Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Mozgalmas dzsúdó tavasz!

2012. április 6. 17:05 // Forrás: Horváth László
A veszprémi dzsúdó klub mozgalmas márciust zárt. A sok elfoglaltságból a versenyzők, gyerekek, edzők, szülők és a vezetőség is kivették a részüket.

Az első márciusi hétvégén a Magyar Köztársaság Kupán vettek részt a 2000-es és a 2001-es születésűek, ahol Ágoston Áron első, Hergovits Luca harmadik lett. Utóbbi sajnos vállsérülést szenvedett, de már jobban van.

Ugyanezen a hétvégén a bakonyi klub meghívására és segítségével az ifjúsági válogatott edzőtáborozott Balatonfűzfőn, készültek a zágrábi Európa-kupára, amelyet egy héttel később rendeztek meg. A táborban Horváth Dorottya és Windischmann Bence képviselték az egyesületet. Horváth Dorottya az Európa-kupán kilencedik lett (37 induló), Windischmann Bence pedig az előkelő 7. helyet szerezte meg (58 induló).


Horváth Dorottya

A zágrábi versennyel egy időben Tokodaltárón a kisebbeknek rendeztek viadalt, ezen a 2002–es születésűek vettek részt az egyesületből. Gazda Patrik arany-, Répási Áron ezüst-, Lennert Vilmos pedig bronzérmet nyert.

Az egyesület március 17-én rendezte meg az idei évi I. Észak-dunántúli Regionális Diákolimpiát valamint az V. Domonkos László Emlékversenyt a Március 15. utcai sportcsarnokban. Az új helyszín és a bírók vizsgáztatása kicsit nehézkessé tette a közel 300 versenyző (31 klubból) és a rendezők dolgát, de a szervezők a jövőben is szeretnék itt tartani a versenyt és az idei tapasztalatokkal gazdagodva még emelni a viadal színvonalát. A veszprémi judo egyesületből 45 fő volt bevethető, többek betegség vagy kisebb-nagyobb sérülés miatt nem tudtak rajthoz állni.

Az egyesület egyre szélesebb versenyzői korosztálya már nem teszi lehetővé, hogy minden versenyre együtt menjenek a fiatalok, így többször több irányba kell szervezni, figyelni.

Így volt ez akkor is, amikor az ifjúsági korú Horváth Dorottyát meghívták Tatára edzőtáborozni a junior válogatottak közé. A táborban Dorka eddigi munkáját, eredményeit elismerve, többedmagával elindulhatott az I. Dan (fekete öv) fokozat megszerzéshez vezető úton, melynek a végén sikeres vizsgát tett. A hónap utolsó hétvégéjén pedig a junior országos bajnokságon már a bronzérmet is megszerezte.

Egy időben a fent említettekkel egy kis csapat indult a németországi Abensberg felé, hogy a TSV Abensberg Judo Club meghívásnak tegyenek eleget. A több olimpikont, Európa- és világbajnokot a soraiban tudó európai hírű egyesület látta vendégül a tíz versenyzőből és öt kísérőből álló kompániát. A városnézés után máris belevetették magukat az edzés izzadós világába a helyiekkel együtt. A nagynevű klubnál találkozhattak Ilias Iliadis olimpiai bajnokkal is.

A vendéglátók jó kapcsolatot ápolnak Veszprém testvérvárosában, Passauban lévő Nippon-2000 Judo Clubbal, amely ezen a hétvégén rendezte nemzetközi viadalát. Így a bakonyiak is áttették székhelyüket Passauba, s városnéző sétát tettek. Szombaton a verseny nyitányaként Passau polgármestere köszöntötte a Veszprémből érkezett különítményt, majd a versenyzőké lett a főszerep.

Az U17-es korosztályban Vajda Martin bronzérmet szerzett, Windischmann Bence aranyérmes lett, valamint a legtechnikásabb versenyzőnek járó kupát is átvehette.

John Réka derék fájdalmai miatt csak a tolmácsolásban tudott segíteni. U11-ben Gazda Patrik nagyon szép versenyzéssel szintén arany érmet hozhatott el.

Vasárnap kerültek sorra U14-es korosztályú dzsudokái, ekkor Fülöp Bence arany-, Fehér Olivér és John Dávid ezüstérmet szereztek, Kékesi Péter, Kékesi Szabolcs az 5. és Kondics Márton a 7. helyen zárták a küzdelmeket.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.