Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Sportágtörténeti tett: bronzérmes a Füred!

2012. május 13. 19:48
A Balatonfüred szikrázóan kemény védekezésének és kiváló átlövő játékának köszönhetően hat góllal legyőzte a Csurgót a kézilabda NB I bronzmérkőzésén.

Rangadóhoz illő hangulat, s telt ház fogadta a csapatokat Balatonfüreden a férfi kézilabda élvonal harmadik helyért zajló párharcának második mérkőzésén. A vendégeket egy szektort megtöltő drukkerhad segítette a találkozón.

Kemény védekezésükre alapoztak a csapatok a találkozó kezdetén, támadásban nehezen találták egymás játékának ellenszerét. Ivanov szerzett gólt a vonalról, majd Sandrk köszönt be átlövésből. Érkezett a válasz csurgói oldalról Oláh és Szöllősi Szabolcs révén (8. perc: 2:2). A folytatásban Szabó kapus remeklésének és a hazaiak lendületes támadójátékának köszönhetően zsinórban ötször kellett a kapuba nyúlnia a vendégek kapusának. Salamon duplája után emberhátrányban is növelte előnyét a BKSE Sandrk triplázásával (15. perc: 7:2).

Bakó Botond időkérése nyugtatóan hatott csapatára, amely felkeményítette védekezését, s támadásban Simon, valamint Széles góljaival egy gólra feljött a félidő hajrájára (24. perc 8:7). Füredi időkérést követően újra megtalálták a Sótonyi-legények az utat a kapuba, Országh egyenlítő találatára Butenko felelt, majd Szöllősi Bence is feliratkozott a gólszerzők közé. Ivanov tölthette a kispadon második kisbüntetőjét, amit gólra váltott a Széles. A félidő végeredményét Butenko állította be remek átlövésével (11:9).


archív fotó

A fordulás után Szathmári váltotta Szabót a hazai kapuban, aki egyből védéssel mutatkozott be. Pontatlan füredi támadás után Szöllősi Szabolcs csökkentette az övéi hátrányát egyre. Hornyák találatára pedig hétméteresből válaszolt Széles (33. perc 12:11). Butenko bizonyult tarthatatlannak, majd Ivanov szedte össze harmadik két percét, s szállt ki a mérkőzésből. Emberhátrányból Sandrk szerzete a BKSE tizennegyedik gólját, amelyre Simon válaszolt. Bakó Botond időkérését követően sem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez a Csurgó (43. perc: 17:12). Szathmári hetest hárított és támadásban sem remegett meg a fürediek keze. Butenko és Sandrk is megzörgette a kapuba beálló Fellegi hálóját (50. perc: 20:15).

Ötgólos balatoni fórral fordultak a felek a mérkőzés utolsó tíz percére, amikor a vendégcsapat kihasználva sokadik emberelőnyét utoljára megrázta magát. Vancsics és Katzirz góljával, valamint Széles hétmétereséből kettőre zárkózott fel öttel a vége előtt a Csurgó. Füredi részről újabb 3-0-s széria következett, a két szélső, Pásztor és Tombor volt eredményes, majd a kiváló játékot produkáló Butenko talált be (58.perc: 23:18). Sótonyi László időkérése után ott folytatta Butenko, ahol abbahagyta, majd Oláh szépített az eredményen. Az utolsó perben Zdolik is megszerezte első gólját, majd Herbert talált be. A mérkőzés végeredményét (26:20) a tíz találatig jutó Butenko állította be.

Győzelmével fennállásnak legnagyobb sikerét érte el a Balatonfüred, amely bronzérmet szerzett a legmagasabb osztályban.

Férfi kézilabda NB I, a 3. helyért, 2. mérkőzés:
Balatonfüredi KSE–Csurgói KK 26:20 (11:9)
Balatonfüred, 900 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Balatonfüred: Szabó – Tombor 1, Lelkes 1, Kovács Gy., Salamon 2, Sandrk 7, Pásztor 1. Csere: Szathmári (kapus), Hornyák 1, Kemény, Kis, Szöllősi B. 1, Butenko 10, Ivanov 1, Zdolik 1. Vezetőedző: Sótonyi László.
Csurgó: Paul – Országh 1, Szöllősi Sz. 3, Széles 4 (1), Herbert 1, Katzirz 1, Vadkerti. Csere: Pallag (kapus), Simon 3, Pavlovic 2, Vancsics 1, Oláh 3, Kos 1. Vezetőedző: Bakó Botond.
Kiállítások: 14, ill. 6 perc.
Hétméteresek: –, ill. 3/1.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Balatonfürednek.

Nyilatkozatok:

Sótonyi László: – Csapatjáték mindenek felett. Végig hittünk benne, hogy sikerülhet. A közönségünk rengeteget segített. Az egész éves munkánkat koronáztuk meg a mai teljesítményünkkel.

Salamon Ádám: – A csapatmunka volt a győzelem kulcsa. Nem egyénekből állunk, mindenki hozzá tudott tenni a győzelemhez.

Bakó Botond: Küzdött a Füred, össze-vissza vertek bennünket. Nem csak az eredményre gondolok, de gratulálnom kell, mert a mai napon jobbak voltak. A csapatomat is dicsérni tudom, hiszen „álltuk a sarat” becsületesen, de ez ma kevésnek bizonyult a győzelemhez.

Zatkalik Dániel
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.