Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Tájékoztató a körforgalom építéséről

2012. május 16. 18:34 // Forrás: Veszprém Város Polgármesteri Hivatala
A Jutasi út – Budapesti utcai körforgalmi csomópont építésével kapcsolatosan a Polgármesteri Hivatal az alábbiakról tájékoztatja a lakosságot.

A Jutasi út – Budapest utcai körforgalomi csomópont építésére négy ajánlattevő nyújtotta be az ajánlatát. Tény, hogy volt két pályázó, akik a nyertes ajánlati áránál kedvezőbb feltételekkel dolgoztak volna, de ezek a pályázatok nem feleltek meg az előírt közbeszerzési előírásoknak.

Az önkormányzat közbeszerezési eljárása tehát a törvényesség keretei között történt.

A kivitelezés elhúzódásának több, a kivitelezőnek fel nem róható oka van, ami a korábban tervezett 2012. május 16-ai határidő csúszását eredményezi.

• Késedelmet okozott az előre nem látható közműkiváltások (pl. nagyfeszültségű kábelek) nyilvántartásokon kívüli jelenléte.
• Az építkezés szerves része a megépülő körforgalomból csatlakozó Jutasi út Vásárcsarnokig tartó átépítése, új burkolattal való ellátása. E szakaszt azonban nem lehet mindaddig átépíteni, amíg a belváros rehabilitáció részeként megvalósuló aluljáró építés során a Jutasi út alatti átvezetés és gyalogos rámpa el nem készül.

A fenti indokok alapján a kivitelező a rész-, illetve véghatáridők módosítását 2012. április végén kezdeményezte. A módosítás szerint a körnek 2012. július 16-ig, a Jutasi úti ágnak, azaz a teljes beruházásnak 2012. november 15-ig kell elkészülnie.

A kivitelező eddigi munkáját a megrendelő és a közvélemény megelégedésére végzi.

 

Veszprém, 2012. május 16.


VMJV Polgármesteri Hivatal
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.