Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A királynék napja

2012. május 5. 16:15
A Gizella napok szombati eseményeire kilátogatók lovagi tornákon, táncbemutatón keresztül élvezhették a középkor hangulatát, melyet nyolc királynő pompája tett teljessé.

A Vidámpark bejáratától a felépített Lovagvárosig tartó ünnepélyes bevonulással vette kezdetét a Gizella napok szombati programsorozata a Kolostorok és kertek rendezvénytéren. A menetet Gizella királyné vezette fel, aki szeretettel köszöntötte a megjelent hölgyeket és lovagokat, majd meginvitálta őket a kezdődő történelmi kalandozásra.

Ahogy már korábban is elhangzott, a programokra 8 különleges asszony látogatott el Veszprémbe, akik a magyar történelmet képviselik. A nemes hölgyek különböző ajándékokat hoztak a királynék városába, így többek között gyalogos bajvívást, lovagi tornát, solymászbemutatót láthatott a közönség.

Ezt követően Felícia királyné vette át a kegyúri tisztet Richezától, aki az összegyűlt nézősereg előtt adta át a hatalom jelképét, ezzel biztosítva a lovagi torna menetének és hagyományának folytatását.

A Lovagvárosnál zajló torna során a királynék udvartartásának bemutatóit láthatták az érdeklődők. így többek között a Felíciát kísérő III. Béla lovagrend táncműsorát, de osztatlan és egyöntetű sikert aratott kicsik és nagyok körében a Megyer Sarja Hagyományőrző Egyesület lovagi tornaműsora is, melyet itt-ott egy török „vendég”, Juszuf zavart meg, a nézők (köztük számos gyermek) legnagyobb derültségére.

Balassa Gergő
Kovács Bálint
további cikkek
Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére sport Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére Palotai Nándor, az MLSZ Veszprém Vármegyei Igazgatóság versenybizottságának egykori elnöke tiszteletére rendeztek péntek délelőtt emléktornát a VFC USE pályáján, ahol tíz középiskolai csapat mérkőzött meg egymással. ma 16:35 Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? közélet Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? Kellemetlen szagú a Balatonból kinyert ivóvíz, erre panaszkodott több környélen élő. A szakemberek már tudják az okát és elmondták, a kellemetlen szag ellenére a víz iható. ma 16:40 Idősek Ünnepe Veszprémben: a múlt öröksége és a jövő ígérete idősek világnapja Idősek Ünnepe Veszprémben: a múlt öröksége és a jövő ígérete Az Idősek Világnapja alkalmából ismét összegyűltek Veszprém szépkorú polgárai, hogy együtt ünnepeljék az idősebb generációkat, és emlékeztessenek mindenkit arra, milyen fontos szerepet játszanak a város életében. Az Agóra Kulturális Központ ünnepi hangulatban fogadta azokat, akik az élet hosszú évei során nemcsak családjuk, hanem Veszprém város közösségének építésében is részt vettek. Az esemény, amely évről évre növekvő figyelmet kap, a város egyik legfontosabb közösségi ünnepe lett, ahol a generációk közötti összetartozás erősítése kerül a középpontba. ma 8:53 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. tegnap 17:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.