Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 9. Gergely
Veszprém
19°C
2024. május 9. Gergely
Veszprém
19°C

Megyei derbivel indul a férfi kézilabda-bajnokság / Tétmeccsen is debütál a Veszprém Aréna

2008. szeptember 9. 18:34
A Pick Szeged együttese korábban lemondta szereplését a hétvégi balatonfüredi tornán, így Vladan Matics csapata szombaton már első bajnoki mérkőzését játszotta. A 4. fordulóból előrehozott találkozón 32:22 arányban nyertek a Mezőkövesdi KC ellen. A férfi kézilabda-bajnokság 2008-2009-es idénye ennek ellenére hivatalosan szeptember 9-én rajtol. A tavalyi esztendőhöz hasonlóan az első fordulóban idén is a Balatonfüredi KC együttese ellen kezd a KEK-győztes és bajnoki címvédő MKB Veszprém KC.
Ünnepélyes pillanat következik a veszprémi kézilabda barátok számára, hiszen szerdán 18 órától az elsőszámú helyi kedvenc első tétmérkőzését játszhatja a közelmúltban átadott impozáns Veszprém Arénában. A találkozó emellett bizonyosan különleges lesz Pásztor István számára is, hiszen a királynék városából tizenöt év után távozó klasszis első élvonalbeli füredi mérkőzésén éppen volt együttese ellen szerepelhet.

Ami az MKB keretét illeti, a legnagyobb fegyvertény, hogy a tavalyi sikereket kiharcoló csapat szinte teljesen együtt tudott maradni. Kapus poszton a Franciaországba távozott Tatai Péter helyére a fiatal horvát tehetség, Ivan Pesic érkezett, míg a balszélre Pásztor pótlására a szlovén balszélső, David Korazija került. A Bundesligában szereplő Tusem Essen együttesének kölcsönadott Putics Barna posztjára a horvát Marko Bagaric jött a bajnokcsapatba.


A legnagyobb rivális Pick Szeged háza táján nagyobb volt a mozgás. A Pick két magyar válogatott átlövővel erősített, Laluska Balázs Spanyolországból, míg Katzirz Dávid az Essentől (ide került Putics) igazolt a Tisza partjára. Nagy fogás lehet még számukra a Barcelonától elengedett fiatal szerb irányító, Petar Nenadics is, aki egyelőre műtét után lábadozik. Távozott viszont a Csongrádiaktól Bendó Csaba, Ratko Djurkovics, Sutka Norbert és Bajusz Sándor. 

A bajnoki bronzérmes Dunaferr SE a papírformának megfelelően idén is „kibérelheti” a dobogó harmadik fokát. A középmezőnyben azonban már jóval nagyobb tülekedésre lehet számítani, hiszen erősödött a Gyöngyös, a Balatonfüred, a Debrecen és a Csurgó csapata is.

Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga (2008-2009) I. forduló:

szeptember 9., kedd
18.00: Dunaferr SE - Csurgói KK

szeptember 10., szerda
18.00: PLER KC - Mezőkövesdi KC
18.00: Komlói BSK - Százhalombattai KE
18.00: Pick Szeged - Gyöngyösi FKK
18.00: MKB Veszprém KC - Balatonfüredi KC
18.00: DKSE-Airport Debrecen -  Kecskeméti Delfin KC
19.00: Tatabánya Carbonex KC - Győrhő ETO FKC

Zatkalik Dávid
további cikkek
Dr. Csík Zoltán: Nem szólok bele sportszakmai dolgokba! Telekom Veszprém Dr. Csík Zoltán: Nem szólok bele sportszakmai dolgokba! Dr. Csík Zoltán vezérigazgató a Vehírnek csütörtökön adott exkluzív videóinterjújában elmondta, az idény végéig biztosan az Ilics, Gulyás páros irányítja a Telekom Veszprém együttesét. Úgy fogalmazott, hogy jelenleg nincs edzőkérdés, kupadöntő kérdés van és bajnoki döntő kérdés van. Elhangzott, hogy a sportegyesülethez került a Veszprém Aréna vagyonkezelési joga. ma 17:55 Tíz év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság az unokaöccsét és szomszédját megkéselő férfit Tíz év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság az unokaöccsét és szomszédját megkéselő férfit A Veszprémi Törvényszék több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt tíz év fegyházbüntetésre és tíz év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte – első fokon – azt a 61 éves veszprémi férfit, aki késsel többször megszúrta az unokaöccsét és szomszédját. ma 14:14 Sterbik Árpád elhagyhatta a kórházat, hosszú rehabilitáció vár rá Telekom Veszprém Sterbik Árpád elhagyhatta a kórházat, hosszú rehabilitáció vár rá A Telekom Veszprém csütörtökön hivatalos Facebook-oldalán számolt be Sterbik Árpád állapotáról. A bejegyzés szerint a sikeres műtéti beavatkozásnak köszönhetően a kézilabdacsapat kapusedzője elhagyhatta a kórházat, ugyanakkor hosszabb rehabilitáció és szigorú pihenés vár rá. ma 12:31 Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak a Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak a Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön a köztévében. ma 12:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.