Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Hogyan NE segítsünk… / – keressük meg a hír terjesztőjét! –

2008. szeptember 15. 9:25
Szerkesztőségünk hétfő reggel kapta számos egyéb e-mailje között az alábbit, melyet mindennemű változtatás nélkül közreadunk. Íme: Téma: Nagyon fontos kérés
Nagyon fontos kérés


Kérlek benneteket, hogy küldjétek tovább!! Ha kitörlöd neked nincs szíved.
Én egy 29 éves apuka vagyok. Nekem és a feleségemnek gyönyörű életünk volt. Hála Istennek van egy gyermekünk is! Nemrég az orvosok daganatot fedeztek fel a kicsi agyában és testében. Az egyetlen út, hogy megmentsük a műtét. Sajnos nincs elég pénzünk rá. Az AOL és a ZDNET beleegyezett, hogy segít nekünk.Az egyetlen út, hogy segítsenek az, hogy elküldöm Neked ezt az e-mailt Te tovább küldöd. Az AOL nyomonköveti ezt a levelet és számolja, hogy hány ember kapta meg.

Minden ember aki megnyitja ezt az e-mailt és tovább küldi emberenként 32ft-ot szerez nekünk!

Kérlek segítsetek!!

Köszönjük!!!!!

Maroti Szabolcs 8200 Veszprém Móricz Zs.u.3.

Kérlek tedd meg!

 

Azon nyomban vettem a telefont, s felhívtam Marótiékat, ahol a nagypapa (aki egyébként Veszprém város ma is köztiszteletben álló tanácselnöke volt) jelentkezett, s elmondta, hogy szerencsére szó sincs az e-mailben leírtakról. Ő maga is találkozott már a fentiekkel, többen is keresték már. Egyszerű kacsa az egész – mondotta a Vehírnek –, amely évek óta kering a neten.

 

A szerkesztő örül is, meg bosszankodik is. Örül, hogy szó sincs beteg gyermekről, aggódó szülőkről. Bosszankodik viszont, hogy egy ilyen levéllel ezernyi jóhiszemű embert lehet becsapni. Bonyolultabb „a mitévők legyünk?” kérdésre válaszolni. Nincs mindenkinek ideje arra, hogy utánanézzen, valós-e a hír. Ez nyilván a segítőkész emberekre vonatkozik. Igen ám, de mi van akkor, ha valóban rászorulóval találkozunk a neten? Okoskodó tanáccsal szolgálhatok csupán: ha a segíteni akarás vezérel bennünket, feltétlen nézzünk utána, s pénzt kizárólag akkor adjunk, küldjünk, ha minden kétséget kizáróan meggyőződjünk afelől, hogy az nem avatatlan kezekbe kerül.

 

Zatkalik András
további cikkek
Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Ünnepélyes keretek között adták át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, melyet immár második alkalommal szerzett meg a Pannon Egyetem. tegnap 13:15 A zöldhulladék nem szemét, hanem érték A zöldhulladék nem szemét, hanem érték Veszprémben nem csupán a kertes házban élők komposztálhatnak, hiszen a Mester utcában valamint a Csikász Imre utcában már rendelkezésre állnak azok a komposztálók, amelyekbe a környéken lakók is elhelyezhetik zöldhulladékaikat. tegnap 15:57 A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek árvíz A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban, illetve a Budapest alatti Duna-szakaszon ad védekezési feladatokat a vízügy számára az árvíz - jelentette ki a Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. tegnap 9:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.