Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Háromgólos hátrányban

2012. március 17. 18:33
A spanyol Ademar León hullámzó mérkőzésen győzte le a vendég veszprémieket a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén.

Az egyenes kieséses szakaszhoz érkezett a férfi kézilabdázók elsőszámú európai kupasorozata. A legjobb nyolc közé jutásért rendezett párharc első felvonásán a spanyol pontvadászat harmadik helyezettje, az Ademar León fogadta a magyar bajnok veszprémieket.

Feszült hangulatú mérkőzésen kapkodva kezdtek a felek, Ruesga góljára csak a 4. percben válaszolt Vujin. A két horvát válogatott, a leóni Losert és a veszprémi Alilovic csak elvétve találkozott a játékszerrel, így fej-fej mellett haladtak a csapatok (9. perc: 4:4). A kevesebbet hibázó vendéglátók tudtak először elszakadni ellenfelüktől, s pillanatok alatt hármat tettek közé. A folytatásban állandósult a háromgólos különbség, a hazaiaknál Robledo és Stranovsky volt különösen elemében, a mieinknél pedig Császár és Vujin volt a gólfelelős (18. perc: 12:9).

A találkozó kétharmadánál Ilyés kiállítását követően emberhátrányban kezdte meg a felzárkózást az MKB, melynek soriban a csereként beállt Perez nyomban le is tette névjegyét. Losert helyére Alamo állt be, miközben Alilovic továbbra is élvezte Mocsai Lajos bizalmát. A spanyolok rendszerint 127 kilós beállósukat, Baenát próbálták megjátszani, akinek a feltartóztatása sok fejtörést okozott a bakonyiaknak.

Hattal a pihenő előtt ismét három lett közte (17:14), Perez kétperces kisbüntetése után azonban ismét emberhátrányban jöttek fel a mieink. Olyannyira, hogy Császár egyenlítése után Vujin a vezetést is megszerezte a mieinknek (28. perc: 17:18). Úgy tűnt, hogy akár veszprémi előnyt is mutathat az eredményjelző a szünetben, a veterán orosz, Krivoslikov azonban egy perc alatt kétszer is betalált. A 19:19-es félidei állást pedig Vujin állította be.


A mieink legjobbja Császár volt (archív fotó)

A térfélcsere után Fazekas kapott lehetőséget, aki azonnal hárítani tudott. A magyar válogatott hálóőr beállásával lényegében új meccs kezdődött. Az első hét percben két-két alkalommal zörrentek meg a hálók, majd Ferrer és Sulic kettős kiállítása után a parádézó Császár pillanatai következtek. A klasszis irányító tízedik bombájával háromra nőtt a különbség, amit Iváncsik Gergő is megtoldott eggyel (41. perc: 21:25).

A hirtelen jött előny birtokában azonban sajnos a mienk bizonytalanodtak el. Martinez mester időkérése után ugyanis hat perc alatt elolvadt az előny. A mieinknek szemlátomást nem ízlett a nyitott védekezésre váltó ellenfél játéka, ezt bizonyítja, hogy csaknem hét percig gólképtelennek bizonyult a gárda. A gólcsendet Vilovski törte meg (48. perc: 25:26), a fáradni látszó veszprémieket aztán újabb hárommal büntették a hispánok. A végjátékban Terzic mattolta kétszer is a visszatérő Losert kapust (57. perc: 29:28), ezt követően aztán végig emberhátrányban kézilabdázott a Mocsai-csapat. Előbb ugyanis Ilyés, majd Sulic kapott piros lapot, utóbbi sportszerűtlenül valósággal letaglózta a hazaiak támadóját. A León végül – Ferrer és Ruesga révén – 31:28-ra nyert.

A Veszprém így háromgólos hátrányban várhatja a jövő vasárnapi visszavágót. A látottak alapján nem tűnik verhetetlennek az ellenfél, a továbbjutáshoz azonban a mainál több jó egyéni teljesítményre lesz szükség.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Reale Ademar León–MKB Veszprém KC 31:28 (19:19)
gólszerzők: M. Stranovsky 9/5, Krivoslikov 5, Robledo 5, Ruesga 4, Ferrer 3, Borges 2, Andreu 2, Cutura 1, illetve Császár 10, Vujin 5, Iváncsik G. 4, Perez 3, Sulic 2, Terzic 2, Ilyés 1, Vilovski 1.

Mindkét csapatnak reális esélye maradt a továbbjutásra

„Olyan eredmény született, amely után mindkét csapatnak reális esélye maradt a továbbjutásra. Taktikus, jó játékkal sikerült négy góllal ellépnünk, ám utána sok hibára kényszerített minket az ellenfél. A támadójátékunk jónak mondható, hiszen huszonnyolc gólt szereztünk idegenben, ebben a kellemetlen légkörű csarnokban. Ugyanakkor védekezésünkön kell javítani még akkor is, ha a León százhuszonhét kilós beállósát, Baenát sikerült gól nélkül tartanunk” – nyilatkozta Mocsai Lajos a távirati irodának.

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.