Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Tiltás helyett tisztelet

2012. március 29. 17:05
Nyílt levélben fordult az Európai Kézilabda Szövetséghez a Fidelitas és a Magyarországi Kézilabda Szurkolók Országos Szövetsége.

A Fidelitas, Magyarország meghatározó ifjúsági tömörülése és a Magyarországi Kézilabda Szurkolók Országos Szövetsége körében megdöbbenést keltett az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) eljárása, amely megtiltja és bünteti Magyarország himnuszának eléneklését.

Biztosak vagyunk benne, hogy ez minden józanul gondolkodó magyar embert – politikai hovatartozástól függetlenül – felháborít.

Most azt a veszprémi csapatot és annak szurkolóit akarják büntetni, akik számára a Himnusz eléneklése húsz éves hagyományt jelent. Nevetséges indokok miatt azonban az EHF szabályzata ezt megtiltja. A testület nem csak a veszprémieket és a magyarokat akarja korlátozni, hanem Európa különböző nemzeteit képviselő szurkolókat is.

A sport a közösségépítés egyik eszköze. Úgy látjuk, hogy indokolatlan a büntetés, a szurkolók korlátozása negatív irányba befolyásolja a sportélményt. Nemzeti Himnuszunk eléneklése olyan többletet ad a sportrendezvényeknek, amely plusz lelki élményt is nyújt, mind a játékosoknak, mind a szurkolóknak.

Szeretnénk emlékeztetni az EHF vezetőit az Európai Unió jelmondatára: egység a sokféleségben. Ez arra is utal, hogy az Európában honos különféle kultúrák, hagyományok és nyelvek sokféleségükkel gazdagabbá teszik a kontinensünket. Így bármely nemzet himnusza tiszteletet és nem tiltást követel!

Tisztelettel felkérjük az Európai Kézilabda Szövetség vezetőit, hogy mindezek figyelembevételével változtassák meg szabályzatukat!

 

Budapest, 2012. március 29.

 


Ágh Péter, a Fidelitas elnöke, országgyűlési képviselő

Szanyi Tamás, elnök, Magyarországi Kézilabda Szurkolók Országos Szövetségének

 

vehir.hu
további cikkek
Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Gulyás Gergelynek mutatták be azt a tervet, amivel szeretnék elnyerni Veszprémnek Európa Sportrégiója 2026 címet. ma 15:14 Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Több mint nyolcezer kárbejelentés érkezett a szeptember 13-16. közötti viharok nyomán a biztosítókhoz, amelyek 1,1 milliárd forintot fizettek már ki vagy tartalékolnak kárkifizetésre - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken. ma 11:06 A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat Pénteken a Jutasi úti műfüves pályán rendezték meg az autómentes napot és a sportágválasztót.  ma 12:28 Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Árvai Anita, a Veganeeta megálmodója és üzemeltetője a közösségi médiában részletesen indokolta, hogy miért hozta meg a nehéz döntést. Gondolatait viszont azzal zárta: „Hogy lesz-e Home, valahol, valamilyen formában? Hát hagyhatlak én titeket étterem nélkül?” ma 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.