Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Színház és nyelvtanulás együtt

2012. május 16. 17:27 // Forrás: Amerikai Kuckó
Angol nyelvű drámafesztivált rendeztek Veszprémben, az ország majd minden részéről érkeztek középiskolás és felnőtt amatőr társulatok.

Negyedik alkalommal rendezték meg az országos angol nyelvű drámafesztivált Veszprémben az Amerikai Kuckó, a Pannon Egyetem Angol-Amerikai Intézete és a Petőfi Színház közösen május elején a Latinovits-Bujtor Játékszínben. 

A szervezők célja az volt, hogy angol nyelvű színházi élményt nyújtsanak az érdeklődőknek, a fellépőknek pedig egy lehetőséget arra, hogy idegen nyelven is színpadra lépjenek, és megmérettessék színészi tehetségüket egy szakértőkből álló zsűri előtt. A fesztiválra az ország majd minden részéről érkeztek középiskolás és felnőtt amatőr társulatok, akik a kétnapos maratoni színház során megcsillogtathatták tehetségüket.

– Nagyon örülünk, hogy a fesztivál iránt minden évben egyre nagyobb az érdeklődés, és hogy egyre szélesebb körben válik ismertté a rendezvény az országban, sőt már a határainkon túl is – mondták el a fesztivál főszervezői Bertalan Judit (Amerikai Kuckó) és Katona László (Angol-Amerikai Intézet). – Idén 8 társulatnak tudtunk lehetőséget biztosítani a fellépésre a fesztiválon, akik összesen 9 előadással jelentkeztek. A szabadon választott darabok között volt klasszikus és modern, drámai és humoros is, és az előadások minősége az eddigi fesztiválokhoz mérten az egyik legjobb volt, és helyenként már a hivatásos színészek játékával vetekedett – tették hozzá.

A szakmai zsűri négy főből állt: elnöke Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgatója volt. A zsűrit erősítette Trokán Anna, színművész, Barta Dóra, többszörös díjnyertes amatőr színésznő és a debreceni Amerikai Kuckó vezetője, valamint Dókus Tünde, a Pannon Egyetem Fordítás és Tolmácsolás Tanszékének oktatója is.

A díjakat középiskolás és felnőtt kategóriákban ítélték oda. A legjobb darab díját középiskolás kategóriában az Albert’s Bridge, míg felnőtt kategóriában a Speed-the-Plow nyerte el.


További díjazottak:
Secondary School
 
The Best Play – Albert’s Bridge
The Best Direction – The Land of Something Else (Kovács Gábor)
The Best Actor – Kurely László (Fitch, Albert’s Bridge)
The Best Actress – Kádár Alexandra (Mrs Benet, Pride and Prejudice)
The Best Supporting Actor – Békefi Dávid (The Land of Something Else)
The Best Supporting Actress – Szomszéd Alíz (The Land of Something Else)
 
Adult
 
The Best Play – Speed-the-Plow
The Best Direction – Woody Allen’s Shark (Deák Zoltán)
The Best Actor – Szurdoki Péter (Bobby, Speed-the-Plow)
The Best Actress – Petneházi Anna (Karen, Speed-the-Plow)
The Best Supporting Actor – Deák Zoltán (Alan, EK)
The Best Supporting Actress – Balla Kinga (Vivian Colligns, Erica and Me)
 
Special Awards
 
Best Scenery Special Award - EK
Best Spoken Language Special Award – Rostás Balázs (Mr Darcy, Pride and Prejudice)
Best Duette Special Award – Szentpály Dalma & Tóth Bori (Vanessa & Mandy, Woody Allen’s Shark)
Best Music – The Land of Something Else
Bujtor István Best Achievement Special Award – Speed-the-Plow
 

vehir.hu
további cikkek
Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére sport Emléktornát szerveztek Palotai Nándor tiszteletére Palotai Nándor, az MLSZ Veszprém Vármegyei Igazgatóság versenybizottságának egykori elnöke tiszteletére rendeztek péntek délelőtt emléktornát a VFC USE pályáján, ahol tíz középiskolai csapat mérkőzött meg egymással. tegnap 16:35 Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? közélet Miért lett hirtelen kellemetlen szagú a balatoni ivóvíz? Kellemetlen szagú a Balatonból kinyert ivóvíz, erre panaszkodott több környélen élő. A szakemberek már tudják az okát és elmondták, a kellemetlen szag ellenére a víz iható. tegnap 16:40 Idősek Ünnepe Veszprémben: a múlt öröksége és a jövő ígérete idősek világnapja Idősek Ünnepe Veszprémben: a múlt öröksége és a jövő ígérete Az Idősek Világnapja alkalmából ismét összegyűltek Veszprém szépkorú polgárai, hogy együtt ünnepeljék az idősebb generációkat, és emlékeztessenek mindenkit arra, milyen fontos szerepet játszanak a város életében. Az Agóra Kulturális Központ ünnepi hangulatban fogadta azokat, akik az élet hosszú évei során nemcsak családjuk, hanem Veszprém város közösségének építésében is részt vettek. Az esemény, amely évről évre növekvő figyelmet kap, a város egyik legfontosabb közösségi ünnepe lett, ahol a generációk közötti összetartozás erősítése kerül a középpontba. tegnap 8:53 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.