:34
Nem feleltek meg a valóságnak Debreczenyi János válaszai az általam feltett kérdésekre a Jutasi út és a Budapest úti kamera ügyében – mondta Katanics Sándor önkormányzati képviselő pénteki sajtótájékoztatóján. A képviselő kijelentését egy korábbi pályázati anyagra hivatkozva tette.
A nyilvánosság tudatos félrevezetése és a valóság a kamerás büntetések ügyében címmel tartott fórumon Katanics Sándor először is szó szerint idézte azt a kérdését, amit a legutóbbi közgyűlésen tett fel a polgármesternek. Ez pedig a kamera kihelyezésének költségeit firtatta. A válasz szerint a város nem járult hozzá a költségekhez.

A folytatásban Katanics képviselő elmondta, tudomására jutott, hogy rendőrség (pontosabban a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság) és az önkormányzat közösen pályázott, s 14 millió forintot az „Összefogással a biztonságos Veszprémért” pályázaton – az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumtól – el is nyertek. Ehhez a pályázathoz 2 millió forint önrésszel járult hozzá Veszprém önkormányzata. Kiegészítésként azt is hozzátette Katanics Sándor, hogy a pályázat három kereszteződés (a már említetten kívül a Budapest út és Cholnoky, valamint a Budapest út és a Mártírok útja) kamerarendszerrel történő „lefedését” célozta meg. Ebben az is szerepelt, hogy a lakosságot széleskörűen tájékoztatni kell, továbbá előjelző táblát kell kihelyezni (Radar controll felirattal).


A képviselő szerint Debreczenyi János abban sem mondott igazat, hogy az önkormányzat közbenjárására festették-e fel (jó egy méterrel a lámpa vonalához közelebb) a helyzetjelző vonalat. A közgyűlésen elhangzottak szerint nem, míg – saját információi szerint – a rendőrség és az önkormányzat egyeztetésének eredményeként.

Katanics Sándor összefoglalójában úgy fogalmazott, hogy a hibáért (a tájékoztatás elmaradásáért) a polgármester és a közbiztonsági bizottság elnöke, dr. Hudvágner Tamás is felelős.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a közlekedőket segítő visszaszámlálót rövidesen kihelyezik a kereszteződésbe, jóllehet a polgármester szerint ezt már korábban felszerelték.

A képviselő nyomatékosan hangsúlyozta, hogy egyetért a közlekedés biztonsága javítása érdekében tett lépésekkel, de számára is figyelemfelkeltő volt a példátlanul magas (1500!) szabálysértés rövid időn belül. Meglátása szerint nemcsak a jogszabály alkotóját, de a végrehajtását is számon lehetne kérni. Egy polgárbarát önkormányzat kötelessége a korrekt tájékoztatás.

Felvételeink pénteken készültek a helyszínen. Jól látható az autó kerekei előtt a korábbi vonal, illetve másfél méternyivel odébb az új.


A Vehír ottjártakor ismételten megtapasztalta: sokan „áthúznak” a tiszta piroson is, ám tény az is, hogy a hosszabb jármű (de a „szóló” busz is!) vége már a piroson megy át akkor, ha a sofőr éppen a sárgára váltás elején kezdte meg a kanyarodást. Tapasztaltuk a „letolást” is, ami azt jelenti az autós zsargonban, hogy a kisebb jármű mögött haladó bőven a féktávolságon belülre lépve tolja le az előtte haladót, aki ezt a tükörben látva inkább úgy dönt, hogy áthalad vitatható lámpaváltás esetén is. 

Zatkalik András
további cikkek
Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Ünnepélyes keretek között adták át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, melyet immár második alkalommal szerzett meg a Pannon Egyetem. ma 13:15 A zöldhulladék nem szemét, hanem érték A zöldhulladék nem szemét, hanem érték Veszprémben nem csupán a kertes házban élők komposztálhatnak, hiszen a Mester utcában valamint a Csikász Imre utcában már rendelkezésre állnak azok a komposztálók, amelyekbe a környéken lakók is elhelyezhetik zöldhulladékaikat. ma 15:57 A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek árvíz A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban, illetve a Budapest alatti Duna-szakaszon ad védekezési feladatokat a vízügy számára az árvíz - jelentette ki a Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. ma 9:05 Erdei Anna immonológus a Tudományról szabadON következő vendége Erdei Anna immonológus a Tudományról szabadON következő vendége Az MTA VEAB Tudományról szabadON című sorozatának következő eseményén is egy köztiszteletben álló akadémikussal beszélgetnek kötetlenül, a tudomány szerepéről és társadalmi felelősségéről, a kutatói pálya szépségeiról és kihívásairól. A helyszín idén is az MTA VEAB Székház panorámás kertje lesz most csütörtökön 17 órától. tegnap 13:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.