Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem vállalja az NB I-et a Barabás KC

2012. március 21. 16:58
Barabás Árpád klubelnök sajtótájékoztatón jelentette be: a Veszprém Barabás KC nem indul el az élvonal 2012/13-as kiírásában.

A női kézilabda élvonalban szereplő Veszprém Barabás névadó elnöke, Barabás Árpád szerda délután sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a klub – mérlegelve anyagi helyzetét – nem indul el az NB I 2012/13-as kiírásában.


Porga Gyula, Barabás Árpád, Barabásné Adonyi Szilvia (Fotó: Wolf Attila)

– Jelenleg az élvonalbeli induláshoz szükséges költségvetés 30-35 százaléka hiányzik a szponzorok kivonulása miatt. Úgy érezzük, hogy sokkal tisztességesebb és szerencsésebb, hogyha nem nevezünk az NB I-be, mint hogyha a költségvetésünkben tátongó lyukkal belevágnánk – fogalmazott a klubvezető, majd hozzátette: mindezt azért volt fontos most közölni, mert a lányoknak most még lehetőségük van olyan klubot találni, amely a tudásuknak megfelelő.

Az egyesület első embere megjegyezte, hogy a helyzet változhat, amennyiben a következő napokban valaki jelentős összeget lobogtatva jelzi, hogy szeretne odaállni a nő kézilabda mellé.

Azt egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy a klub a második (NB I/B) vagy csak a harmadik (NB II) vonalban indulhat-e a 2012/13-as idényben. S szintén lényeges kérdés, hogy a csapat kinek az irányítása mellett és milyen kerettel vághat neki a következő idénynek.

– A következő napokban egyeztetnünk kell a szövetséggel. Ha nincs egyéb akadálya, szeretnénk az NB I/B-ben indulni, s azt is, hogy a csapat teljes vezetése – Gyurka János vezetőedző irányításával – a jelenlegi összetételben dolgozzon tovább. A játékosokat pedig egyenként meg kell kérdezni, hogy a fentiek ismeretében is vállalják-e nálunk a szereplést.

Városunk polgármestere, Porga Gyula leszögezte, hogy jelenleg az önkormányzat sem tud nagyobb támogatást biztosítani.

– Férfiúi kötelességemnek éreztem, hogy akkor is ott álljak az egyesület mellett, hogyha rossz híreket kell közölni. Én voltam az első, akit Barabás Árpád megkeresett ezzel a problémával. Jelenleg azonban az önkormányzat sem tud nagyobb támogatást biztosítani. Mi is próbáltunk segíteni, s szponzorokat találni, de nem jártunk sikerrel. Így tudomásul vettem a döntést. Az egyesület vezetése alkalmassá teszi ezt a klubot, hogy minél előbb visszakerüljenek az élvonalba. Ehhez infrastruktúrában, sportszakmailag, vezető tapasztalat terén minden feltétel adott. Hiányozni fognak az NB I-es meccsek, de remélem, hogy csak egy évig – bizakodott a városvezető.

„Mintha az ötödik gyerekünk lenne”

Barabás Árpád a vehir.hu kérdésére válaszolva elmondta, hogy nagyon keserves és nehéz döntést kellett meghozniuk. – Tíz év munkája van ebben a klubban, amely olyan, mintha az ötödik gyerekünk lenne. Bízunk benne, hogy gazdasági válás sem fog örökké tartani, s rövidesen rendeződik a helyzetünk. A cél, hogy mielőbb visszajussunk az NB I-be és folytassuk tovább azt a munkát, amit elkezdtünk. Az, hogy ez mikor fog bekövetkezni, az tisztán pénzügyi kérdés, mert a szakmai háttér fennáll és a klub továbbra is működik.

Zatkalik Dávid
további cikkek
Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. ma 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. tegnap 13:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.