Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Énekeljük el együtt a Himnuszt!

2012. március 24. 15:09
Közös levélben kér magyarázatot az Európai Kézilabda Szövetségtől dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Porga Gyula Veszprém polgármestere.

A Himnuszt bármikor és bárhol, mindenkinek jogában áll elénekelni – adott hangot véleményének dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes annak kapcsán, hogy az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) jogi eljárást indított az MKB Veszprém KC-vel szembe, mert a Bajnokok Ligája mérkőzések előtt a szurkolók eléneklik a Himnuszt.

– Elfogadhatatlan, hogy meg akarják tiltani magyar állampolgároknak, hogy Magyarország területén bármikor elénekelhessék a Himnuszt – nyilatkozta a vehir.hu kérdésére dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. Biztatott, noha szabálytisztelő emberek vagyunk, de ha a veszprémi szurkolók el akarják énekelni a Himnuszt, tegyék meg. – Amennyiben ezért büntetés jár, vállaljuk, gyűjtést szervezünk az összeg kifizetésére – húzta alá a miniszterelnök-helyettes, s csatlakozott Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármesterének leveléhez, amelyben magyarázatot kérnek az EHF-től arra, miért nem lehet elénekelni a nemzeti himnuszt a kézilabda mérkőzések elején.


Dr. Navracsics Tibor és Porga Gyula

„Az EHF szabályzata tiltja klub-rendezvényeken a nemzeti himnusz elénekelését, ezt csak válogatott mérkőzéseken engedi meg. További problémaként merült fel, hogy az EHF Szabályzata szigorú, gyakorlatilag másodpercekre kiterjedő időbeosztásban szabályozza a mérkőzések előtti ceremónia időrendjét, ennek betartása a Himnusz-éneklés miatt nem volt lehetséges” – olvasható az MKB Veszprém elnökségének héten kiadott közleményében. Porga Gyula „ostobaságnak” nevezte ezt az EHF szabályát, s az érte kiszabott szankciót, egyben bízik benne, a levél hatására elérik, hogy a jövőben senki fülét nem zavarja a nemzeti himnusz eléneklése.

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes úgy vélekedett, eddig minden mérkőzésen elénekelhették a veszprémi szurkolók a Himnuszt, az ellenfelek is tiszteletben tartották a helyi szokásokat, ez után is bele kell, hogy férjen az időbe.

Legközelebb vasárnap (18:00) a spanyol Ademar Leónt fogadja az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján.

Cseh Zoltán
vehir.hu
további cikkek
Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Gulyás Gergelynek mutatták be azt a tervet, amivel szeretnék elnyerni Veszprémnek Európa Sportrégiója 2026 címet. ma 15:14 Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Több mint nyolcezer kárbejelentés érkezett a szeptember 13-16. közötti viharok nyomán a biztosítókhoz, amelyek 1,1 milliárd forintot fizettek már ki vagy tartalékolnak kárkifizetésre - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken. ma 11:06 A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat Pénteken a Jutasi úti műfüves pályán rendezték meg az autómentes napot és a sportágválasztót.  ma 12:28 Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Árvai Anita, a Veganeeta megálmodója és üzemeltetője a közösségi médiában részletesen indokolta, hogy miért hozta meg a nehéz döntést. Gondolatait viszont azzal zárta: „Hogy lesz-e Home, valahol, valamilyen formában? Hát hagyhatlak én titeket étterem nélkül?” ma 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.