Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Kis szösszenet a nyárról

2008. szeptember 5. 16:19
Véget ért a nyár… Bár ezt, az időn nem érezni, még mindig meleg van. Hosszú meleg nyár volt. Persze előfordult, hogy kellett az őszi kabát. Volt itt sokminden Veszprémben. Legfőképpen sok ember. Emberek, akiket érdekel, hogy mik vannak itt, mit rejt ez a város. A diákok nagy része itthagyta pár hónapra. Ennek van, aki nem örül, viszont biztos találni olyat, aki örül. Éjszakára csend lett, embert alig látni az utcákon.

Aztán van már egy szép plakátunk is. Nekem jól esik, mikor útközben meglátom az út szélén. Erről is többféle vélemény van. Van, akinek tetszik, van, akinek nem, van, akinek az első változat jobban tetszett, és van, akinek egyik sem. A lényeg hogy van, és hogy a miénk.

Majd elérkezett a várva várt Utcazene Fesztivál. Mint írtam „várva várt”. Én vártam, és még sokan mások. Akadtak viszont akik nem, és ennek hangot is adtak. Aki idejön, nemcsak a fesztivált látja. Megismerkedhet az egész környékkel. A vár, a Kossuth utca, a színház és még lehetne sorolni. Mindenestre én mindennap kint voltam. Azon a bizonyos esős napon is együtt futottam a tömeggel, majd csurom vizesen ültem be az SZTK-nál a kocsiba. Mindegy gondoltam, ill. gondoltuk. Péterfy Bori koncertje alatt bőrigázni úgysem sokat fogunk, és a Kossuth utcán sem fogunk annyi ember között szorongani, hogy meg ne ázzunk, mikor már úgyis mindegy. Azt a pár napot nem ronthatta el semmi.  

Egy hét, és már kezdődött is a Veszprémi Ünnepi Játékok, színes programokkal. Balatonfüreden újra Anna-bál, és újra egy gyönyörű bálszépe. Többfelé borhetek. Még lehetne sorokon bekezdéseken sorolni, hogy milyen programok színesítették be a nyarat. Ottvannak még az esti séták, Füreden, Tihanyban, és itt Veszprémben. Akkor végre kicsit hűvösebb lett, és ha fáradt is az ember munka után egy frissítő séta belefér. Egyedül, baráttal, barátnővel, haverokkal. Mindegy, a lényeg, hogy az a nap is véget ér, és holnap új nap jön. Most viszont lenyugodott a város. Egy hétre. Vége is a nyárnak és nem is. Van, akinek már megkezdődött az iskola, végre találkozhat a rég nem látott társakkal, viszont az egyetem még szinte csendes. Magam is egyetemista vagyok, én is alig várom, hogy találkozzam a szaktársaimmal, barátaimmal. A város újra feléled. Mindent összevetve nekem jó volt ez a nyár, és remélem, hogy nem csak engem kapott el sokszor a „veszprémi leszek, míg folyik a vérem” érzés, talán nem utoljára...

Ódor Eszter
további cikkek
Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. ma 21:58 Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Ünnepélyes keretek között adták át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, melyet immár második alkalommal szerzett meg a Pannon Egyetem. ma 13:15 A zöldhulladék nem szemét, hanem érték A zöldhulladék nem szemét, hanem érték Veszprémben nem csupán a kertes házban élők komposztálhatnak, hiszen a Mester utcában valamint a Csikász Imre utcában már rendelkezésre állnak azok a komposztálók, amelyekbe a környéken lakók is elhelyezhetik zöldhulladékaikat. ma 15:57 A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek árvíz A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban, illetve a Budapest alatti Duna-szakaszon ad védekezési feladatokat a vízügy számára az árvíz - jelentette ki a Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. ma 9:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.