Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
6°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
6°C

Magabiztos veszprémi győzelem a szomszédvárak csatáján / A tizenhárom gólos vereség ellenére tisztesen helyt állt a Füred is

2008. szeptember 10. 20:58
A házigazda MKB Veszprém KC nyerte a Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga első fordulójában rendezett megyei derbit a Balatonfüredi KC ellen. Mocsai Lajos csapata az Aréna mintegy két és fél ezres közönsége előtt 15:10-es félidőt követően, 31:18 arányban diadalmaskodott a lelkesen küzdő Balatonfüred ellen.

Pásztor István kezdte a gólgyártást, aki a találkozó előtti bemutatásnál talán a legnagyobb tapsot kapta a Veszprém Aréna szépszámú publikumától. Ami a további vendégvezetést illeti, nos elmaradt a bravúr, a BKC csak 0:1-ig volt előnyben. A Mocsai-legénység viszont öt perc alatt berámolt négyet, főleg Perez volt elemében a gólszerzés tekintetében. Tizenegy perc elteltével magára talált a vendégcsapat, s Tombor két gyors egymásutánban szerzett találatával egyenlíteni tudtak (5:5). A folytatásban Szathmári percei következtek, a rutinos hálóőr heteseket, s ziccerek sorát hárította, csapata pedig tudta tartani a lépést a lényegesen nagyobb játékerőt képviselő MKB-val szemben. A játékrész felénél ismét Pásztor István volt eredményes átlövésből (!), s egy gólra felzárkóztak (7:6). Peric kapus is hárított, Vujin és Perez pedig tetszetős találatokkal mattolta a Füred védelmét, így a 18. percben már 10:6 állt az eredményjelzőn. Szathmári ismét elkapta a fonalat, a BKC azonban a volt veszprémi hálóőr bravúrjai ellenére sem tudott faragni hátrányából.  A játékrész hajrájában Pásztor vette át a karmesteri pálcát a Velky-csapatban, s tetszetősen játszott „új” posztján, a négy-ötgólos hazai előny azonban állandósult. A tizenötödik veszprémi gólt Sesum lőtte, a Gál Gyulával rögtönzött parádés összjátékot követően. A félidő utolsó momentuma Tombor érvényesített büntetője volt, így 15:10-es állással mehettek félidei pihenőre a mérkőző felek.

A szünetben Cozma váltotta Gált, míg a Balatonfürednél Salamon és Mohácsi is szóhoz jutott. A játék összképe azonban nem változott, a hazaiak folyamatosan hizlalták az előnyüket.  Tíz perc elteltével már nyolc volt közte, majd újabb hat perc elteltével Mohácsi büntetőből hat gólra csökkentette együttese hátrányát (21:15). A Balaton-parti gárda azonban fáradni kezdett, a veszprémi lendület viszont nem csillapodott, így a találkozó 52. percében már 26:16-os hazai előnynek örülhettek a nézők. A találkozóra nevezett játékosok közül mindenki bizonyítási lehetőséget kapott Mocsai Lajostól. Vujin helyén Markovic szép átlövés gólokat szerzett, de a horvát Bagaric is megvillantotta oroszlánkarmait. A hajrában Pesic váltotta Pericet, a fiatal portás rögtön be is mutatott néhány remek védést. Az összecsapás utolsó percében éppen a horvát játékos védte pásztor ziccerét, majd Bagaric büntetőből alakította ki a 31:18-as végeredményt.


Mindenképpen örömteli, hogy a csodaszép aréna, s a szezonkezdet annyi nézőt csalogatott ki a mérkőzésre, mint ahányan korábban egy-egy rangadón zsúfolódtak be a Március 15. utcai csarnokba. Külön említést érdemel a „maroknyi” füredi tábor, akik a találkozó kezdetétől a lefújás pillanatáig rendkívül elszántan buzdították kedvenceiket.


MKB Veszprém KC–Balatonfüredi KC 31:18 (15:10)
Veszprém, 2500 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.

Veszprém: Peric – Iváncsik T. 2, Gál, Lapcevic, Perez 5, Iváncsik G. 7 (2), Eklemovics 3. Cs: Pesic (kapus), Vujin 4 (1), Ilyés, Sesum 4, Markovis 3, Cozma 1, Bagaric 2 (1).
Vezetőedző: Mocsai Lajos
Balatonfüred: Szathmári – Tombor 3 (2), Horváth Sz. 1, Kiss 2, Horváth R. 1, Frey J. 2, Pásztor 2. Cs: Karácsony (kapus), Németh 1, Salamon, Mohácsi 3 (2), Lelkes 3.
Vezetőedző: Velky Mihály
Az eredmény alakulása. 4. p.: 3–1. 11. p.: 5–5. 15. p.: 7–5. 20. p.: 10–6. 27. p.: 13–8. 42. p.: 21–13. 53. p.: 26-16
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 5/4



Velky Mihály: Új csapatunk van, nyolc új játékossal kezdtük az idényt, akiket még be kell építeni a gárdába. Jó mérkőzést játszottunk, itt a kézilabda ünnepe volt részünkről ebben a csodálatos csarnokban. Nagyon jó lenne, hogy ha minden évben a Veszprém ellen tudnánk játszani, mert az azt jelentené, hogy az első osztályban vagyunk. Az első félidőt egy kicsit megilletődötten kezdtük, aztán sikerült talpra állni, s a második félidő elején is ott tudtunk maradni a Veszprémmel. A végén sajnos elfáradtunk, s nagyon sok helyzetünk kimaradt, illetve a Veszprém nagyon jól védekezett, s a kapusaik remekül teljesíttek. Vasárnap a Tatabánya ellen, hazai pályán győzni szeretnénk.


Mocsai Lajos: Az a gát, amit vártam az egész mérkőzésen, hogy átszakadjon, csak az utolsó harmadra volt jellemző, Úgy érzem, hogy az a munka, amit elvégeztünk, fizikailag rendben van. Talán még nem voltak elég frissek a játékosok, de nem is erre a hétre, hanem huszadikára, a Szuperkupa időpontjára próbálunk azok lenni. Addig még növeljük ez edzéseken az intenzitást, s megpróbálunk felpörögni teljes sebességgel.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.