Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Közeledik az egységes kérelem benyújtásának határideje

2012. május 11. 12:24 // Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal
Még egy hét áll rendelkezésre a gazdálkodóknak, hogy szankciómentesen benyújthassák idei kérelmüket.

Május 15-ét követően még 25 naptári napig (2012. június 9., de mivel ez munkaszüneti nap, június 11. 24 óráig) nyitva áll a lehetőség, de a megállapított támogatási összeg munkanaponként 1%-kal csökken.

Május 7-ig Veszprém megyében 3220 termelő nyújtott be kérelmet. A nagyobb területen gazdálkodók az idei évben is az utolsó napokra hagyják a benyújtást, mivel május 7-ig a tavaly igényelt terület nagyjából harmada (33,7%) került igénylésre (57 ezer ha).

Fontos változás a korábbi évekhez képest, hogy idei évtől a 44/2012. (V.3.) VM rendelet értelmében az illetékes ökológiai szervezet évente május 15-ig tájékoztatja a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt, hogy meghatározott agrár-környezetgazdálkodási célprogramokban támogatott gazdálkodó kötelezettségvállalással érintett egybefüggő területei az ökológiai ellenőrző szervezet nyilvántartásában szerepelnek, vagy ezen területek ökológiai státusza visszaminősítődött vagy megszűnt az adott gazdálkodási évben. Beküldeni az igazolást tehát már nem kell.

Egyes – a korábbi években támogatható területtel rendelkező – fizikai blokkok az idei évben nem támogatható területként kerültek lehatárolásra. Amennyiben a gazdálkodó ezen blokkokban kíván támogatást igényelni a hasznosított területeire, abban az esetben a korábbi gyakorlatnak megfelelő eljárással tud támogatást igényelni a ténylegesen hasznosított parcelláira: a parcella adatai mellett MePAR változásvezetési kérelmet kell indítani a kitöltő szoftver segítségével.

További információk a kifizetési kérelmeket illetően a Kormányhivatal falugazdász hálózatánál elérhetők, akik a kérelem benyújtásában is segítséget nyújtanak.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.