Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Bajnokavatás elnapolva

2012. május 13. 13:39
A veszprémi férfi kézilabdacsapat óriási csatában 24:23-as vereséget szenvedett a Pick Szegedtől a bajnoki döntő második meccsén. Folytatás jövő szombaton Veszprémben.

Második felvonásához érkezett az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság döntője. Az egyik fél második győzelméig tartó párharcában 1-0-ra vezető Veszprém annak tudatában léphetett pályára, hogy esetleges újabb győzelmével a nagy rivális Szeged otthonában ünnepelheti huszadik bajnoki címét. A bakonyiakat ennek megfelelőn több száz drukker kísérte el az összecsapásra.

A kezdő sípszó előtt kihirdették a bajnokság 2011–2012-es idényének álomcsapatát, amelybe négy veszprémi játékos került be. A kapuban Fazekas Nándor, balszélen Iváncsik Gergő, balátlövőben Perez Carlos, irányító poszton pedig Császár Gábor képviseli a veszprémi színeket, a szezon edzője Mocsai Lajos lett.

Kiváló védekezéssel és remek kapusteljesítménnyel nyitottak a finálé résztvevői. Sulc nyitó találatára Vujin válaszolt büntetőből, majd Laluska és Prodanovic zörgette meg a hálót. A folytatásban is fej-fej mellett haladtak a felek, a játékrész első harmadának végén így 4:4 állt az eredményjelzőn. A Pick hátsó alakzata lényegesen jobban operált a múlt hetinél, Tatai is remekelt a hazai kapuban, az MKB azonban meglehetősen tompa volt támadásban. Sulic és Laluska kiskiállítását követően lett először kettő a különbség, miután Prodanovic és Buday is betalált (18. perc: 7:5).


MTI Fotó: Illyés Tibor

A félidő kétharmadánál Perez állt be, aki pillanatok alatt kettőt vágott, ismét egálra alakítva az állást (8:8). Skaliczki László időkérése után Lékai is feliratkozott a gólszerzők közé, majd Fazekas váltotta a játékszerrel keveset találkozó Alilovicot. A szünetig rendkívül kiegyenlített küzdelmet láthatott az újszegedi sportcsarnok közönsége. Ancsin első gólja után Vujin értékesítette a megítélt hétméterest, a 11:10-es félidei állást pedig Buday alakította ki.

A térfélcsere után sem változott a játék képe, a Pick vezető találataira rendre válaszolni tudott a Mocsai-csapat. A hazaiaknál Prodanovic, a mieinknél pedig Perez bizonyult tarthatatlannak, miközben Fazekas is bemutatott néhány bravúrt. 15:15-ös állásnál aztán az óriásit küzdő Tisza-partiak kerültek lépéselőnybe, Lékai révén előbb kettő, majd Zubai góljával már három volt a vendéglátók fórja (44. perc: 19:16).

A Skaliczki-csapat a négygólos vezetésért is támadhatott, ekkor azonban a Veszprém rázta meg magát, amely Perez, Császár és Urban főszereplésével ismét egalizált. A mérkőzés hajrája a megszokott „forgatókönyv” szerint indult, a Szeged eggyel ellépett, az MKB pedig azonnal egyenlített az ellentámadásnál. 22:22-es állásnál aztán ismét a Pick, azon belül pedig Sulc pillanatai következtek, aki kétszer is a hálóba jutatta a játékszert. Mocsai Lajos időkérése után Vujin alakította ki 24:23-ra az állást kettővel a vége előtt, ami egyben a találkozó végeredménye is lett. Laluska kétperces kisbüntetése után ugyanis a hajrában vészkapussal sem sikerült a mieink számára az egyenlítés.

A Csongrád megyei alakulat nyert és egyenlített a fináléban. A döntő harmadik, egyben utolsó összecsapást jövő szombaton rendezik a Veszprém Arénában.

Férfi kézilabda NB I, döntő, 2. mérkőzés:
Pick Szeged−MKB Veszprém KC 24:23 (11:10)
Újszegedi sportcsarnok, 3000 néző. Vezette: Bonifert, Oláh.
Szeged: TATAI – PRODANOVIC 8 (3), Ancsin 2, Zubai 1, Buday 4, SULC 5, Vadkerti 1. Csere: Mikler (kapus), Czina, Lékai 3, Pribanic, BAJORHEGYI. Vezetőedző: Skaliczki László.
Veszprém: Alilovic − Gulyás 1, Sulic, LALUSKA 1, Schuch, Terzic 1, Iváncsik G. Csere: Fazekas (kapus), Császár 3, Vujin 5 (3), PEREZ 8, Korazija 1, Vilovski 2, Urban 1. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Kiállítások: 14, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.

Nyilatkozatok a mérkőzést közvetítő RTL Klub televíziónak

Tatai Péter: − Nagyot küzdöttünk. Véleményem szerint nem csak én vagyok a meccs hőse, a mai sikert csapatként értük el. Nagyon sok a kimagasló képességű játékos van a Veszprémben, ezért csak így volt esélyünk nyerni. Szeretnénk megszakítani a Veszprém otthoni veretlenségi sorozatát. Jövő szombaton is ugyanúgy fogunk küzdeni, mint ma. Egyszer már idegenben is kellene nyernünk az MKB ellen.

Császár Gábor: − Nagyot küzdött, jól játszott a Szeged. Lendületes, küzdelmes mérkőzést játszottunk velük. Mindent megtettünk a győzelemért, nem tartalékoltunk, a végén azonban mi hibáztunk. A magyar kézilabdának jót tesz, hogy lesz egy harmadik meccs.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.