Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Információk lomtalanítás előtt

2012. május 11. 12:34 // Forrás: „VKSZ” Zrt.
Veszélyes hulladék, zöldhulladék, építési törmelék – hova vigyük, mi a teendő velük?

A lomtalanítás kezdetén szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy sem a veszélyes-, sem a különleges kezelést igénylő hulladékok nem rakhatók a szemétgyűjtő edényekbe vagy a szelektív gyűjtőszigetek edényeibe, sőt közterületen közvetlenül az edények mellett sem helyezhetők el – mondja Gönczi Zoltán, a „VKSZ” Zrt. hulladékgazdálkodási üzemének vezetője.

– A háztartásokban keletkező hulladékok közül az alábbi veszélyes hulladékok kezelését tudja a „VKSZ” Zrt. elvégezni: akkumulátorok, szárazelemek, elektronikai berendezések, hűtőgépek, fénycsövek, kiürült vagy beszáradt festékesdobozok. A különleges kezelést igénylő hulladékok közül pedig a gumiabroncs és a használt növényi étolaj. Több lehetőséget is biztosítunk városunk lakóinak, hogy ezeket a hulladékokat a jogszabályoknak megfelelően és környezetbarát módon tudják elhelyezni. Évente egy alkalommal egy átlagos háztartásban keletkező mennyiségben a fenti felsorolásban található veszélyes és különleges kezelést igénylő hulladékokat külön térítési díj fizetése nélkül, veszprémi lakosoktól elszállítjuk. Ehhez az ingyenesen hívható zöld számunkon kell időpontot egyeztetni: 06 (80) 949-849. Lehetőségük van a lakosoknak továbbá a Kistó u. 8. szám alatt működő hulladékudvarban is ezeket a hulladékokat leadni, szintén külön térítési díj fizetése nélkül az alábbi nyitva tartási időben: hétfőtől csütörtökig 7 és 15 óra között, pénteki napokon 7 és 12 óra között

– Mi a teendő a zöldhulladékkal?

– Ezt a hulladékot díj ellenében, a fás szárú és a lágyszárú zöldhulladékokat különválasztva fogadjuk a veszprémi hulladéklerakón. A fás szárú nyesedéket energetikai célú hasznosításra adjuk tovább, míg a lágyszárú zöldhulladékot a Balatonfüredi Térségi Komposztálóba szállítjuk. A lakosoknak lehetőségük van közvetlenül a balatonfüredi komposztálóba szállítani a háztartási mennyiségben keletkezett zöldhulladékot, amit ott külön térítési díj fizetése nélkül vesznek át. Amennyiben azonban nem közvetlenül Balatonfüredre viszik, a veszprémi hulladéklerakó is átveszi, de felszámolja a Füredre szállítás költségeit, amit a zöldhulladék beszállítójának kell megfizetnie.

– Mit tehetünk az építési törmelékkel?

– A nem veszélyes építési, bontási hulladéknak egyrészt vállaljuk a konténerben történő elszállítását térítési díj ellenében. Ennek összege nyilván függ a bérelt konténer nagyságától. A konténerbérlési lehetőségekről honlapunkon nyújtunk bővebb felvilágosítást. Lehetőség van továbbá az építési törmelék veszprémi hulladéklerakóba történő közvetlen beszállítására is, amely esetben szintén térítési díjat számolunk fel a hulladék kezeléséért.
 

vehir.hu
további cikkek
Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Gulyás Gergelynek mutatták be azt a tervet, amivel szeretnék elnyerni Veszprémnek Európa Sportrégiója 2026 címet. ma 15:14 Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Több mint nyolcezer kárbejelentés érkezett a szeptember 13-16. közötti viharok nyomán a biztosítókhoz, amelyek 1,1 milliárd forintot fizettek már ki vagy tartalékolnak kárkifizetésre - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken. ma 11:06 A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat Pénteken a Jutasi úti műfüves pályán rendezték meg az autómentes napot és a sportágválasztót.  ma 12:28 Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Árvai Anita, a Veganeeta megálmodója és üzemeltetője a közösségi médiában részletesen indokolta, hogy miért hozta meg a nehéz döntést. Gondolatait viszont azzal zárta: „Hogy lesz-e Home, valahol, valamilyen formában? Hát hagyhatlak én titeket étterem nélkül?” ma 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.