Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Élettel töltik meg a völgyet

2012. május 16. 14:30
Május 26. és 27. között első alkalommal rendezik meg a Polgári Pikniket Veszprémben, a Séd völgyében. A kétnapos eseményen gyerekprogramok és koncertek várják az érdeklődőket.

– A Séd-völgy a veszprémi polgárok szeretett helye volt már a hatvanas évektől kezdve. Úgy látjuk, hogy a kilencvenes évek hányattatásai után mostanra kezd újra egyre népszerűbbé válni a lakosság körében – mondta a Polgári Piknik sajtótájékoztatóján május 16-án, szerdán Mészáros Zoltán. A nemrégiben Gizella-díjjal kitüntetett Mészáros véleménye szerint a helyszín kiválóan működhetne rendezvénytérként is, melyre remek próba lesz a jövő heti piknik.

– Eklektikus programokat állítottunk össze a hétvégére, de távlati céljaink vannak a területtel. Fix színpadokat fogunk telepíteni a völgybe, melyek a jövőben infrastruktúrával szolgálhatnak a különböző kulturális városi és nem városi eseményekhez is – folytatta.

Brányi Mária, aki alpolgármesteri minőségében, valamint a Védegylet Veszprémért Egyesület elnökeként is felszólalt a sajtótájékoztatón, elmondta: – Megálmodtuk és megvalósítottuk a programot, mellyel célunk, hogy a családok kijöhessenek a szabadba, és mindenki jól érezze magát egy kellemes délutánon. Kiemelte: szintén célul tűzték ki, hogy a jövőben is minőségi, kulturális rendezvényekkel tudjanak a Séd-völgyben megjelenni.

Az alpolgármester azon meggyőződésének is hangot adott, miszerint több olyan hétvégét is terveznek, amikor az önkormányzati szférához kötődő intézményekkel közösen szerveznek majd kulturális programokat. – Célunk, hogy a Séd völgye olyan helyszíne legyen a városnak, ahol biztos találkozhatunk valamilyen rendezvénnyel, melyekkel sikerül majd belakni a területet – zárta gondolatait Brányi Mária.
 

Íme a piknik részletes programja:

Balassa Gergő
további cikkek
Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére sport Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére Palotai Nándor, az MLSZ Veszprém Vármegyei Igazgatóság versenybizottságának egykori elnöke tiszteletére rendeztek péntek délelőtt emléktornát a VFC USE pályáján, ahol tíz középiskolai csapat mérkőzött meg egymással. tegnap 16:35 Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? közélet Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? Kellemetlen szagú a Balatonból kinyert ivóvíz, erre panaszkodott több környélen élő. A szakemberek már tudják az okát és elmondták, a kellemetlen szag ellenére a víz iható. tegnap 16:40 Idősek Ünnepe Veszprémben: a múlt öröksége és a jövő ígérete idősek világnapja Idősek Ünnepe Veszprémben: a múlt öröksége és a jövő ígérete Az Idősek Világnapja alkalmából ismét összegyűltek Veszprém szépkorú polgárai, hogy együtt ünnepeljék az idősebb generációkat, és emlékeztessenek mindenkit arra, milyen fontos szerepet játszanak a város életében. Az Agóra Kulturális Központ ünnepi hangulatban fogadta azokat, akik az élet hosszú évei során nemcsak családjuk, hanem Veszprém város közösségének építésében is részt vettek. Az esemény, amely évről évre növekvő figyelmet kap, a város egyik legfontosabb közösségi ünnepe lett, ahol a generációk közötti összetartozás erősítése kerül a középpontba. tegnap 8:53 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.