Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az összefogás ereje csodákra képes

2012. április 21. 20:55
Jótékonysági estet tartott a ZONTA Club Veszprém és a Csermák Antal Zeneiskola szombaton. A rendezvény bevételét két mozgássérült tanuló megsegítésére ajánlották fel.

A 18. éve Veszprémben működő ZONTA Club elnöke köszöntőjében kiemelte: a szervezet fő feladata a jótékony célú segítés, ehhez kapcsolódott a szombati esemény is, melynek a zeneiskola adott otthont. A rendezvény teljes bevételét a Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Speciális Szakiskola szociálisan hátrányos helyzetű, két mozgássérült, kerekes székes tanulójának megsegítésére ajánlják fel.

Az esten beszédet mondott Porga Gyula polgármester, aki egy tanulságos, a gazdasági válsággal megtűzdelt világból származó történetet hozott magával az eseményre. – Egy német turista megérkezik Görögországba, bemegy egy szállodába, de bizonytalan, hogy kivegye-e a szobát, amit kinézett magának. Megállapodik a tulajdonossal, hogy itt hagy neki 100 eurót, de azért körülnéz a városban, hátha talál egy jobb szállodát – mesélte a polgármester, majd folytatta: – a szálloda tulajdonosa a turista távozása után fogja a 100 eurót és átszalad vele a szomszédban lévő halashoz, azt mondva neki: „vissza tudom adni Neked azt a 100 eurót, amivel tartozom már két hete.” A halas megköszöni, majd átrohan a pékhez, kiegyenlítve saját tartozását. A pék a pénzzel tovább rohan a szálloda tulajdonosához, akinek szintén tartozik. Később visszajön a német vendég, hogy mégis talált jó szállást a belvárosban, elkérné a letétbe helyezett 100 eurót – zárta Porga Gyula a történetet.

A polgármester mosolyogva hívta fel a figyelmet a történet tanulságára, mégpedig hogy mindenki jól járt, mert a tartozásokat rendezték, és senkinek nem került semmibe. – A mai estéről ugyanez jutott eszembe: vannak olyan helyzetek, amikor mindenki nyer. Nyernek a gyerekek, akik most támogatást fognak kapni. Nyer a közönség, hiszen szép este elébe nézünk. Nyernek a fellépők, akik be tudnak mutatkozni a színpadon, végül a rendezvényt összehozó ZONTA is nyert – mondta.

„Életünkben ezeket a szálakat kell megtalálni” és nem azért kell mindig küzdeni, hogy valaki veszítsen. „Vannak olyan együttműködések, ahol mindenki nyer”, folytatta, majd hozzátette: a világot is ezzel a hozzáállással kell megközelíteni.

A jótékonysági est igazolta a polgármester számítását, már a második produkciónál. Léber Krisztina szavalása után a Roll Dance, Budapest Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes előadói foglalták el a színpadot, hogy néhány másodperc alatt, szavakkal leírhatatlan érzéseket kiváltva mosolyt csaljanak az arcokra, a nézők pedig egyre sűrűbben törölgették szemüket.

Az este folyamán a művészet széles skáláját képviselő előadók adtak ünnepi hangulatot az eseménynek. A nézők hallhattak zongorajátékot, gitárszámokat, voltak verset szavaló előadók is, valamint fellépett még a Budapest Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes is.
 

Balassa Gergő
Kovács Bálint
további cikkek
Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. ma 9:00 Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére sport Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére Palotai Nándor, az MLSZ Veszprém Vármegyei Igazgatóság versenybizottságának egykori elnöke tiszteletére rendeztek péntek délelőtt emléktornát a VFC USE pályáján, ahol tíz középiskolai csapat mérkőzött meg egymással. tegnap 16:35 Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? közélet Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? Kellemetlen szagú a Balatonból kinyert ivóvíz, erre panaszkodott több környélen élő. A szakemberek már tudják az okát és elmondták, a kellemetlen szag ellenére a víz iható. tegnap 16:40 Idősek Ünnepe Veszprémben: a múlt öröksége és a jövő ígérete idősek világnapja Idősek Ünnepe Veszprémben: a múlt öröksége és a jövő ígérete Az Idősek Világnapja alkalmából ismét összegyűltek Veszprém szépkorú polgárai, hogy együtt ünnepeljék az idősebb generációkat, és emlékeztessenek mindenkit arra, milyen fontos szerepet játszanak a város életében. Az Agóra Kulturális Központ ünnepi hangulatban fogadta azokat, akik az élet hosszú évei során nemcsak családjuk, hanem Veszprém város közösségének építésében is részt vettek. Az esemény, amely évről évre növekvő figyelmet kap, a város egyik legfontosabb közösségi ünnepe lett, ahol a generációk közötti összetartozás erősítése kerül a középpontba. tegnap 8:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.